ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εμβολιασμοί: Από Δευτέρα τα sms για ραντεβού για τους άνω των 85

Εμβολιασμοί: Από Δευτέρα τα sms για ραντεβού για τους άνω των 85

Newsroom

Όσοι είναι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν μήνυμα για το πού εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς  – Στις 20 Ιανουαρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί 

Ξεκινά τη Δευτέρα η διαδικασία  εμβολιασμού  για τους πολίτες άνω των 85 ετών, ανακοίνωσε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όσοι είναι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν από Δευτέρα μήνυμα για το πού εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο Γιώργος Γεωργαντάς και εξήγησε:

«Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, πάνε στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην άυλη και αλλάζουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο».

Οι άνω των 85 ετών πολίτες, που είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Θα λάβουν το σχετικό sms και μόνον αν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους θα αλλάξουν το ραντεβού τους. Διαφορετικά, θα εμφανιστούν στην ώρα και το σημείο που θα τους υποδειχθεί μέσω του μηνύματος.

Ο εμβολιασμός που θα ξεκινήσει από Δευτέρα, θα γίνει βάσει της προτεραιοποίησης που έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμού. Πρόκειται για περίπου 100.000 άτομα και θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

Όταν ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες, τότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο και η αποστολή των sms 13034.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις