ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δήμαρχε, μην υποτιμάς την νοημοσύνη μας!

Δήμαρχε, μην υποτιμάς την νοημοσύνη μας!

Δώρα Μιχαήλ

Tις τελευταίες μέρες με προβληματίζει έντονα η “περσόνα” Αχιλλέας Μπέος.

Ναι…”περσόνα”, αφού έχω αρχίσει ν αμφιβάλλω για την αλήθεια του αυθορμητισμού του και το ότι είναι ο εαυτός του!

Η εξήγηση στην συμπεριφορά του πια είναι;

“Εντάξει μωρέ ο Μπέος μιλάει άσχημα, γίνεται αθυρόστομος, μπορεί να προσβάλει, αλλά είναι ο εαυτός του”!

Είναι όντως ο εαυτός του ή είναι αυτός ο εαυτός που υιοθετήθηκε γιατί την περίοδο που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα, αυτό “πουλούσε”;

Πάντως Δήμαρχε αν είναι έτσι θα πρέπει να σ ενημερώσω, ότι αυτός ο εαυτός έχει αρχίσει να πουλάει λιγότερο και σε λίγο δεν θα πουλάει καθόλου, αφού επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

Γιατί;

Ολοκληρώνοντας την έρευνα μου, θα έχω και τις απαντήσεις, τώρα μένουμε στις διαπιστώσεις.

Ποιά ήταν η αφορμή να τα σκεφτώ όλα αυτά ή αν θέλετε η αιτία να ξεκινήσω να γράφω όσα διαβάζετε;

Το γεγονός ότι επικοινωνιακά και σ επίπεδο δημοσίων σχέσεων, το τράβηξε τόσο αυτός, όσο και οι συνεργάτες του από τα μαλλιά…

Αυτό το καινούριο και έξυπνο, με το να έχει από πίσω του μια μόνιμα ανοιχτή κάμερα και να γίνονται live μεταδόσεις ποιός το σκέφτηκε;

Σωστή και έξυπνη κίνηση, μέσα στο πλαίσιο που ορίζει η εποχή.

Χρησιμοποιείται όμως λανθασμένα και από ανθρώπους που ή δεν έχουν μέτρο ή δεν ξέρουν τον βασικότερο κανόνα της επικοινωνίας.

Δεν θα το αναλύσω πολύ, αυτό το κάνω στους μαθητές μου, είναι η δουλειά μου και πληρώνομαι γι αυτό, ωστόσο θα σας δώσω μια χρυσή συμβουλή.

“Πετυχημένο μάρκετινγκ, πετυχημένη πολιτική επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις, γίνονται μόνο όταν ξέρεις που να σταματάς”!

Σε τι κοινό απευθύνεται ο Δήμαρχος; Τι γνώμη έχει για την ευστροφία και το επίπεδο σκέψης των πολιτών που ηγείται;

Προσωπικά, νιώθω πως η τακτική αυτών των βίντεο, να κυκλοφορεί μέσα στη πόλη να ελέγχει τα έργα, να συνομιλεί και να μαλώνει με τους εργολάβους, προσβάλει τη νοημοσύνη μου, καθώς όλα αυτά μπορούν να γίνουν χωρίς ανοιχτή κάμερα.

Πόσο μάλλον δε, όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος ξέρει ότι παρακολουθείται από κάμερα, οπότε δίνει και το ανάλογο show!

Φτάνει το γεγονός ότι το κάνει. Φτάνει το γεγονός ότι οι πολίτες βλέπουν την πόλη ν αλλάζει. Φτάνει μια φωτογραφία ή ένα βίντεο. Φτάνει ένα δελτίο τύπου.

Τα έργα δεν μιλούν, βροντοφωνάζουν!

Όλα τα υπόλοιπα, απλά γελοιοποιούν την όποια προσπάθεια!

Ευτυχώς είναι εκατοντάδες οι Βολιώτες, που σχολιάζουν αρνητικά αυτή την επικοινωνιακή πολιτική. Ευτυχώς οι συμπολίτες μας, δεν είναι ακόμα έρμαια της εικόνας που τους πουλούν, αλλά της πραγματικότητας που ξέρουν και μπορούν να φιλτράρουν, φτάνοντας στα συμπεράσματα που πρέπει.

Με αηδιάζει το γεγονός, ο Δήμαρχος της πόλης μου, να με θεωρεί χαζή. Να νομίζει ότι με αυτά τα βίντεο κερδίζει!

Να νομίζει, ότι αβίαστα μου “πουλά” αυτό που θέλει!

Προφανώς η επικοινωνιακή του ομάδα, δεν γνωρίζει και άλλα πολλά, όπως το ότι ξεκινάς πάντα ερευνώντας το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι και σας διαβεβαιώ, το κοινό σας έχει αλλάξει μέσα στα χρόνια, έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης του, αυτά που ζητά και ο τρόπος που αξιολογεί. Άλλαξε όπως αλλάζει κάθε ζωντανός οργανισμός.

Δεν ανέχομαι να θεωρούνται οι Βολιώτες “ανόητοι” και να μας το πασάρετε τόσο απροκάλυπτα!

Με ενοχλεί. Με προσβάλει και κυρίως με προβληματίζει κάνοντας μας να σκεφτώ δύο και τρεις φορές, αν τελικά τα πράγματα στην πόλη του Βόλου είναι έτσι όπως φαίνονται…

Και πριν με κατηγορήσετε, ως τι μιλάω και αν είμαι ειδήμονας για να το κάνω, θα σας πω ότι σας προκαλώ να μετρήσουμε πτυχία, επιτυχίες και αποδοχή!

Καλό αγώνα!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις