ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ξεκίνησε το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου- Δες φώτο!

Ξεκίνησε το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου- Δες φώτο!

Newsroom

Το «Αγρόκτημα Καραΐσκου» , το στολίδι του Πηλίου μας, στ οποίο θ αναφερθούμε αναλυτικά σε ειδικό ρεπορτάζ, ένωσε και πάλι τις δυνάμεις του με τον Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, με σκοπό τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και διοργάνωσαν το 1ο Γαστρονομικό Φετσιβάλ Πηλείου, που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Κίνητρο η αγάπη και σκοπός η ανάδειξή της πηλιορείτικης γαστρονομίας.

Σας δίνουμε μια γεύση από φωτογραφικό υλικό που τραβήχτηκε πριν από λίγο, ενώ θ ακολουθήσει και αναλυτικό ρεπορτάζ τόσο για την φάρμα και τους παραγωγούς που λαμβάνουν μέρος, ώστε να γνωρίσετε καλύτερα τα προϊόντα τους, αλλά και απ όλα όσα ακούστηκαν εκεί, από τον καταξιωμένο σεφ Κωνσταντίνο Βασάλο, αλλά και τον δικό μας Τιμολέων Διαμαντή, που έχει βάλει πολύ ψυχή σε αυτή τη προσπάθεια!

Αξίζει να επισκεφθείτε μαζί με τα παιδιά σας το “Αγρόκτημα Καραϊσκου” και να ζήσετε από κοντά την εμπειρία που μπορεί να σας χαρίσει το Φεστιβάλ που διοργανώθηκε ξεκάθαρα με πολύ μεράκι και αγάπη, πράγμα που φαίνεται από το καλό στήσιμο του, την οργάνωση τους, αλλά και τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλων των συντελεστών!

Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από όλο το Πήλιο, συνταγές και μυστικά μαγειρικής, γαστρονομικές παρουσιάσεις από καταξιωμένους Έλληνες µάγειρες, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, πάντοτε με τη συνοδεία μουσική, συνθέτουν τ όλο σκηνικό που θα αντικρίσετε φτάνοντας εκεί.

Πάρτε μια μικρή γεύση και επανερχόμαστε, στο τέλος θα βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για αύριο Σάββατο, αλλά και την Κυριακή, τελευταία μέρα του Φεστιβάλ.

Οι εκθέτες:

“ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΗΛΙΟΥ” ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΟΛΙΩΤΗ
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ “ΦΑΣΟΥΛΙΔΗΣ”
MYRRO HERBS & COSMETICS
ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ
“ΧΡΥΣΟ ΜΗΛΟ” ΑΦΟΙ ΑΝΤ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ
BOTILIA WINE STORE
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗΣ
ΣΟΥΦΛΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΜΕΛΙΝΤΖΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΡΟΔΙ KING
KRITSA GASTRONOMY HOTEL
KARAISKOS FARM
ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
AERIKO SMELLS & FLAVORS

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019
Τιμώμενο πρόσωπο: Γιώργος Πίττας
Ελληνικό Πρωϊνό – Τσίπουρο – Κρεατικά – Κρασί
10.00 ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Παραγωγοί από όλο το Πήλιο με διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές και μυστικά μαγειρικής συνθέτουν το σκηνικό της ανοιχτής αγοράς που θα στηθεί στο χώρο το Αγροκτήματος Καραΐσκου.

11.00 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ «Γαστρονομικές κοινότητες – Γαστρονομικοί προορισμοί, Εγχειρίδιο δράσης»
Ο Γιώργος Πίττας, ξενοδόχος και συγγραφέας, ήταν ο εμπνευστής και επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό πρωϊνό» 2010 – 2017 και τέως μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (2010 – 2017), κατάφερε να μετατρέψει τα «προϊόντα της ντροπής», όπως λέει σε προϊόντα πολιτιστικής αυτοπεποίθησης. Θα αναπτύξει μια ιδέα-πρόταση για την αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου κάθε τόπου και τον τρόπο υλοποίησής της.

Οι γαστρονομικές κοινότητες μπορούν να γίνουν μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής γαστρονομίας, κινητοποιώντας έναν ακόμα από τους θησαυρούς της χώρας μας, τις κοιμισμένες συλλογικότητες.

Οι γαστρονομικές κοινότητες θα κληθούν να παίξουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια νέα εποχή, όπου οι συνεργασίες θα χορεύουν ταγκό με τις ατομικές φιλοδοξίες, οι ελπίδες δεν θα μαραζώνουν στη μοναξιά των προσωπικών διαδρομών και η πίστη στο κοινό καλό δεν θα είναι μακρινή οπτασία.

Στη συνέχεια παρουσιάζει το «Ελληνικό πρωϊνό» του Kritsa Gastronomy Hotel, στην Πορταριά. Σερβίρει προϊόντα όπως: αρτοσκευάσματα, λάδι, ελιές, γιαούρτι, μέλι, μαρμελάδες, τυροκομικά, αλλαντικά, πίτες, φρούτα, γλυκά, που συνοδεύονται από διάφορα ροφήματα.

12.00 ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
Οι γυναίκες του Kritsa Gastronomy Hotel παρουσιάζουν την τεχνική παρασκευής της πηλιορείτικης χορτόπιτας.
13.00 Ο «Master Chef» 2018, ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ
Ο Τιμολέων Διαμαντής συγκεντρώνει προϊόντα από το αγρόκτημα παρασκευάζει τουρσιά με τον δικό του τρόπο.
14.00 ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ
Τα τσιπουράδικα του Βόλου και του Πηλίου, αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς όλων των επισκεπτών της περιοχής μας.

Σερβίρεται άφθονο τσίπουρο ντόπιο, με γλυκάνισο ή χωρίς, τοπικών παραγωγών και εταιρειών από τη Μαγνησία.

Το τσιπουράδικο της Πορταριάς «με ΜΟΣΤΡΑ» παρουσιάζει παραδοσιακούς μεζέδες.

16.00 ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Από τον Αντυ Καταπανίδη και το MYRRO HERBS AND COSMETICS.

17.00 ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΜΠΟΥΜΠΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ «ΔΡΟΣΟΣ»
Το Μπουμπάρι είναι ένας παραδοσιακός πικάντικος μεζές του Πηλίου. Είναι έντερο με γέμιση ρυζιού, μοσχαρίσιου κιμά και εντόσθιων. Είναι ότι καλύτερο για τις γιορτές και για τις κρύες μέρες του Χειμώνα. Η Λουκία Ρουσογιάννη, παρουσιάζει όλες τις φάσεις κατασκευής και ψησίματος.

18.00 ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ «ΚΑΡΥΟΣ ΓΗ»
Παρουσίαση και γευστική δοκιμή των κρασιών του κτήματος
19.00 Η ΚΑΒΑ ‘’ΜΠΟΤΙΛΙΑ’’ ΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ
Ο Παναγιώτης παρουσιάζει κρασιά από τον Θεσσαλικό αμπελώνα.
19.00 Γευστικές δημιουργίες των εκπαιδευτών chef του «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ Ι.Ε.Κ ΓΙΑΤΣΟΣ.
20.00 Ολοκλήρωση και της δεύτερης ημέρας με μουσικές επιλογές του DJ Νίκου Παππά.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
Τιμώμενο πρόσωπο: Κωνσταντίνος Βασάλος
Παρουσίαση μεσημεριάτικου γεύματος: Τιμολέων Διαμαντής
Ελληνικό πρωϊνό –– Πίτες
10.00 ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Παραγωγοί από όλο το Πήλιο με διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές και μυστικά μαγειρικής συνθέτουν το σκηνικό της ανοιχτής αγοράς που θα στηθεί στο χώρο το Αγροκτήματος Καραΐσκου.
11.00 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ «Αγρόκτημα Καραΐσκου».
11.00 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΤΑΣ και το KRITSA GASTRONOMY HOTEL ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ «Ελληνικό πρωϊνό».
Ο Γιώργος Πίττας εμπνευστής και επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό πρωϊνό» και τέως μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος 2010 – 2017, κατάφερε να μετατρέψει τα «προϊόντα της ντροπής», όπως λέει σε προϊόντα περηφάνιας και πολιτιστικής αυτοπεποίθησης.

Το πρότυπο «Ελληνικό πρωϊνό» του Kritsa Gastronomy Hotel, στην Πορταριά, σερβίρει προϊόντα όπως αρτοσκευάσματα, λάδι, ελιές, γιαούρτι, μέλι, μαρμελάδες, τυροκομικά, αλλαντικά, πίτες, φρούτα, γλυκά, που συνοδεύονται από διάφορα ροφήματα.

12.00 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ
Επίδειξη παρασκευής ψωμιού σε ξυλόφουρνο από τον φούρνο της οικογένειας Ελένης Σαρακατσάνου από τη Μακρινίτσα.
13.00 ΜΕ ΖΕΝ: ΟΤΑΝ Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ
Ο σεφ Γρηγόρης Χέλμης και ο Ανδρέας Διακοδημήτρης από το Βολιώτικο τσιπουράδικο ΜΕ ΖΕΝ, καταθέτουν τη δική τους μαγειρική άποψη για τους παραδοσιακούς μεζέδες.
14.00 Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΤΙΜΟΛΕΟΝΤΑ
Ο επίσημος προσκεκλημένος Τιμολέων Διαμαντής νικητής του Διαγωνισμού «Master Chef» 2018 μας μιλάει για τις «Επαγγελματικές σχέσεις μαγείρων και τοπικών παραγωγών μέσα από τα μάτια της νέας γενιάς» και στην συνέχεια μας μαγειρεύει.
15.30 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΦΑΣΟΥΛΙΔΗΣ και συνοδεύονται με βολιώτικη μπύρα «ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ»
Επίδειξη παρασκευής πηλιορείτικου λουκάνικου, τεχνικής καπνίσματος και τρόπου ψησίματος από τον Θεόφιλο, του Κρεοπωλείου Φασουλίδης.
16.30 Η Βολιώτικη Μικροζυθοποιΐα «ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ»
μας παρουσιάζει τις μπύρες της
17.00 ΤΟ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Γευσιγνωσία Ελαιόλαδου από τον Απόστολο Βολιώτη του Ελαιοτριβείου «Ελαιόλαδο Πηλίου – Οικογένειας Βολιώτη» με πλούσια ιστορία στο χώρο της επεξεργασίας, τυποποίησης και διάθεσης των ελιών από το 1969, με διεθνείς διακρίσεις στο χώρο.
17.30 Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΑΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ
Γνωστός για την ευκολία του να συνδυάζει απλά καθημερινά υλικά και να προετοιμάζει πεντανόστιμες συνταγές, γρήγορες και οικονομικές, ο Κωνσταντίνος Βασάλος. Είναι ταυτόχρονα ένας καταξιωμένος Αρχιμέγειρος ο οποίος διαθέτει τις γνώσεις και την ικανότητα να δημιουργεί μοναδικές συνταγές εμπνευσμένες από τον Πηλιορείτικο γαστρονομικό πολιτισμό. Θα ταξιδέψουμε απ’ το χτες στο σήμερα. Η παράδοση θα συναντήσει τη σύγχρονη γαστρονομική εξέλιξη με συνταγές βασισμένες στις πρώτες ύλες του τόπου. Μαγειρέματα και κεράσματα, αναδεικνύουν τα Πηλιορείτικα εδέσματα σε ένα σύγχρονο γαστρονομικό πανηγύρι.Τα παρασκευάζόμενα φαγητά, στη διάθεση των παρευρισκομένων!
19:00 ΚΕΡΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΖΕΣΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ
Το “Aeriko Smells and Flavors” αναλαμβάνει τα κοκτέιλ εμπνευσμένα από τη γη του Πηλίου και διασκεδάζουμε με τους ήχους του DJ Νίκου Παππά για να ανανεώσουμε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

* Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχουν δημιουργικές υπαίθριες δραστηριότητες για παιδιά με τον Θάνο Νικάκη

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις