ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Από 1 Ιουνίου στα νησιά οι εργαζόμενοι στην εστίαση

Από 1 Ιουνίου στα νησιά οι εργαζόμενοι στην εστίαση

Newsroom

Το γεγονός ότι η απαγόρευση μετάβασης στα νησιά εξασφάλισε ότι στα περισσότερα εξ αυτών δεν υπάρχει κανένα κρούσμα, έθιξε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή μπορούν να μεταβούν στα νησιά μόνιμοι κάτοικοι, ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, στρατιωτικό προσωπικό, προσωπικό δημοσίων έργων και έκτακτο προσωπικό.

Παράλληλα, επισήμανε ότι εφόσον ανοίξει η εστίαση την 1η Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στην εστίαση και τα συνεργεία επισκευών τους θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά. «Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και οι ιδιοκτήτες ακινήτων», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το κολύμπι, είπε ότι επιτρέπεται αλλά όχι σε οργανωμένες παραλίες, ενώ επιτρέπεται και το ψάρεμα με ιδιωτικό σκάφος έως 7 μέτρα.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξήγησε ότι η μετακίνηση με τα πλοία θα περιλαμβάνει μέτρα προστασίας τόσο για το προσωπικό, όσο και για τους επιβάτες, σημειώνοντας πως τα πλοία θα ταξιδεύουν με το 50% της δυναμικότητάς τους, το 55% στην περίπτωση που έχουν καμπίνες.

Εξήγησε δε ότι η καμπίνα θα διατίθεται μόνο σε έναν επιβάτη και όταν κατεβαίνει από το πλοίο, πριν από το τερματικό λιμάνι, δε θα χρησιμοποιείται ξανά.

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως είναι «ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τον εσωτερικό τουρισμό» και έκανε γνωστό ότι στα μέτρα που εξετάζονται συμπεριλαμβάνεται και ο κοινωνικός τουρισμός.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις