ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ξέχασε πως τρως το σουβλάκι, έρχεται μαγαζί στον Βόλο που τ αλλάζει ΟΛΑ!

Ξέχασε πως τρως το σουβλάκι, έρχεται μαγαζί στον Βόλο που τ αλλάζει ΟΛΑ!
Δώρα Μιχαήλ

Δώρα Μιχαήλ

Το σουβλάκι, είναι κάτι που όπως έχει αποδειχθεί εμείς οι Βολιώτες αγαπάμε πολύ!!!

Η αλήθεια είναι βέβαια πως στον Βόλο ο πήχης έχει ανέβει επίσης πολύ, αφού διαθέτουμε αξιόλογα μαγαζιά του είδους κάποια από τα οποία μάλιστα τα θεωρούμε κορυφαία!

Πρόσφατα άνοιξε ένα ξεχωριστό γκουρμέ σουβλατζίδικο στην Αθήνα που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό!

Βολιώτης μας είπε ότι είναι στις συζητήσεις και ετοιμάζεται να φέρει το ίδιο περίπου πρότζεκτ στον Βόλο!!!

Πάρε μια γεύση από το μαγαζί της Αθήνας για να καταλάβεις περίπου τι εννοώ…

Το νέο εγχείρημα της ομάδας της Cookoovaya ονομάζεται Hoocut και αφορά στο πιο διάσημο ελληνικό «πρόχειρο» φαγητό, το σουβλάκι. Ο Περικλής Κοσκινάς, ο Κλεομένης Ζουρνατζής, ο Νίκος Καραθάνος και τα αδέρφια Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος θέλοντας να φτιάξουν κάτι εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό αποφάσισαν να εξετάσουν απ’ την αρχή την παρασκευή του. Σε ένα νεοκλασικό κτίριο του Μεσοπολέμου στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης στήθηκε μία εσωτερική αγορά, τρία μαγαζιά «χτισμένα» το ένα δίπλα στο άλλο: το αρτοποιείο, το κρεοπωλείο και το μανάβικο. Οι 3 βασικοί τροφοδότες λειτουργούν αυτόνομα, αλλά και συμπληρωματικά, παρέχοντας τις πρώτες ύλες για το τελικό προϊόν στο κεντρικό μαγαζί, την ψησταριά.

Ένα κεντρικό θερμαινόμενο τραπέζι, ακριβώς στο κέντρο, αποτελεί τον τελευταίο σταθμό πριν τον πελάτη. Δημιουργώντας μία ανοιχτή αγορά σε κοινή θέα, δίνεται η δυνατότητα να γίνει κάποιος μάρτυρας ολόκληρης της διαδικασίας παρασκευής: δημιουργία της ζύμης, διαχείριση των λαχανικών, ψήσιμο του κρέατος. Η προσέγγιση του προϊόντος που υπακούει στις ίδιες αρχές μαγειρικής που διέπουν και τα υπόλοιπα εστιατόριά τους –άριστες πρώτες ύλες, άρτια τεχνική, λεπτομερής προετοιμασία-, αποτελεί την επιτομή της φιλοσοφίας του Hoocut. Οι αυστηροί κανόνες λειτουργίας της κουζίνας τους ορίζουν την παραγωγή του φαγητού που είναι γρήγορο, όχι όμως βιαστικό. Η μαγειρική τους ευφυΐα και σκέψη εστιάζει στο πώς θα διατηρηθεί η ισορροπία γεύσης των πρωτογενών συστατικών, μειώνοντας τον χρόνο παραγωγής χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα.

Η επαναφορά του συγκεκριμένου φαγητού στην αρχική του υπόσταση, στο σωστό μέγεθος, με την πρωταρχική φρεσκάδα καθώς και οι εκλεκτές κοπές του κρέατος συντελούν καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα. Η τυλιχτή πίτα με λεπτοκομμένα κομμάτια κρέατος από βοδινό ή προβατίνα και οι ανοιχτές πίτες με ψητό κρέας- χοιρινό, κοτόπουλο ή και λουκάνικο- αποτελούν κάποιες μόνο από τις επιλογές, όλες με επιμονή στη λεπτομέρεια, στα μυρωδικά, στη φρεσκοκομμένη πατάτα. Το επίσημο opening του Hoocut είναι προγραμματισμένο για τις 15 Ιανουαρίου.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις