ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άγριο Φθινοπωρινό μπάσιμο με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

Άγριο Φθινοπωρινό μπάσιμο με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

Κατερίνα Μπακρατσά

Το φθινόπωρο ετοιμάζει “βαλίτσες” και από αύριο θα βρίσκεται στην χώρα μας. Από 10 Σεπτέμβρη σας έχω ενημερώσει και τα στοιχεία μου επαληθεύτηκαν 100%.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει από αύριο η οποία θα γίνει έντονα αισθητή στην ατμόσφαιρα των πεδινών τμημάτων ενώ στα ορεινά και ημιορεινά οι σόμπες και τα τζάκια θα είναι απαραίτητα.

Μαζί με την ψυχρή μεταφορά θα έχουμε και βροχοπτώσεις όπου για ένα μεγάλο διάστημα θα σημειώνονται με πολύ έντονο χαρακτήρα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την όλη καιρική μας εξέλιξη για την Τετάρτη.

Συνθήκες καιρού Μαγνησίας και Σποράδων Τετάρτη 21/9.

Πιο αναλυτικά: νεφοσκεπής θα είναι ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες με κάποιες μπόρες να σημειώνονται κυρίως στους ορεινούς όγκους, προς το μεσημέρι θα έχουμε γενικευμένη αστάθεια με βροχοπτώσεις τοπικά ισχυρές η και τοπικές καταιγίδες. Από το βράδυ τώρα και μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης θα έχουμε σημαντική επιδείνωση του καιρού με μια πλούσια βροχοφόρα μάζα να βρίσκεται στο Αιγαίο και να δίνει ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Δεν αποκλείεται να δούμε ανά διαστήματα μεγάλη ραγδαιότητα καθώς φίλες και φίλοι στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα έχουμε σημαντική υποστήριξη δυναμικής από ψυχρό χείμαρρο με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλης διάρκειας ισχυρά φαινόμενα κυρίως στο Πήλιο και πιο συγκεκριμένα στο Β ΒΑ κομμάτι του. 

Θερμοκρασία – Άνεμοι: Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 15°C έως 21°C στην Μαγνησία και στις Σποράδες δεν θα ξεπεράσει τους 22°C, η θερμοκρασία θα αρχίσει να γίνεται έντονα αισθητή προς τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β ΒΑ ασθενείς με ένταση στα 2-3 μποφόρ με ενίσχυση προς τις βραδινές ώρες στα 4-5.

Θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή το διάστημα βραδινών ωρών της Τετάρτης με ξημερώματα Πέμπτης, αναμένεται να πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού με βίαιο χαρακτήρα και πολύ πιθανόν να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα κορυφωθεί την Πέμπτη και θα είναι αρκετά αισθητή και το πιο ζεστό ντύσιμο θα είναι απαραίτητο. Αυτή ήταν η ενημέρωση καλό υπόλοιπο της ημέρας σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις