ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το πρώτο σουβλάκι για χορτοφάγους είναι γεγονός!

Το πρώτο σουβλάκι για χορτοφάγους είναι γεγονός!

Newsroom

Πριν μία εβδομάδα ακριβώς, ένας μαυροπίνακας στήθηκε έξω από τον αριθμό 43 στη Θεμιστοκλέους. Ενημέρωνε τους περαστικούς ότι εδώ, στο ολοκαίνουργιο μαγαζάκι των Εξαρχείων, μπορεί κανείς να βρει γύρο… μανιταριών. Ναι, ακριβώς!

Το Amanita grill σερβίρει την πιο νόστιμη χορτοφαγική εκδοχή του πιτόγυρου. Οι ιδιοκτήτες του, ο Αντώνης και ο Βασίλης, εργάζονται εδώ και χρόνια στην εστίαση. Ο ένας ως restaurant manager σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, ο άλλος ως μάγειρας στη Νέα Υόρκη. «Βαρεθήκαμε όμως να δουλεύουμε για άλλους, βαρεθήκαμε και να βλέπουμε να ανοίγουν όλο τα ίδια και τα ίδια μαγαζιά. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι δικό μας, κάτι διαφορετικό». Αφού στην παρέα μπήκε και η Έφη (που ως αρχιτέκτονας επιμελήθηκε τον χώρο), την Κυριακή των Βαΐων γεννήθηκε το Amanita Grill.

©Θανάσης Καρατζάς Amanita είναι ένα γένος μανιταριών που περιλαμβάνει 65 είδη (στο οποίο ανήκουν και τα στρουμφόσπιτα, άσχετο). Ωστόσο τα μανιτάρια που χρησιμοποιούν τα παιδιά είναι πορτομπέλο και πλευρώτους, που μαρινάρονται με μπαχαρικά και στη συνέχεια σοτάρονται στο γκριλ.

Το κύριο χαρακτηριστικό, όμως, που κάνει αυτό το ξεχωριστό σουβλάκι αρεστό σε όλους, είναι η πατάτα. Εννοείται φρέσκια, κόβεται μπροστά σου και τηγανίζεται σε 80% έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (και μάλιστα ψυχρής έκθλιψης) και 20% ηλιέλαιο. Είναι σίγουρα η πιο νόστιμη τηγανητή πατάτα που έχεις δοκιμάσει και σε λίγο καιρό θα σερβίρεται και μόνη της σε χωνάκια, όπως της αξίζει. ©Θανάσης Καρατζάς Προς το παρόν, στο Amanita Grill θα βρεις τρεις λιχουδιές: το Red Amanita με γύρο μανιταριών, αβοκάντο, vegan μαγιονέζα (πολύ καλή), σάλτσα ντομάτας και σαλάτα (€2,5), το Yellow Amanita με γύρο μανιταριών, αβοκάντο, vegan μαγιονέζα, μουστάρδα και σαλάτα (€2,5), ενώ υπάρχει ακόμα και το Amanita Kebab, δηλαδή σουτζουκάκια από φακή με σάλτσα ντομάτας, που σερβίρονται μαζί με τυρί κρέμα από αμύγδαλο και σαλάτα (€2,5).

Σύντομα όμως θα κάνουν την εμφάνισή τους και διάφορα πιάτα ημέρας, όπως ντάκος, μουσακάς και λαζάνια, όλα χορτοφαγικά και χωρίς ζωικά παράγωγα. ©Θανάσης Καρατζάς Αξίζει να το δοκιμάσεις, ακόμα και αν δεν είσαι vegan ή έστω χορτοφάγος. Γιατί οι πρώτες ύλες είναι φοβερές, η μαεστρία του σεφ μεγάλη και τελικά στο χέρι σου καταλήγει ένα τυλιχτό με ασύγκριτη νοστιμιά. Εξάλλου, όπως λέει και ο Βασίλης: «Στην πραγματικότητα είμαστε ένα ταχυφαγείο φυτικής μεσογειακής διατροφής για όλους». Θεμιστοκλέους 43-45, Εξάρχεια, 2111822343, Δευτ.-Σάβ. 13.30-01.00

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις