ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

PetCity και ΙΕΚ ΣΒΙΕ: Από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας

PetCity και ΙΕΚ ΣΒΙΕ: Από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας

Ελισάβετ Τσάπου

Δημιουργούνται άμεσα 100 νέες θέσεις εργασίας

Τα Pet City, ο κορυφαίος pet specialty retailer στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, την πρώτη σχολή επαγγελμάτων υγείας στην Ελλάδα, ανακοινώνουν την αρχή μιας νέας πρωτοποριακής εποχής στην φροντίδα των ζώων συντροφιάς. Μαζί επιδιώκουν να θέσουν νέα πρότυπα στον τομέα της φροντίδας και της περιποίησης των ζώων, συνδέοντας έμπρακτα την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, κάτω από μία κοινή στέγη. Ενώνοντας τις δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και της επιστημονικής κατάρτισης, τα Pet City ενσωματώνουν καινοτόμες πρακτικές και υπηρεσίες στα καταστήματά τους, ενώ ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία στους απόφοιτους του ΙΕΚ ΣΒΙΕ να ασκηθούν σε πραγματικά περιστατικά και να εργαστούν σε ένα δυναμικό και αναπτυσσόμενο περιβάλλον.

Νίκος Καστρινάκης, Γενικός Διευθυντής ΙΕΚ ΣΒΙΕ & Γιάννης Γαβριηλίδης Διευθύνων Σύμβουλος Pet City Group

Στο πλαίσιο αυτής της ισχυρής συνεργασίας, στόχος είναι η προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, μέσω ενός οικοσυστήματος που περιλαμβάνει κτηνιατρικές και καλλωπιστικές υπηρεσίες, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα του στρατηγικού πλάνου των Pet City για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος απόλυτης εμπειρίας φροντίδας και ευζωίας, τόσο για τα κατοικίδια ζώα όσο και για τους pet parents. Η πολιτική ανάπτυξης του οικοσυστήματος αυτού υπογραμμίζει την αξία της συνεχούς εξέλιξης και της ποιοτικής εκπαίδευσης, διαμορφώνοντας το μέλλον της εταιρικής φιλοσοφίας και της φροντίδας των ζώων. Έτσι, δημιουργείται ένα δίκτυο υπηρεσιών που θα καλύπτει πανελλαδικά τις ανάγκες των κατοικιδίων και των κηδεμόνων τους. Το οικοσύστημα αυτό των υπηρεσιών, με την υπογραφή Pet City, στοχεύει στο να προσφέρει μία ολιστική λύση για την φροντίδα των ζώων συντροφιάς, διασφαλίζοντας ακόμα υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού και τη μέγιστη προσοχή σε κάθε ανάγκη τους.

Μαρία Στογιάννου, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Προγράμματος Αξιωματικός Κτηνίατρος του Πολεμικού Ναυτικού, DVM, MSc, Γιάννης Γαβριηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Pet City Group, Νίκος Καστρινάκης Γενικός Διευθυντής ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Για την πρακτική εφαρμογή αυτού του εγχειρήματος, τα Pet City, στο πλαίσιο του επενδυτικού τους πλάνου ύψους 40 εκ. ευρώ, έχουν ήδη προχωρήσει στην δημιουργία σημείων με υπηρεσίες grooming και κτηνιατρείων, και μέχρι το τέλος του 2024 θα έχουν φτάσει τα 40 σημεία συνολικά. Παράλληλα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία 2 υπερσύγχρονα εκπαιδευτικά κέντρα εντός των καταστημάτων Pet City, όπου θα υποδεχτούν από τον Απρίλιο τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, και σύντομα θα λειτουργήσουν άλλα 2, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας. Για να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών Grooming και των Κτηνιατρείων δημιουργούνται σε πρώτο χρόνο 100 νέες θέσεις εργασίας.

Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, με την πολυετή και βαθιά γνώση στις σπουδές του τομέα υγείας, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς, δημιούργησε 2 εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών υψηλής ζήτησης, με επίκεντρο τα αντικείμενα της φροντίδας και του καλλωπισμού των ζώων συντροφιάς.

Νίκος Καστρινάκης, Γενικός Διευθυντής ΙΕΚ ΣΒΙΕ, Μαρία Στογιάννου, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Προγράμματος, Αξιωματικός Κτηνίατρος του Πολεμικού Ναυτικού, DVM, MSc, Γιάννης Γαβριηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Pet City Group, Βαρβάρα Σκούρτη, Διευθύντρια Μάρκετινγκ Pet City Group, Ελισάβετ Τσάπου, Διευθύντρια Κέντρου Διά Βίου Μάθησης ΣΒΙΕ, Σωτηρία Γαβριηλίδου, Υποδιευθύντρια ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Το πρώτο από αυτά, το πιστοποιημένο, ταχύρρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βοηθός Κτηνιάτρου & Φροντιστής Ζώων Συντροφιάς”, αναδεικνύεται ως πρωτοπόρο στον κλάδο. Υποστηριζόμενο από την πρώτη Σχολή Υγείας στην Ελλάδα και τον Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ACTA), το πρόγραμμα εγγυάται μια ολοκληρωμένη επιμόρφωση, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του επαγγέλματος, με την αξιοποίηση υπερσύγχρονων υποδομών και εξοπλισμού, μέσα από 180 ώρες θεωρίας και 120 ώρες πρακτικής άσκησης. Παράλληλα, το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Pet Grooming (“Kαλλωπισμός Ζώων Συντροφιάς”), που φέρει τη σφραγίδα των δύο κορυφαίων οργανισμών, είναι ένα 4μηνο πρόγραμμα, σχεδιασμένο σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, το οποίο αναπτύσσεται μέσα από 40 ώρες θεωρίας και 80 ώρες πρακτικής άσκησης. Οι καταρτιζόμενοι έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του δικτύου Pet City, υπό την επίβλεψη senior groomers, αναπτύσσοντας γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για τους σύγχρονους επαγγελματίες του κλάδου.

Ο Γιάννης Γαβριηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Pet City Group, επισήμανε ότι «Η στρατηγική αυτή συνεργασία με το ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει ως αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, να συνδεθεί επί της ουσίας και στην πράξη η εκπαίδευση, η επιστημονική κατάρτιση με την αγορά εργασίας κάτω από μια κοινή στέγη φροντίδας, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και προστιθέμενης αξίας.»

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Γιάννη Γαβριηλίδη, Διευθύνων Σύμβουλος Pet City Group

Επιπρόσθετα, ο Νίκος Καστρινάκης, Γενικός Διευθυντής του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, δήλωσε ότι «Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε την συνεργασία μας με τα Pet City, τον ηγέτη στον τομέα της φροντίδας ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα. Αυτή η πρωτοβουλία είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συνεργασία είναι μια επιβεβαίωση της διαχρονικής μας δέσμευσης για ποιοτική εκπαίδευση και εξέλιξη των αποφοίτων μας σε περιζήτητους επαγγελματίες του κλάδου.»

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Νίκου Καστρινάκη, Γενικός Διευθυντής ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Σε μια εποχή όπου η συνεχής εξέλιξη και επαγγελματική ανάπτυξη αποτελούν βασικούς πυλώνες για την καριέρα των νέων, η συνεργασία μεταξύ της Pet City και του ΙΕΚ ΣΒΙΕ ξεχωρίζει ως ένα καινοτόμο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι καταρτιζόμενοι των δύο φορέων εντάσσονται σε ένα δυναμικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς πρόγραμμα, που προσφέρει, όχι μόνο τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στα Pet City, αλλά και την προοπτική εργασίας σε έναν ηγετικό όμιλο του κλάδου με την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Πηγή: elnews.gr

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις