ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Έφη Αντωνίου: Έχω μεράκι να προσφέρω στον τόπο μου!

Έφη Αντωνίου: Έχω μεράκι να προσφέρω στον τόπο μου!

Newsroom

Η Έφη Αντωνίου είναι μια νέα γυναίκα, που όπως δηλώνει η ίδια έχει το μεράκι να προσφέρει στο τόπο της, κάτι που άλλωστε κάνει καθημερινά εδώ και χρόνια, τόσο μέσα από την εκλογή της στο ΤΕΕ Μαγνησίας, όσο και από τη θέση της Μηχανικού στην ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων.

Είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου στο πλευρό της Ν.Καπούλα και μιλά στο Volonakinews.gr, για τους λόγους που πήρε αυτή την απόφαση, για όλα όσα δεν ξέρουμε για την κυρία Καπούλα, ασκεί κριτική στην δημοτική αρχή Μπέου, ενώ μας εξηγεί πόσο εύκολο είναι να γίνει ο Βόλος μας “Έξυπνη Πόλη”!

Ανακαλύψτε την και απολαύστε την!

Πρώτη φορά στον αγώνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τι σας έκανε να πάρετε την απόφαση να είστε υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος;

Όντως, ειναι η πρώτη φορά που ειμαι υποψήφια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που είμαι υποψήφια εν γένει, καθώς συμμετείχα σε τεσσερις θητείες ως εκλεγμένη αντιπρόσωπος στο Τεχνικό Επιμελητήριο, οπότε η συμμετοχή και η ενασχοληση με τα κοινά αποτελεί για μενα ‘τρόπο ζωής’. Άλλωστε και η εργασία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως μηχανικός στη Δ/νση Τεχνικών Έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποραδων, μου καθιστά την ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως υποψήφια Δημοτική Συμβουλος αυτή τη φορά, ένα γνώριμο αντικείμενο δραστηριοποίησης. Θεωρώ λοιπόν την υποψηφιότητα μου ως μια φυσική συνέχεια της μέχρι τώρα πορείας μου.

Πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε στην απόφαση σας, το πρόσωπο της Νάνσυ Καπούλα;

Τον μεγαλύτερο και τον σπουδαιότερο ρολο, καθώς η κυρία Καπουλα συγκεντρώνει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα και τις αρετές που για μένα πρέπει να διαθέτει μια Δήμαρχος. Έχει αποδείξει ότι α) έχει ικανότητες διοίκησης, αφού διετέλεσε 2 επιτυχημένες θητείες ως πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, β) εργατικότητα καθώς από πολύ νέα μηχανικός δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικα και γ) ας μην ξεχνούμε ότι είναι μια επιστήμων που δεν επαναπαυτηκε στο Δίπλωμα του Πολυτεχνείου, αλλά συνεχίζει και αυτή την περίοδο την κατάρτιση της εκπονώντας διδακτορική διατριβή.

Γνωρίζω πως είστε φίλες, αλλά και συνεργάτες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, οπότε είστε ένας από τους ανθρώπους που την γνωρίζετε καλά. Τι δεν ξέρουμε λοιπόν για την μόνη γυναίκα υποψήφια Δήμαρχο του Βόλου;

Είναι αλήθεια ότι με τη Νάνσυ μας συνδέει μια μακροχρονια συνεργασία στο ΤΕΕ Μαγνησίας και ακόμη περισσότερο μια μακροχρόνια φιλια που στηρίζεται στην εκτίμηση και την εμπιστοσυνη. Η Νάνσυ στις διαπροσωπικές της σχέσεις είναι δοτική, ειλικρινής, εντιμη, ευχάριστη και δημιουργεί ένα κλίμα ασφαλείας και προστασίας τόσο στους φίλους όσο και στους συνεργάτες της. Νομίζω στην ερώτηση σας για το τι δεν ξέρουμε για την υποψήφια Δήμαρχο, θα απαντούσα ότι όλοι λίγο πολύ τη γνωρίζουμε, καθώς σε μια πόλη του μεγέθους του Βόλου οι περισσοτεροι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και για το λογο αυτο έχει συγκέντρωσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Ενδεχομένως κάτι που δεν προβάλει η ίδια, από σεμνότητα, αλλά είναι κοινό μυστικό ειναι η κοινωνική της ευαισθησία και απλόχερη βοήθεια σε συμπολίτες μας που βρέθηκαν σε κάποια ανάγκη.

Πόσο εύκολο είναι να γίνει ο Βόλος μας, μια “έξυπνη πόλη”;

Η ‘Έξυπνη πόλη’ είναι ένα σύγχρονο και επιτυχημένο μοντέλο διακυβέρνησης, που αποτελεί το νούμερο ένα ζητούμενο και στόχο για όλες τις σύγχρονες οργανωμένες αστικές κοινωνίες. Απαιτεί όμως συγκροτημένη διακυβέρνηση, με όραμα, με γνώσεις και με διάθεση ανανέωσης της κουλτούρας διοικησης. Υπάρχουν πολλά επιτυχημένα παραδείγματα ‘έξυπνων πόλεων ‘, κάποια από αυτά και πολύ κοντά μας γεωγραφικά, επομένως θα είμαι ξεκάθαρη: το να μετατρέψεις μια πόλη που για μένα 5 χρόνια τελματωνει και αναλώνεται απλά στο ‘γυάλισμα της βιτρίνας ‘ της δε ειναι πανεύκολο, όμως μπορεί να επιτευχθεί μέσα απο το προγραμμα του Συνδυασμού μας.

Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε πως η σημερινή δημοτική αρχή έκανε πολλά έργα;

Θα τους ζητούσα να μου δείξουν έστω και ένα έργο που να έγινε στη δική τους γειτονιά….οι κάτοικοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος και των Δημοτικών Ενοτήτων δε θαμπωνονται με τα καθρεφτάκια που τείνουν οι σωτήρες στους ιθαγενείς…

Κυρία Αντωνίου, το ΤΕΕ και η Νάνσυ Καπούλα έδωσαν μια 5ετη μάχη απέναντι στη δημοτική αρχή Μπέου, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως σε αντίθεση με άλλους υποψηφίους, 5 χρόνια τώρα υπήρχε ένας διαρκής αγώνα. Εσείς όλο αυτό το ζήσατε από κοντά, άρα γνωρίζετε τα πράγματα “από μέσα”. Τι θεωρείτε λοιπόν, ότι θ αποτελέσει “καυτή πατάτα” στα χέρια του επόμενο Δημάρχου Βόλου;

Ωραία η ερώτηση σας κυρία Μιχαήλ, είμαι όμως πεπεισμένη ότι δε θα είναι καθόλου ωραία η κατάσταση που θα παραλάβουμε από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Δε θέλω να πανικοβαλω όμως τους συμπολίτες μου, για όλα μα όλα έχουμε όχι μόνο άποψη, αλλά προτάσεις και λύσεις.

Ως πολίτης του Βόλου, αλλά και ως μηχανικός, τι σας ενοχλεί; Τι θεωρείτε ότι πρέπει ν αλλάξει “χθες”;

Ως μηχανικος αυτό που με ενοχλεί πρωτιστως ειναι ο Δήμαρχος της πόλης μας να φροντίζει μόνο τους 2 δρόμους που οδηγούν στο Δημαρχείο του, διότι αυτό εγω το ερμηνεύω ως κοινωνική αδικία στην κατανομη των έργων και αποτέλεσμα αυτού είναι μια ανισοβαρής ανάπτυξη. Ως πολίτης του Βόλου, με ενοχλεί η αήθης κουλτούρα ύβρεων και απαξίωσης όσων δεν πάνε με τα νερά τους.

Την επομένη των εκλογών και έχοντας πάει όλα καλά, σε ποιόν τομέα θα θέλατε ν αξιοποιηθείτε;

Για μένα το επιθυμητό αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρώσουμε τον προεκλογικό μας αγώνα με σοβαρότητα, ήθος και εντιμότητα και είμαι βέβαιη ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαίωσει. Όσο για τα μετά την εκλογική νίκη officia, δεν είναι της κουλτούρας μου να τα ζητώ ή να τα παζαρεύω. Δεσμεύομαι ομως, οτι θα είμαι παρούσα και με διάθεση για προσφορά για το Δήμο μου, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος ή σταυροδοσίας μου.

Γιατί να σας ψηφίσουμε κ.Αντωνίου;

Πάντα αυτή η ερώτηση με κάνει να νιώθω αμήχανα, γιατί πρέπει να μιλήσω για τις αρετές και τα πλεονεκτήματά μου, ενώ η ίδια ως χαρακτήρας είμαι φειδωλή με την προβολή του εαυτού μου….Ωστόσο θα μπορούσα με μια πρόταση να το συνοψίσω: γιατί έχω μεράκι να προσφέρω στον τόπο μου!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις