ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ράνια Τσακίρη: Μπορώ να δώσω κάτι διαφορετικό στη πόλη μας!

Ράνια Τσακίρη: Μπορώ να δώσω κάτι διαφορετικό στη πόλη μας!

Newsroom

Η Ράνια Τσακίρη είναι Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, στο πλευρό του Απόστολου Παπαδούλη. Από τις πρώτες κουβέντες που μοιράστηκα μαζί της, άρχισα να της μιλάω στον ενικό, γιατί είναι από τους πιο άμεσους και γλυκούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Ένας άνθρωπος με βαθιές ευαισθησίες και έντονη την ανάγκη της προσφοράς. Το μεγαλείο της ψυχής της και η δοτικότητά της με κέρδισαν αμέσως. Το γεγονός ότι μιλούσε για τον Βόλο και τη Ν.Ιωνία με μάτια γεμάτα λάμψη και όραμα, μ έκαναν να πιστέψω σε αυτή και να την θαυμάσω! Θα έλεγα πως είναι η “Μητέρα Τερέζα” της Ν.Ιωνίας, αφού πάντα δίνει το χέρι της για να βοηθήσει όπου και όσο μπορεί. Μου θύμισε, σε τι όμορφο κόσμο θα ζούσαμε αν δίναμε χωρίς ανταλλάγματα…με μόνο κέρδος το χαμόγελο του συνανθρώπου μας!

Ράνια σου εύχομαι ολόψυχα, καλή επιτυχία, την αξίζεις και σε αξίζουμε!


Τι σ έκανε να πεις το «ναι» στον Απόστολο Παπαδούλη;

Δεν ειχα ενεργη αναμειξη στην πολιτικη,αλλα ειμαι πεπεισμενη πως ουτε και οι υπολοιποι πολιτικοι μας ειχαν. Παρακολουθουσα κι εγω αμηχανη αυτα που συμβαινουν στην πολη μας και διαπιστωσα οτι η ανοχη μου ηταν και η συνενοχη μου. Οταν λοιπον μου προταθηκε να ειμαι υποψηφια Δημοτικη Συμβουλος με τον κ.Αποστολο Παπαδουλη,αποφασισα να αδραξω την ευκαιρια και να συνεισφερω κι εγω με τον δικο μου τροπο για το καλο της πολης μου.

Θεωρω οτι η οργανωση και η πειθαρχια που εχει στον τροπο δουλειας του,σε συνδυασμο παντα με τις γνωσεις και τις ιδεες του,μπορουν να αλλαξουν τα δεδομενα της πολης μας προς το καλυτερο.

Μίλησε μου λίγο για τον συνδυασμό σας και τους συνυποψηφίους σου…

Ο συνδυασμος μας αποτελειται απο μορφωμενους,δραστηριους και νεους ανθρωπους,οπου εχουν ονειρα και οραματα για την πολη μας.Αυτα τα χαρακτηριστικα ειναι απαραιτητα για την επιτυχια ενος σωστου συνδυασμου.

Ειναι ιδιαιτερα ελπιδοφορο να βλεπουμε νεους ανθρωπους να παιρνουν την αποφαση να ασχοληθουν με τα κοινα.Προκειται για ανθρωπους με γνωσεις,επαγγελματικη εμπειρια και ορεξη να προσφερουν προκειμενου να βελτιωθει ο τοπος μας.Ειναι ιδιαιτερα συγκινητικο να βλεπουμε ανθρωπους που πρεσβευουν το νεο και το διαφορετικο να συνεργαζονται με ανθρωπους εμπειρους και γνωστες του πολιτικου γιγνεσθαι.

Πως σχολιάζεις την πορεία της Δημοτικής Αρχής του Α.Μπέου;

Δυστυχως μιλαμε για μια δημοτικη αρχη οπου δεν αντεχει τα επιχειρηματα,ειναι ανικανη να κανει διαλογο και ο μονος τροπος επιβολης των αποψεων της ειναι ο τσαμπουκας και οι ανεπιτρεπτοι χαρακτηρισμοι. Ο καθενας απο εμας μπορει να κανει μια μικρη αναδρομη στους “ιδιαιτερους”χαρακτηρισμους που προεβαινε στα Δημοτικα Συμβουλια,εναντιων καποιων ατομων που ειχαν το θαρρος να υποστηριζουν τις θεσεις τους στα διαφορα θεματα συζητησεων. Αλλα ας μην ξεχναμε και τον χαρακτηρισμο που εδωσε στους συμπολιτες μας,οταν αντεδρασαν στην υποθεση της ΔΕΥΑΜΒ,χαρακτηριζοντας τους “κοπριτες”. Τελος εαν εστιασω την προσοχη μου στα χρονια της θητειας του,δυστυχως συμπεραινω,οτι αντι να ασχοληθει και να λυσει ουσιαστικα και σοβαρα προβληματα τα οποια θα βελτιωναν την ποιοτητα ζωης του Βολου και της Περιφερειας,φροντιζε να ασχοληθει καθαρα με την “ψυχαγωγια”των πολιτων τις εορταστικες περιοδους,διοργανωνοντας συναυλιες. Ας μην γελιομαστε…Σαν σοβαρη πολιτης δεν θα ενιωθα “ιδιαιτερη τιμη”να βρισκομαι στο ψηφοδελτιο του.

Τι έγινε την τελευταία 5ετια στη Ν.Ιωνία που μεγάλωσες και ζεις; Ποιά είναι η εκόνα της σήμερα;

Με λυπει αφανταστα το γεγονος να εχω μεγαλωσει στην Ν.Ιωνια και αντι να βλεπω να καλυτερευει,να προοδευει και να αναπτυσσεται,ειμαι “απλος θεατης”στην υποβαθμιση της. Ενδεικτικα θα αναφερω,οτι εν ετη 2019 η συνοικια στην οποια διαμενω μονιμα,στερειται βασικων δομων καθαριοτητας. Ειναι ανεπιτρεπτο καθε φορα οπου η Ν.Ιωνια αντιμετωπιζε σοβαρα κι επικινδυνα προβληματα με τα χιονια,να βλεπουμε μεσω τηλεορασεων(θελοντας και μη)τις “ηρωικες”προσπαθειες του κ.Μπεου να κρατησει ανοιχτους τους δρομους του Βολου.Ας μην ξεχναμε ομως οτι Βολος ειναι και η Ν.Ιωνια. Τελος υπαρχουν ανεκμεταλλευτοι χωροι,οπου θα μπορουσαν να αξιοποιηθουν καταλληλα ως χωροι ψυχαγωγιας.Αντ’αυτου ειναι εγκεταλελειμμενοι.

Τι απαντάς σε αυτούς που λένε πως ο Α.Μπέος έκανε έργο;

Το δις εξαμαρτειν…ουκ λαου σοφου!!!

Πως νιώθεις που ο Βόλος έχει πρωταγωνιστήσει δυστυχώς αρνητικά και πολλές φορές στα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης;

Σιγουρα δεν νιωθω υπερηφανη να διασυρρεται η πολη μας κατα αυτον τον τροπο.Αρα αν επικαλεστω την προηγουμενη ερωτηση σας,πως νιωθουν εκεινοι που υποστηριζουν οτι ο Α.Μπεος πρεπει να βγει και παλι Δημαρχος? Ηρθε ο καιρος να βαλουμε φρενο σε αυτο το θεατρο του παραλογου που βιωνουμε και να μαθει ο ξενος κοσμος τον Βολο,μεσα απο ουσιωδες δρασεις κι εργα.Σαν υποψηφια Δημοτικη Συμβουλος,αλλα και ως απλος πολιτης δεν επιτρεπω σε κανεναν να ριχνει το επιπεδο,την αξιοπρεπεια και την τιμη του Βολιωτη!!!

Ποιό θεωρείς το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βόλος και ο νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει ν ασοχληθεί μαζί του από την πρώτη μέρα της θητείας της;

Δυστυχως,δεν υπαρχει μονο ενα μεγαλο προβλημα.Η σημερινη δημοτικη αρχη αφηνει μια ασχημη κατασταση σε πολλους τομεις.Μια πολη που ουσιαστικα δεν λειτουργει,εναν δημο που ξοδευει εκατομμυρια,χωρις μελετες,με ανυπαρκτη κοινωνικη αλληλεγγυη,χωρις καμια φροντιδα για τα ατομα με ειδικες αναγκες,που δεν μπορει να αντιμετωπισει το προβλημα ανεργιας,που εχει εγκαταλειψει τη Ν.Ιωνια και τους πρωην δημους της περιφερειας,που ενταχθηκε στον δημο Βολου,που θελει να διαλυσει την ΔΕΥΑΜΒ,που εχει εγκαταλειψει τους δημοτες.Απο την πρωτη μερα της νεας τετραετιας χρειαζεται πολλη καθημερινη δουλεια.


Ράνια, μίλησε μας λίγο για εσένα….Εγώ όσο είμαστε εδώ και μιλάμε, έχω αντιληφθεί πως είσαι ένα σπουδαίο και δοτικό πλάσμα, μια ήρεμη δύναμη!

Προερχομαι απο πολυτεκνη οικογενεια.Απο μικρη ηλικια εργαζομουν για να βοηθησω.Ειναι κατι που ξερω να κανω πολυ καλα…και κυριως να εργαζομαι με ευχαριστηση οταν αφορα το καλο πολλων!
Οντως η δοτικοτητα μου ειναι ενα βασικο χαρακτηριστικο που εντοπιζει κανεις σε εμενα.Ανεκαθεν μου αρεσε να ειμαι διπλα στους συνανθρωπους μου,να ακουω τα προβληματα τους και να προσπαθω να βρω λυσεις σε αυτα.Παντα,οπως μπορουσα,προκειμενου να δω το χαμογελο στο προσωπο τους.Ειτε αφορουσε τον εργασιακο μου χωρο εως και τον πιο αγνωστο σε εμενα.Συχαινομαι να βλεπω ανθρωπους που κοιτανε μονο τον εαυτο τους.Ολοι οφειλουμε,μεσα στους δυσκολους καιρους που ζουμε,να ημαστε διπλα στον στον συνανθρωπο μας.
Επισης το πεισμα και η υπομονη σε διαφορες καταστασεις ειναι τα κυρια “μεσα” που υπαρχουν,προκειμενου να φτασω στον στοχο που εχω.Δεν παραδιδω ευκολα τα “οπλα”…Οταν ξερω οτι το αποτελεσμα θα ειναι καλο τοτε αξιζει και ο κοπος!
Και για να μην σας κουραζω αλλο θα τονισω το κυριοτερο.Μισω το ψεμα και δεν αντεχω το αδικο να πνιγει το δικιο.Εκει απορουνε πως γινεται το χαμογελαστο κοριτσι να αλλαζει μορφη…Η ειλικρινεια ειναι το παν.Και στον χωρο μας οφειλουμε να ημαστε ειλικρινεις με τους συμπολιτες μας!10..

Αν όλα πάνε καλά και εκλεχθείς ποιά είναι αυτά τα ζητήματα που θα ήθελες να προωθήσεις για τον Βόλο και τη Ν.Ιωνία που τόσο αγαπάς;

Οπως σας ειπα στη Ν.Ιωνια ζουμε την εγκαταλειψη.Η καθημερινη ζωη μας χειροτερεψε τα τελευταια χρονια.Υπαρχουν σοβαρες ελλειψεις στην καθαριοτητα,το πρασινο ειναι εγκαταλελειμενο.Οι αθλητικες υποδομες στο Πανθεσσαλικο δςν αξιοποιουνται οπως θα επρεπε.Ειναι αρκετα που χρειαζεται η Ν.Ιωνια και εξισου πολλα αυτα που εχει αναγκη ο Βολος.Πιστευω οτι εχω την δυναμη να προσπαθησω για ολα.

Αν μπορούσες να μας υποσχεθείς κάτι τότε αυτό θα ήταν…

Οπως σας προανεφερα ανεκαθεν εργαζομουν.Ανεκαθεν με ενδιεφερε να βοηθαω τους συνανθρωπους μου.Ετσι και τωρα υποσχομαι οτι με πιστη και αφοσιωση στις προτεραιοτητες του τοπου μας,θα εργασθω με ηθος,αξιοπρεπεια,συνεπεια κι αποτελεσματικοτητα.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, τι νομίζεις ότι είναι αυτό που θα έχεις κερδίσει από αυτή τη μάχη;

Θα μου εχει δωθει η δυνατοτητα να να ερθω σε επαφη με τους συμπολιτες μου και να αφουγκραστω θεματα και προβληματα που αφορουν την πολη μας.

Θα έχεις χάσει κάτι;

Τιποτα απολυτως…Απεναντιας θα αισθανομαι ικανοποιηση, διοτι μου δοθηκε η δυνατοτητα να συμμετεχω ως υποψηφια Δημοτικη Συμβουλος σε μια πραγματικα αξιολογη παραταξη.

Σε 5 χρόνια από τώρα ονειρεύεσαι μια πόλη που….

Να ειναι αυτη που μας αξιζει και οχι αυτη στην οποια ζουμε.Θελω τη Ν.Ιωνια και τον Βολο να γινουν συγχρονες περιοχες.Να προσφερουν στους πολιτες και στους πιο αδυναμους το καλυτερο κι επιτελους να μπορουμε να ημαστε υπερηφανοι που ζουμε εδω.

Στον Βόλο αγαπάς…

Τα παντα!!!

Στον Βόλο θ άλλαζες….

Την ποιοτητα ζωης των πολιτων της.

Δεν θα μπορούσες ποτέ να…

Να αδιαφορησω στα σημαντικα προβληματα των συμπολιτων μου.

Αξίζει να ψηφίσουμε την Ράνια Τσακίρη γιατί…

Θεωρω οτι μπορω να δωσω κατι διαφορετικο στην πολη μας.Οσοι με γνωριζουν,ξερουν ποσο δουλευω και ποσο θελω να συμμετεχω σε εθελοντικες διαδικασιες.Μου δινει “ζωη” να προσφερω στον συνανθρωπο και με “γεμιζει”να προτεινω στοχους για το μελλον και σαφεστατα να υλοποιουνται αυτα που προτεινω.Σταρατα λογια,πολλες πραξεις.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις