ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γυρίζουν τη πλάτη στις αλυσίδες οι Βολιώτες, “αγκαλιάζοντας” τους μικρούς εμπόρους!

Γυρίζουν τη πλάτη στις αλυσίδες οι Βολιώτες, “αγκαλιάζοντας” τους μικρούς εμπόρους!

Δώρα Μιχαήλ

Ολοένα και πιο έντονη γίνεται η τάση των Βολιωτών να γυρίζουν την πλάτη τους στις αλυσίδες, αγκαλιάζοντας όλο και περισσότερο τους μικρούς-ντόπιους εμπόρους!

Για εμάς που παρακολοθούμε ενάμιση χρόνο την αγορά και βρισκόμαστε συνεχώς σ επικοινωνία με τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους στην εμπορική αγορά αλλά και τους καταναλωτές τους τελευταίους ειδικά μήνες η παραπάνω τάση έχει γίνει ακόμα πιο έντονη.

Εργαζόμενοι αλλά και στελέχη των αλυσίδων μας λένε πως τα έσοδα τους έχουν μειωθεί αρκετά, ενώ έχει μειωθεί ειδικότερα το κοινό από 25 και άνω, με τους νεότερους να είναι οι μόνοι σταθεροί που παραμένουν- όπως είναι λογικό -στραμμένοι προς τις αλυσίδες.

Ειδικότερα πωλήτρια πασίγνωστης αλυσίδας μας είπε: “Έχει τύχει ν ακούσω συνομιλία δύο γυναικών γύρω στα 30 με τη μία να λέει στην άλλη: Καλέ γιατί να το πάρεις από εδώ, με τα ίδια λεφτά και σε καλύτερη ποιότητα θα το πάρεις από τον τάδε….(όνομα Βολιώτη επαγγελματία)”!

Η αλήθεια είναι ότι οι Βολιώτες επαγγελματίες στη πλειονότητά τους κρατούν σταθερή τη ποιότητα με τιμές απίστευτα ανταγωνιστικές κάνοντας αργά αλλά με σταθερά βήματα το βολιώτικο κοινό ν αντιληφθεί πως τους συμφέρει απ όλες τις απόψεις να στηρίξουν τον Βολιώτη έμπορο!

Οι αλυσίδες είναι λιγότερες από τα ντόπια καταστήματα, οπότε και για εμάς τα συμπεράσματα πολύ πιο εύκολα και βέβαια. Το σίγουρο είναι ότι μεγάλη μερίδα κόσμου επέστρεψε συνειδητά στη τοπική αγορά και για τοπικιστικούς λόγους μα κυρίως για λόγους συμφέροντος. Αυτό το σημαντικό κοινό που έχασαν οι αλυσίδες και μοιράζεται στη τοπική αγορά, μας γεμίζει ελπίδα για το μέλλον!

Να σημειωθεί βέβαια πως πέρα από τον κάθε ντόπιο έμπορο και τη προσωπική προσπάθεια, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου με τις δεκάδες πρωτοβουλίες που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε όλο αυτό, πετυχαίνοντας αυτά που κάποτε φάνταζαν όνειρα θερινής νυκτός!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις