ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ελεύθερες από τις 18 Μαΐου οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Ελεύθερες από τις 18 Μαΐου οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Newsroom

Ποιοι όροι ισχύουν τώρα και πότε θ’ αλλάξουν – Για τα νησιά, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα το πότε θα αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης  

Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό στην ηπειρωτική χώρα έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις εκτός νομών, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι αυτές επιτρέπονται μόνο για λόγους τροφοδοσίας, υγείας και επαγγελματικής απασχόλησης και εφόσον αποδεικνύονται από τα αντίστοιχα έγγραφα.   

Επισήμανε ακόμη ότι η άρση απαγόρευσης των μετακινήσεων για την ηπειρωτική χώρα θα γίνει στις 18 Μαΐου, ενώ προς τα νησιά θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα το πότε θα αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης.   

«Η προσπάθεια να σπάσει η αλυσίδα εξάπλωσης του κορωνοϊού συνεχίζεται, ο ιός είναι ακόμα εδώ και όλα μπορεί ν’ αλλάξουν. Για τον λόγο αυτό η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά με αξιολόγηση και διορθωτικές κινήσεις» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της νόσου Covid-19 στην Ελλάδα.   

Όπως είπε, στόχος μας είναι να μην κάνουμε βήματα προς τα πίσω και να γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων με βάση το χρονοδιάγραμμα.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις