ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Έρχεται κακοκαιρία- Που θα “χτυπήσει”!

Έρχεται κακοκαιρία- Που θα “χτυπήσει”!

Δώρα Μιχαήλ

Καιρός: Ανοιξιάτικος ο καιρός τις τελευταίες ημέρες – Παρόμοιο το σκηνικό και τις επόμενες – Πότε ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο – Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Ανοιξιάτικος αναμένεται ο καιρός σήμερα, Τετάρτη (07/02/2018) σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Μάλιστα, ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μιλάει για επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο (10/02).

Αναλυτικά σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τη νύχτα. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα νότιοι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το βράδυ. Οι άνεμοι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά. Οι άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά νότιοι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους τοπικά στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη και από το απόγευμα πιθανόν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 και τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Καλλιάνος: Νέα επιδείνωση το Σάββατο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το Σάββατο αναμένεται νέα και ίσως πιο σημαντική κακοκαιρία σε σχέση με αυτή της Τετάρτης, με βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα και με εξαίρεση ίσως αρκετές περιοχές των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων όπου δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα» ανάφερε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Γιάννης Καλλιάνος. «Χιονοπτώσεις -πυκνές κατά περιόδους- θα εκδηλώνονται κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Από την Κυριακή φαίνεται ότι τα φαινόμενα θα περιοριστούν σε περιοχές της δυτικής και Βόρειας Ελλάδος αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν» κατέληξε.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις