ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Προσεχώς καλοκαίρι! Έως 37°C η θερμοκρασία Πέμπτη- Παρασκευή

Προσεχώς καλοκαίρι! Έως 37°C η θερμοκρασία Πέμπτη- Παρασκευή

Κατερίνα Μπακρατσά

Χαίρετε φίλες και φίλοι και καλή δημιουργική εβδομάδα, ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα μυρίσει καλοκαίρι με την θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο η οποία θα αρχίσει να γίνεται αισθητή προς την Πέμπτη με Παρασκευή.

Πάμε να δούμε αναλυτικά πως θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες.

Δευτέρα 12/9
Σήμερα υπήρχαν πιθανότητες να δημιουργηθεί αστάθεια στο Αιγαίο τελικά δεν τα κατάφερε και έτσι ο ήλιος από νωρίς είναι κυρίαρχος στην Μαγνησία και θα παραμείνει παίζοντας κρυφτό με τα σύννεφα. 
Θερμοκρασία – Άνεμοι: η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 25°C τις μεσημβρινές ώρες στα πεδινά της Μαγνησίας. Στις Σποράδες η μέγιστη θα αγγίξει τους 24°C. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση προς τις βραδινές ώρες στο νομό μας από Β ΒΔ διευθύνσεις με ένταση στα 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φθάνει τα 6 μποφόρ.

Τρίτη 13/9
Αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια καθόλη την διάρκεια της ημέρας σε όλη την Μαγνησία και στις Σποράδες με αραιές νεφώσεις στους ορεινούς όγκους. Θερμοκρασία – Άνεμοι: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19°C έως 25-26°C στα πεδινά της Μαγνησίας και στις Σποράδες δεν θα ξεπεράσει η μέγιστη θερμοκρασία τους 25°C . Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς με ένταση στα 2-3 μποφόρ από Β διευθύνσεις στην αρχή της ημέρας και προς το τέλος θα στραφούν σε Α ΝΑ διευθύνσεις.


Τετάρτη 14/9
Ίδιο μοτίβο με την Τρίτη ηλιοφάνεια θα έχουμε όλη την ημέρα με τον υδράργυρο να αρχίζει να ανεβαίνει σταδιακά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18°C έως 26 και τοπικά τους 29 βαθμούς μακριά από την θάλασσα και στις Σποράδες η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 25-26 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς με ΝΑ διευθύνσεις καθόλη την διάρκεια της ημέρας.


Θερμή “γλώσσα” από την δυτική Μεσόγειο θα μας αγκαλιάσει και θα κορυφώσει την δύναμη της κυρίως προς την Πέμπτη με Παρασκευή όπου η θερμοκρασία στην Μαγνησία θα σκαρφαλώσει στους 35 βαθμούς κελσίου στις θαλάσσιες περιοχές και στις πεδιάδες που βρίσκονται μακριά από την θάλασσα θα φλερτάρουν τοπικά με 37°C. Εκτός από την άνοδο της θερμοκρασίας θα έχουμε υψηλή Βαρομετρική πίεση όπου σχηματίζοντας ένα τοίχος θα σταθεί εμπόδιο σε όποιο βροχοφόρο σύστημα επιχειρήσει να μας επισκεφθεί.


Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Τετάρτη, το κύριο χαρακτηριστικό και το πιο σημαντικό κομμάτι που θα αναφέρεται στις προγνώσεις τις επόμενες ημέρες θα είναι τα θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα για την ερχόμενη εβδομάδα.


Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις