ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σου δίνουν το 70% των χρημάτων για να κάνεις ανακαίνιση!

Σου δίνουν το 70% των χρημάτων για να κάνεις ανακαίνιση!

Δώρα Μιχαήλ

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ».

Το ποσοστό ενίσχυσης κλιμακώνεται μέχρι και 70% ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση.

Το πρόγραμμα αφορά σε κτήρια που διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και οι ιδιοκτήτες τους πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επτά κατηγορίες κινήτρων, στις οποίες οι ωφελούμενοι εντάσσονται ανάλογα με το εισόδημα επιβολής εισφοράς της τελευταίας, από την υποβολή της αίτησης, εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
Κάθε φυσικό πρόσωπο που επιθυμεί να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα εξετάζει εάν πληροί τα κριτήρια , συγκεντρώνει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (Παράρτημα I) και συμπληρώνει στο πληροφοριακό σύστημα της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Προγράμματος https://exoikonomisi.vpen.ar την αίτηση επιλέγοντας εάν επιθυμεί χορήγηση δανείου καθώς και το χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Επίσης απευθύνεται σε ενεργειακό επιθεωρητή, ώστε να διενεργηθεί η πρώτη ενεργειακή επιθεώρηση της ιδιοκτησίας τους και να εκδοθεί το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Α’ ΠΕΑ).

Οι εργασίες για τις οποίες λαμβάνει κάποιος την ενίσχυση είναι οι εξής:

Αντικατάσταση κουφωμάτων
Αναβάθμιση ή τοποθέτηση θερμομόνωσης
Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης- ψύξης
Σύστημα ζεστού νερού με τη χρήση ΑΠΕ
Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων ανά αίτηση ωφελούμενου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας κύριας χρήσης.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις