ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γιώργος Τόρης: Μια θαυμαστή κατηγορία μόνος του!

Γιώργος Τόρης: Μια θαυμαστή κατηγορία μόνος του!

Δώρα Μιχαήλ

Δεν είναι ένα δημοσιογραφικό σχόλιο. Δεν έχει καμία πολιτική χροιά. Είναι ανθρώπινο. Είναι αληθινό και νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ όσα έμαθα γι αυτόν τον άνθρωπο δημόσια. Σε έναν ανύποπτο χρόνο. Σε έναν χρόνο που πλέον έχει ήδη δείξει ο ίδιος ως πολιτικός παράγοντας και προϊστάμενος, τις δυνατότητες του. Σε έναν χρόνο που δεν τον λες αυτοδιοικητικά προεκλογικό.

Γνώρισα τον Γιώργο πριν 4 χρόνια. Τον Γιώργο τον θαύμασα. Τον ξεχώρισα. Τον αγάπησα. Και μπορεί μετά τις εκλογές να χαθήκαμε, αλλά τον παρακολουθούσα τόσο περήφανη γι αυτόν. Απλά με επιβεβαίωνε σε κάθε του μεγάλη επιτυχία, με την οποία κέρδος είχε μόνο ο Βόλος και ο καθένας και η καθεμιά από εμάς.

Ήμουν δίπλα του στις προηγούμενες εκλογές. Όπως υπήρξα και τότε, αλλά και παλιότερα δίπλα σε πολλούς υποψηφίους. Όμως κανένας ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ!

Στο πρόσωπο του οι χαρακτηρισμοί: Τίμιος, αληθινός, ειλικρινής, μεγαλόψυχος, δοτικός βρίσκουν την πεμπτουσία τους. Και ταυτόχρονα οι λέξεις από μόνες τους μοιάζουν τόσο μικρές για να περιγράψουν το μεγαλείο της προσωπικότητας και της ψυχής του.

Συνεργάστηκα τα τελευταία σχεδόν 15 χρόνια με πάρα πολλούς. Οι εκλογές είναι μια περίοδος που γνωρίζεις τον άλλον υπό πίεση. Υπό όρους ανταγωνισμού και συνήθως βλέπεις τον πιο σκοτεινό εαυτό του ανθρώπου που έχεις απέναντι σου.

Σοκαριζόμουν κάθε μέρα με τον Γιώργο. Σχεδόν δε με άφηνε να κάνω την δουλειά μου. Όπου πηγαίναμε κάθε μέρα, θα βρισκόταν ένας άνθρωπος να του σφίξει το χέρι και να του πει: Γιώργο με θυμάσαι; Με βοήθησες τότε εκεί…με εκείνο!!!

Πολλές φορές δεν τους θυμόταν καν……κι όμως τους είχε βοηθήσει!

Και κάπου εκεί θυμάμαι τον παππού μου να λέει: Κορίτσι μου επιτυχία είναι να δίνεις και να μη θυμάσαι!

Εμένα η δοτικότητα και η καλοσύνη του Γιώργου “βούτυρο στο ψωμί μου”. Όταν άλλοι έστηναν κυριολεκτικά καλές πράξεις, για να πουλήσουν την υποψηφιότητά τους, ο Γιώργος χρόνια πριν και για χρόνια, πριν καν βάλει υποψηφιότητα, είχε βοηθήσει τόσο κόσμο.

Κι όμως ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕ να το “πουλήσω”!

-Γιώργο, την αλήθεια θα πω στον κόσμο, αφού έχεις κάνει τόσα καλά σε αυτό το ίδρυμα, σε αυτόν τον σύλλογο, σε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν θα γράψω ψέματα. Άλλοι τα κάνουν μόνο και μόνο για να τα πουλήσουν ή τα κάνουν μόνο προεκλογικά.

Με τον Γιώργο να μου απαντά, πάντα το ίδιο, μέχρι να καταλάβω ότι έχω να κάνω με έναν σπάνια υπέροχο άνθρωπο και να σταματήσω να σκέφτομαι έτσι:

-Δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι. Εγώ αυτά τα έκανα για την ψυχή των δικών μου ανθρώπων. Δεν θέλω να ξέρει κανείς τίποτα!!!!!!!!

Άλλες φορές του έλεγα: Γιώργο θα πάμε στο τάδε χωριό να βρούμε τους τάδε ανθρώπους με τον Γιώργο να μου απαντά:

-Όχι δεν πάω εκεί, είναι το χωριό του τάδε υποψηφίου. Είναι σα να μπαίνω σπίτι του.

Δεν είδε ποτέ κανέναν ανταγωνιστικά. Εκλογές με μεγαλύτερο σεβασμό σε συνυποψηφίους δεν έχω κάνει ποτέ ξανά στην ζωή μου!

Μπήκα μέσα στην επιχείρηση του. Γνώρισα το προσωπικό του. Όλοι έπιναν νερό στο όνομα του “άρχοντα”. Στο όνομα του Γιώργου!

Ο Γιώργος είναι ηγέτης. Ηγέτης είναι αυτός που κερδίζει τον σεβασμό. Είναι αυτός που εμπνέει.

Ο Γιώργος δεν φώναζε να το “παίξει αφεντικό”. Ο Γιώργος νοιαζόταν προσωπικά και νοιάζεται για κάθε παιδί που εργάζεται γι αυτόν. Είναι κιμπάρης σε όλα του. Όλοι θέλουν να δουλεύουν μαζί με τον Γιώργο Τόρη.

Μου έκανε εντύπωση ο σεβασμός που μιλούσε για την γυναίκα του και την κάθε γυναίκα. Άντρας παλιάς κοπής, μόνο με την καλή έννοια.

“Γιώργο 15 χρόνια δεν έχω συνεργαστεί και δεν έχω δουλέψει με πολιτικό σαν εσένα”, του είπα πρόσφατα, για να μου απαντήσει:

“Μα εγώ Δώρα δεν ήμουν ποτέ, ούτε έγινα και ούτε θα γίνω πολιτικός. Εγώ παραμένω επαγγελματίας. Κάθε μέρα φεύγω από την ΔΕΥΑΜΒ και πηγαίνω στο μαγαζί, γιατί από αυτό ζω και ζουν και πόσοι άνθρωποι από εμένα. Εδώ είμαι περαστικός και όσο βρίσκομαι θα υπηρετώ τον κόσμο”.

Όταν έμαθα ότι θα αναλάβει την προεδρία της ΔΕΥΑΜΒ φοβήθηκα λίγο, πιστεύοντας πως θα είχε έναν εσωτερικό πόλεμο. Αγχώθηκα γιατί τα προβλήματα ήταν πολλά. Ήξερα όμως ότι σαν καπετάνιος, έχει δώσει δείγματα γραφής στην ζωή του και πάντα τα κατάφερνε.

Είπαμε, ο Γιώργος είναι ηγέτης. Ο Γιώργος κατάφερε να γίνει φίλος και συνεργάτης με τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜΒ. Κέρδισε τον σεβασμό τους, δουλεύοντας πολύ και σκληρά. Δουλεύοντας με πνεύμα συνεργασίας. Ήταν ο καλύτερος manager που μπορούσε να έχει η προβληματική ΔΕΥΑΜΒ για να φτάσουμε σήμερα να μιλάμε για μια δυνατή και καθαρή υπηρεσία, που όχι απλά απεγκλωβίστηκε από λάθη του παρελθόντος, αλλά προχωρά παράλληλα μεγάλα έργα πνοής που αλλάζουν την ζωή μας και την καθημερινότητα μας.

Δεν βρίσκω τα λόγια, αλλά πρέπει να γράφω και μέρες για να σας αναφέρω όλα αυτά τα περιστατικά που βίωνα κάθε μέρα μαζί του στις προηγούμενες εκλογές και με συγκινούσαν. Με έκαναν να πιστεύω ξανά στην ανθρωπιά και στους ανθρώπους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΡΗ….

Πολλά δεν θα τα πω. Θα παρεξηγηθεί αν δημόσια μιλήσω για όλα όσα είδα και έμαθα ότι έχει κάνει.

Θα μου επιτρέψει όμως, να σας πω κάτι μικρό που έκανε σε εμένα ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΈ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ που έχω δουλέψει δίπλα τους ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ!

Προεκλογικά, να το θυμάστε, όλοι καλοί είναι και μας αγαπάνε. Όλοι την δουλειά τους θέλουνε να κάνουν. Στην αρχή, όταν τέλειωναν οι εκλογές και με ξεχνούσαν πληγωνόμουν, γιατί εγώ δενόμουν και πίστευα σε αυτούς. Μετά έμαθα καλά το παιχνίδι και έγινα σκληρή. Έκανα την δουλειά μου με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας όλο τον εαυτό μου, αλλά ήξερα ότι την επόμενη των εκλογών, δεν θα τσουγκρίζαμε ξανά ποτήρια.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ….μα έπρεπε να το περιμένω, αφού δεν έμοιαζε με κανέναν άλλον!

Ήμουν δίπλα του στη στρατηγική, στο σχεδιασμό, στο στήσιμο των εκλογών. Ζήτησα ένα ποσό. Πληρώθηκα προκαταβολικά.

Στη μέση των εκλογών, ο Γιώργος μου στέλνει με το alter ego μου στις εκλογές, με την Σουζάνα, έναν φάκελο: “Αυτό μου το έδωσε ο Γιώργος, να το ανοίξεις μόνη σου”.

Είχε μέσα χρήματα. Δεν έχει σημασία το ποσό. Έχει ο λόγος, γιατί λέει πολλά γι αυτόν τον άνθρωπο ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑ.

“Δώρα, έχεις κάνει περισσότερα και έπρεπε να ανταμειφθείς. Δεν το συζητάω άλλο”.

Πάντα περισσότερα κάνω. Κανείς όμως δεν το εκτίμησε. Αλήθεια εσένα στην δουλειά σου, άμα κάτσεις λίγο παραπάνω ή αν κάνεις κάτι παραπάνω, θα αγχωθούν για να σε εκτιμήσουν ανάλογα;

Οι εκλογές τέλειωσαν. Ο Γιώργος ότι ήταν να πάρει από εμένα το πήρε. Θα μπορούσε απλά να εξαφανιστεί. Με είχε ανταμείψει με το παραπάνω.

Ο Γιώργος, λίγες μέρες μετά τα τελικά αποτελέσματα, με πήρε να πάμε για καφέ. Θυμόταν ότι έφτιαχνα το σπίτι μου. Θυμόταν ότι δεν είχα πάρει ακόμα τραπεζαρία.

Μου την έκανε δώρο αυτός!!!!!!!!!!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΡΗΣ!

Δεν έχει ανάγκη κανέναν, γιατί μόνος του στάθηκε στα πόδια του, γιατί έχει μια δική του πετυχημένη επιχείρηση και πορεία. Δεν έχει ανάγκη καμιά καρέκλα για να ζήσει.

Έχει όμως βαθιά ανάγκη να προσφέρει.

Όχι. Όχι δεν γνώρισα ποτέ μου σε αυτή την δουλειά άνθρωπο σαν αυτόν!

Και ναι, ο Γιώργος δεν είναι πολιτικός. Ναι, ο Γιώργος δεν θα γίνει πολιτικός.

Όμως ο Γιώργος είναι η ίδια η πολιτική, γιατί μόνο άνθρωποι σαν τον Γιώργο θα έπρεπε να διοικούν. Άνθρωποι που δεν το έχουν καμία ανάγκη οικονομική ή προσωπική. Άνθρωποι που ασκούν πολιτική, γιατί έτσι και αλλιώς ακόμα και σαν οντότητες, πριν από θέσεις ασκούσαν πολιτική μέσα από τον τρόπο ζωής τους!

Ναι. Θα είμαι δίπλα στον Γιώργο και σε αυτές και σε άλλες 100δες εκλογές. Και ναι, θα μαλώνω μαζί του, κάθε φορά που εγώ θα θέλω να αναδείξω τα καλά του και αυτός με ταπεινότητα θα μου λέει, όχι!

Θα είμαι πάντα από την πλευρά που είναι οι καλοί και ο Γιώργος είναι ένας ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις