ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στο έλεος της «Μέδουσας» για δυο 24ωρα – Τι άφησε πίσω της

Στο έλεος της «Μέδουσας» για δυο 24ωρα – Τι άφησε πίσω της

Δώρα Μιχαήλ

Τις πληγές της μετράει η χώρα μετά την φονική επέλαση της «Μέδουσας», που ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου να πλήττει την Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Τραγικός ο απολογισμός, με έναν νεκρό, έναν αγνοούμενο και χιλιάδες προβλήματα.

Ωστόσο μέχρι το μεσημέρι θα έχουν σταματήσει τα φαινόμενα. Παρόλα αυτά τις πρώτες ώρες σήμερα αρκετά μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν στη Θράκη, στην Εύβοια και στη Βόρεια Κρήτη.

Την ίδια ώρα στα ιστορικά χρονικά της μετεωρολογίας θα καταγραφεί η κακοκαιρία που χτύπησε τη χώρα το τελευταίο διήμερο. Τόσο η ένταση των φαινομένων όσο και η χρονική στιγμή που εκδηλώθηκαν, στην καρδιά του καλοκαιριού, καθιστούν τη «Μέδουσα» όπως ονομάστηκε, ως ιστορική κακοκαιρία.

Χθες στην Καλαμάτα καταγράφηκαν 83 χιλιοστά βροχής, όταν στον σταθμό της ΕΜΥ τον Ιούλιο κατά μέσο όρο πέφτουν μόνο 5 χιλιοστά, ενώ στα 30 χρόνια από το 1971 έως το 2000 το μεγαλύτερο ποσό βροχής που έχει καταγραφεί για όλο τον Ιούλιο είναι μόνο 23 χιλιοστά. Δηλαδή χθες έβρεξε τέσσερις φορές περισσότερο από το ρεκόρ των 30 ετών!

Τι άφησε πίσω της η επέλαση της κακοκαιρίας

Η «Μέδουσα», όπως ονομάστηκε η κακοκαιρία, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 48χρονος κτηνοτρόφος στην περιοχή Μέγας Κάμπος στην Αμφιλοχία από πτώση κεραυνού, ένας Ρουμάνος ορειβάτης να αγνοείται στον Όλυμπο, όπου είχε χιονοκαταιγίδα, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε καλλιέργειες στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία που άφησε πίσω της η σφοδρή καταιγίδα.

Παράλληλα, δεκάδες αυτοκίνητα καταστράφηκαν στη Σιθωνία, όπου τα φαινόμενα ήταν πολύ ισχυρά και αναμένεται να συνεχιστούν. Ο διευθυντής του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι περίμεναν μια δύσκολη νύχτα. Όπως είπε, εκτός από τις περιοχές προς τον Νέο Μαρμαρά και την Τορώνη, προβλήματα από την κακοκαιρία παρουσιάστηκαν και στην άλλη μεριά του «ποδιού», στη Σάρτη, τη Βουρβουρού και τη Συκιά.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις