ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Α.Μουστακαλή: Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μας για την Αγριά!

Α.Μουστακαλή: Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μας για την Αγριά!

Newsroom

Η Αθηνά Μουστακαλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγριά Βόλου. Είναι γνωστή στη τοπική κοινωνία για την ευγένεια της ψυχής της και τη δοτικότητά της. Ακούγοντας την να μιλά για την Αγριά, σε κερδίζει αμέσως. Το πάθος της, η χροιά της φωνής της, τα λαμπερά της μάτια, σε πείθουν αμέσως και χωρίς αμφιβολία ότι όχι απλά θέλει να προσφέρει στο τόπο της, αλλά ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μη πετύχει όσα ονειρεύεται!

Είναι υποψήφια τοπική σύμβουλος Αγριά, στο πλευρό του Α.Παπαδούλη και μίλησε στο Volonakinews.gr για όσα δεσμεύεται πως η νέα δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει στην Αγριά.

Κυρία Μουστακαλή, υποψήφια τοπική σύμβουλος Αγριάς, τι σας έκανε να πάρετε αυτή την απόφαση; 

Είμαι υποψήφια στο τοπικό συμβούλιο της Αγριάς, γιατί δεν αρκεί μόνο το “θέλω” να προσφέρω. Είμαι υποψήφια γιατί τώρα είμαι σε θέση να δώσω. Ήρθε η ώρα που μπορώ να συμφωνήσω με τους συμπολίτες μου για το κοινωνικό πρόσωπο της Αγριάς. Γιατί, όπως λέει και ο Πλάτωνας, μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι να καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου. Οι άνθρωποι που εκλέγουμε αντικατοπτρίζουν τον χαρακτήρα μας. Ένας φταίχτης δεν υπάρχει. Φταίμε όλοι μας. Είναι αδύνατον να βελτιωθεί η Αγριά, αν δεν βελτιωθούμε οι Αγριώτες. Είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργήσουμε με συνειδηση. Το ήθος, η αρετή, η δικαιοσύνη, η νοικοκυροσύνη θα πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά μας.

Γιατί με τον Απόστολο Παπαδούλη; 

Η πρώτη λέξη που μου βγαίνει αυθόρμητα είναι θαυμασμός.(και το ξέρει).Θαυμασμός για την σκέψη του, το όραμά του,τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα.   Είμαι δίπλα στον Απόστολο Παπαδούλη γιατί με άκουσε προσεκτικά. Γιατί με κατάλαβε. Γιατί αισθάνθηκε τις ανησυχίες μου και τις έκανε μέρος των προβλημάτων του. Γιατί έχει τις λύσεις. Γιατί σέβεται τον συνομιλητή του και τις όποιες γνώμες του. Είναι δάσκαλος, καθοδηγητής και φίλος. Πολλές φορές το έχω πει. πως είναι κρίμα να μείνει αναξιοποίητο ένα τέτοιο μυαλό. Είναι ηγέτης, δεν είναι αφεντικό.   Να, γιατί καμαρώνω που είμαι στον συνδυασμό ΒΟΛΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ .Πείστηκα και θέλω να το ξέρουν όλοι, πως ο Απόστολος Παπαδούλης είναι η μόνη μας επιλογή, που τα λόγια του θα τα μετουσιώσει σε έργα ποτισμένα με ρεαλισμό και κοινωνική ευαισθησία.

Τι απαντάτε σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι ο Α.Μπέος έκανε πολλά έργα;

Στην Αγριά -ευτυχώς ή δυστυχώς- δεν ισχυρίζεται κανένας ότι έγιναν έργα. Γιατί, δεν έκανε κανένα έργο. Απολύτως κανένα. Τα εγκαίνια στο γυμναστήριο ήταν απλά μια τελετή και φωτογράφηση διαφημιστική. Το έργο ήταν προηγούμενης δημοτικής αρχής.Και το καινούριο πάρκο στο Σουτραλί που θα φτιαχτεί, το άρχισαν προχτές, για λόγους προφανείς.Αλλά, να το επεκτείνω και στον Βόλο; Οι κυκλικοί κόμβοι που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, λίγο πριν τις εκλογές, η δημιουργία τους ήταν προμελετημένη από το 2014. (εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 4-2-2014). Όσο για τις γιορτές τύπου μπουζουγλερί, την υπερφωτισμένη Δημητριάδος και το αγγλιστι i love volos, τι να πω; Αυτό ήταν μόνο το πρόβλημα του Βόλου και αυτή είναι η δημιουργία η φημισμένη; Λυπάμαι πολύ σαν πολίτης και σαν μάνα, που οι προτεραιότητές μας, παραμονή Χριστουγέννων ήταν να τρέχει ένας όχλος πίσω από την οποιαδήποτε μισοντυμένη αοιδό, ενώ εμείς προσπαθούσαμε να μαζέψουμε ευρώ ευρώ τα χρήματα για το λεωφορειάκι του ΕΕΕΕΚ απουσία βεβαίως της δημοτικής αρχής. Τις θυμήθηκαν όμως τις ευάλωτες ομάδες σέρνοντας τα “καροτσάκια” για φωτογράφηση προεκλογικά. Με πληγώνει αυτή η κατάντια που προσπαθεί να γίνει καθεστώς στον τόπο μας.


Τι έκανε ή τι δεν έκανε και έμεινε πίσω ή στάσιμο, η σημερινή Δημοτική Αρχή για την Αγριά;

Ούτε άρχισε,ούτε τελείωσε κάτι. Ανύπαρκτο το έργο. Ανύπαρκτη και η Αγριά στα σχέδια του δήμου. Ο περιφερειακός σταματημένος. Η αποχέτευση έμεινε στάσιμη, χωρίς συνδέσεις. Ανεπαρκής και κατεστραμμένος ηλεκτροφωτισμός. Το κοιμητήριο, που πια δεν μπορεί να δεχτεί τους συμπολίτες μας που “έφυγαν”. Τους νεκρους μας τους πάμε στα διπλανά χωριά. Λεχώνια, Δράκεια…Η αντιπλημμυρική προστασία, που ποτέ δεν έγινε και η απάντηση ήταν φταίνε τα σπίτια που βρέθηκαν εκεί. Να μην μιλήσω για παιδικές χαρές..Η προβληματική υδροδότηση στα σπίτια. Η θάλασσα που ποτέ δεν καθαρίστηκε. Το ΚΑΠΗ που δεν μπηκε μια απλή ράμπα για να είναι προσβάσιμο σε όλους, ούτε υπάρχει χώρος για τις γυναίκες της τρίτης ηλικιας. Λένε ότι ο δήμοςέχει αποθεματικό, αλλά μια μεγάλη τηλεοραση να βλέπουν ανετα στην αίθουσα του Καπη δεν έβαλαν.Αναλγησία…για να μην πω απανθρωπιά. Οι γιορτές της Αγριάς που σταμάτησαν, όπως η ψαράδικη βραδιά, η γιορτή της Καθαράς Δευτέρας στον σταθμό, ο διαγωνισμός ψαρέματος,τα θέατρα και οι συναυλίες που παρακολουθούσαμε στον σταθμό του ΟΣΕ τα καλοκαίρια, η γιορτή λουλουδιών στα κάτω Λεχώνια …και τόσα άλλα. Όλα αντικαταστάθηκαν με μπουζουκοειδείς παραστάσεις στην παραλία του Βόλου και στις απέναντι Αλυκές. Λυπάμαι πολύ για την την αρνητική διαφημηση που έχει ο τόπος μας παντού.

Τι είναι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο στη σημερινή Δημοτική Αρχή;

Το ήθος της. Με επικεφαλής έναν αγενή δήμαρχο. Η φράση “θα σβήσετε από τον Βόλο” με λυπεί. Είναι φανερό ότι το μένος του είναι μεγάλο καθώς δεν μπορεί να χωνέψει ότι ένας αριθμός πολιτών δεν συμβαδίζει με την γνώμη του. Δεν μπορεί να σεβαστεί ότι δεν είμαστε όλοι εύκολη λεία και δεν χάνει την ευκαιρία να προκαλεί βρίζοντας μπας και μας καθυποτάξει. Σαν πολίτης αναρωτιέμαι από που αντλεί τον αέρα ένας δήμαρχος να φέρεται με τον χείριστο τρόπο εντός ή εκτός δημαρχείου στους πολίτες. Μήπως το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα έφερε αυτον τον δήμαρχο που εχουμε στην εξουσία γιατί εξυπηρετεί ή υπηρετεί τα συμφέροντα των εκπροσώπων του; Μήπως τελικά βοηθάει το σύστημα να συντηρείται καλλιεργώντας την απογοήτευση στους πολίτες, ώστε να μην συμμετέχουν στα κοινά; Αλίμονο όμως, στους πολίτες που απελπισμένοι παραδίνονται για να σωθούν “στο έλεος του Θεού και στους νόμους των κλεφτών” κατά τον Βάρναλη. Καλώ τους συμπολίτες μου να αφυπνιστούν, να ενεργοποιηθούν, να συμμετέχουν στο κοινό δίκαιο και ηθικό αγώνα που δίνουμε. Αν επιτρέψουμε τέτοιου είδους απαράδεκτη , αδιάντροπη, αντιδημοκρατική συμπεριφορά από τον πρώτο πολίτη της πόλης υποβιβάζουμε του εαυτούς μας. Είμαστε έρμαια ανίκανων. Και είναι ολοφάνερο, πως αυτά που κατηγορεί, χαρακτηρίζουν κατεξοχήν τον ίδιον. Και να προσέχει γιατί, όποιον βρίζει και απειλεί στο ανέβασμα, θα τον ξανασυναντήσει στο κατέβασμα.

Ως υποψήφια για το Τοπικό Συμβούλιο Αγριάς, τι ονειρεύεστε για τον τόπο σας; Ποια είναι τα σχέδια σας;

Στα προεκλογικά προγράμματα των προηγούμενων δεκαετιών δέσποζαν ιδέες για έργα ασύμβατα με τις δυνατότητες της περιοχής. Απλά στόλιζαν τα προγράμματα για λόγους εντυπωσιασμού, όπως τελεφερίκ μέσα από τον σταθμό, υδατοδρόμιο για υδροπλάνα και άλλα. Για τα σημερινά προγράμματα των άλλων συνδυασμών δεν έχει ειπωθεί τίποτε. Εμείς λέμε, ολοκλήρωση του περιφερειακού ανατολικά, δημιουργία νέου κοιμητηρίου, αντιπλημμυρική προστασία, πεζοδρόμηση, διάνοιξη των οδών σχεδίου πόλης, αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας, καθαρισμός και προστασία της θάλλασσάς μας, δημιουργία ενός δημοτικού σχολείου στην περιοχή Ψυγείων. Δημιουργία ΚΔΑΠ ΑμεΑ στην Παιδόπολη. Προστασία και νοιάξιμο για το ΚΑΠΗ της Αγριάς. Θα γίνει επιτέλους το κοινωνικό φροντιστήριο για τα παιδια μας. Κι αυτά είναι δέσμευσή μας.


Ποιό θεωρείτε ότι είναι το σημαντικότερο ζήτημα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Ενότητα Αγριάς και θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί “χθες”;

Χτες έπρεπε να είχε γίνει το κοιμητήριο. Οι άνθρωποί μας που ¨κοιμήθηκαν” δεν μπορούν να θαφτούν στο τόπο τους. Λυπηρό! Υπάρχουν στο δικό μας κοιμητήριο Βολιώτες που προτίμησαν λόγω απόστασης ή άλλης αιτίας το κοιμητήριο της Αγριάς και είναι υπερπλήρες. Απαραίτητα και άμεσα πρέπει να γίνει ένα λίγο πιο πάνω από τον οικισμό Αστέρια κοντά στον περιφερειακό. Χτες, προχτές, έπρεπε να είχε γίνει κάτι για τους ΑμεΑ της Αγριάς και των περιχώρων. Υπάρχει στην παιδόπολη κτίριο έτοιμο να στεγάσει τα παιδιά με αναπηρίες για δημιουργική απασχόληση. Δυστυχώς, οι οικογένειες είναι αναγκασμένες να τα κρατούν στα σπίτια και ν΄αρρωσταίνουν όλοι. Αφήνουν την τρίτη ηλικία να σέρνεται χωρίς υποστήριξη ψυχολογική, χωρίς διασκέδαση. Οι Αγριώτισσες γυναίκες της τρίτης ηλικίας δεν έχουν καν πρόσβαση στα ΚΑΠΗ. Όσο για τους κινητικά ανάπηρους δεν υπάρχει ούτε μια ράμπα για να ανέβουν το σκαλοπάτι του ΚΑΠΗ . Κατά τ’ άλλα θα τους δείτε να φιγουράρουν δίπλα σε καροτσια…. Χτες έπρεπε να είχαν μεριμνήσει για τα σκουπίδια και τους χορταριασμένους δημόσιους χώρους. Φοβόμαστε τα φίδια μη μπουν στα σπίτια μας, και να μην ξεχάσω τα κουνούπια που ούτε ο χειμώνας ο βαρύς δεν τα εξαφάνισε. Στην Αγριά είναι όλα εγκαταλελειμμενα. Η ομορφιά της Αγριάς από μόνη της μας συντηρει…αλλά δεν πάει άλλο.


Κυρία Μουστακαλή γιατί να σας ψηφίσουμε;

Θέλω να ελαφρύνω τον πόνο που κρύβουν Αγριώτικες οικογένειες. Τα άτομα με αναπηρία ,καθώς και η τρίτη ηλικία έχουν συνήθως χειρότερη υγεία, μικρότερες ευκαιρίες για οικονομική ανάκαμψη συγκρινόμενα με άλλες κοινωνικές ομάδες . Εν πολλοίς αποκλείεται ή καταπιέζεται η φωνή τους σε θέματα κοινωνικά “Κοινωνικός Αποκλεισμός” ή στερούνται δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών , τα οποία θα πρέπει να τα απολαμβάνουν όλοι ισότιμα. Καθημερινά πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αξίζουν τον θαυμασμό και την αγάπη μας και ότι πρέπει οι ίδιοι να είναι υπερήφανοι που παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, σε μια κοινωνία χωρίς έλεος , μαζί με τις οικογένειες τους δίνοντας καθημερινές μάχες ακόμα και επιβίωσης. Είναι οι πραγματικοί Νικητές της Ζωής και οι Αγγελιοφόροι της Ελπίδας για ένα κόσμο με μεγαλύτερο περίσσευμα ψυχής. Στέκομαι δίπλα στους νέους που ξεστράτησαν. Όλοι μαζί με πρόγραμμα και στήριξη ψυχολογική και ηθική μπορούμε να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας. Και να προσθέσω πως το πρόβλημα δεν τον βλέπω από απέναντι. Είμαι μητέρα παιδιού με αναπηρία και παλεύω να γίνω μάνα παιδιού με αξιοπρέπεια.


Με το χέρι στη καρδιά, αν δίνατε μόνο μια υπόσχεση στους συμπολίτες σας, ποιά θα ήταν αυτή;

Υπόσχομαι πως η ψήφος σε μένα δεν θα προσμετρηθεί σαν αριθμός. Είναι ψήφος προοπτικής και δέσμευσης ότι θα αγωνιστώ. Παραδέχομαι ότι δεν διαθέτω το μικρόβιο της πολιτικού. Ήμουν, είμαι και θα είμαι αφοσιωμένη στην οικογένειά μου. Όμως, μεγαλώνοντας κι αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που απρόσκλητα ήρθαν και με βρήκαν είπα πως πρέπει κάτι ν΄αλλάξει. Κι όπως είπε κι ο Σωκράτης “εκείνος που θέλει να ταρακουνήσει τον κόσμο, ας ταρακουνήσει τον εαυτό του” και να μαι! Παρούσα, ενεργή και μάχιμη. Δεν έχω κόπλεξ με θέσεις εξουσίας. Δεν θέλω να ψηφιστώ για να δίνω διαταγές στον υπηρεσιακό, ή να τρώω σουβλάκια στα πρώτα τραπέζια των πανηγυριών ή να οδηγώ αυτοκίνητο με κρατικές πινακίδες ή να ακούω το όνομά μου από το μικρόφωνο για να αισθανθώ σημαντική. Θα με ψηφίσει η Αγριά για να δουλέψω μαζί της. Δεν θα αλλάξει κάτι σε μένα, δεν θα πουλήσω τα πιστεύω μου, και δεν θα γλείψω κανενός σκαρπίνι για να μοιράζομαι συμφωνίες, ουίσκι και προνόμια. Αν έμαθα κάτι μέχρι τα 58 μου χρόνια είναι να παραμένω άνθρωπος όταν οι γύρω μου μετατρέπονται σε αρπακτικά. Είμαι κομμάτι της Αγριάς και ξέρω ότι μ΄αγαπάει. Ζητώ να στηρίξετε τον αγώνα μου

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις