ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στους 19 οι νεκροί – Πέθαναν δύο στο «Σωτηρία»

Στους 19 οι νεκροί – Πέθαναν δύο στο «Σωτηρία»

Newsroom

Τους 19 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται για μια 86χρονη η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Σωτηρία», στο οποίο και νοσηλευόταν, και έναν 64χρονο που επίσης νοσηλευόταν στο ίδιο νοσοκομείο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα ενώ ο άτυχος άνδρας δεν είχε κάποιο τέτοιου είδους νόσημα.

Την Δευτέρα είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι δύο άνθρωποι στην Ελλάδα: Ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» και ένας 64χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 695 ενώ μαθηματικά επιδημιολογικά μοντέλα, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, εκτιμούν τα κρούσματα στην Ελλάδα σε 8.000- 10.000.

Με βάση τον τελευταιό απολογισμό, το απόγευμα της Δευτέρας, 114 άτομα νοσηλεύονται, 35 χρειάστηκε να διασωληνωθούν και 29 άτομα έχουν αποθεραπευθεί.

«Έχουμε αγοράσει πολύτιμο χρόνο με τα μέτρα που λάβαμε και πρεπει να τον αξιοποιήσουμε ώστε να προετοιμαστούμε. Με βαση οσα βλέπουμε και μελετούμε, φαίνεται να έχει μπει κάποιο φρένο στην εξάπλωση του κορωνοϊού SARS-COV-2, ή τουλάχιστον να μην υπάρχει επιθετική αύξηση» διευκρίνισε ο ειδικός και υπογράμμισε πως «περαιτέρω αύξηση θα πρέπει να είναι ανάλογη της τιτάνιας προσπάθειας με τα μέτρα που έχουμε λάβει».

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις