ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Agora 1955: Κατάφερε να κάνει την Πορταριά καθημερινό προορισμό για τον Βολιώτη!

Agora 1955: Κατάφερε να κάνει την Πορταριά καθημερινό προορισμό για τον Βολιώτη!

Newsroom

Όταν με κατακλύζει ενθουσιασμός και θαυμασμός, πραγματικά θέλω λίγα λεπτά μέχρι να ξεκινήσω να γράφω. Σπάνια μου συμβαίνει, όμως μου συμβαίνει πάντα όταν γράφω για concept της οικογένειας Καραϊσκου και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

Ξεκινώ αμήχανη να γράψω, γιατί είμαι βέβαιη πως δεν μπορώ να αποτυπώσω όσα νιώθω, όπως και την ευγνωμοσύνη μου που έχουμε τέτοιους επιχειρηματίες, με αυτή την φιλοσοφία στον τόπο μας.

Το Agora 1955 είναι ένα ιδιαίτερο concept από μόνο του. Δεν είναι ένα καφέ, δεν είναι ένα καφέ μπαρ, δεν είναι ένας χώρος αγοράς τοπικών προϊόντων, δεν είναι ένα εστιατόριο. Είναι όλα αυτά, αλλά όλα αυτά με έναν ιδιαίτερο τρόπο συνδεδεμένα.

Είναι γνωστό σε όλους πόσα έχει προσφέρει γαστρονομικά και στην ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων η οικογένεια και δεν θ μπω τουλάχιστον σε αυτό το δημοσίευμα στην διαδικασία να σας το αναλύσω.

Θα ξεκινήσω από τον τίτλο: ” Κατάφερε να κάνει την Πορταριά, καθημερινό ποορισμό για τον Βολιώτη”!

Για εμένα αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία τους. Το Agora 1955 δεν είναι μια επιχείρηση ευκαιριακή, καιροσκοπική, από αυτές τις πολλές που ξέρουμε που δεν ξεπερνούν τον εαυτό τους, με την σκέψη πως: Τουρισμό θα έχουμε, δουλειά θα έχουμε. Και αν δεν τους αρέσει κάτι, κανένα πρόβλημα, αφού αύριο, μεθαύριο θα φύγουν!

Όχι, όχι το Agora 1955 καταφέρνει να είναι ένα από τα λίγα μαγαζιά του Πηλίου που ο τουρίστας το “παίρνει μαζί του”. Είμαι βέβαιη πως θα είναι μια από τις λίγες εμπειρίες σε επίπεδο γαστρονομίας και διασκέδασης που με κάθε λεπτομέρεια θα εξηγεί στους φίλους του επιστρέφοντας στον τόπο διαμονής τους. Το ακόμα πιο βέβαιο είναι πως ο τουρίστας, δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτό το μαγαζί και επιστρέφοντας στον τόπο μας θα το επισκεφθεί ξανά.

Η μεγαλύτερη χαρά δε και τύχη για εμάς τους Βολιώτες είναι, πως από εκεί που για χρόνια, δεν είχαμε κανέναν λόγο να ανεβαίνουμε στο Πήλιο της καθημερινές, παρά μονάχα λίγες επιλογές να μας το κάνουν δελεαστικό ως επιλογή, το Agora 1955 μπαίνει σε αυτή την μικρή λίστα των μαγαζιών, που μετατρέπει την Πορταριά ποθητό προορισμό στα μάτια μας.

Ακόμα και τώρα το καλοκαίρι, τις ζεστές μέρες και κυρίως τις ζεστές Κυριακές, εμείς επιλέγουμε να πάμε στο Agora 1955. Σίγουρα η θερμοκρασία θα είναι καλύτερη από κάποια παραλία ή το κέντρο του Βόλου, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι γνωρίζουμε πως θα πιούμε καλό καφέ, θα γευτούμε μοναδικές παραδοσιακές συνταγές και θα πιούμε εξαιρετικά κρασιά και κοκτέιλ εμπνευσμένα, με άρωμα…Πηλίου, αφού στα υλικά τους πάντα υπάρχει κάτι από τον τόπο μας.

Δεν είναι πάλι λίγοι οι Βολιώτες, που έχοντας φιλοξενηθεί στον χώρο, όταν πέφτει ο ήλιος και σκέφτονται τι θα κάνουν το βράδυ, στον ουρανίσκο τους εκτινάσσονται αναμνήσεις, από τις τελευταίες εμπειρίες τους στο Agora 1955 και έτσι επιστρέφουν σε αυτό για να ζήσουν πάλι αυτές τις αρωματικές, τοπικές, αυθεντικές γεύσεις με αλκοόλ, στο αλκοόλ ή ΄χωρίς αυτό…

Δεν θα πω περισσότερα, είναι κάτι που πρέπει να το ζήσεις. Θέλω κλείνοντας να εξηγήσω, γιατί ανέφερα παραπάνω αυτά τα περί θαυμασμού και ευγνωμοσύνης. Είναι απλό, αφού όταν σας έγραφα πως οι επιλογές που μπορούν να μας κάνουν να πηγαίνουμε στην Πορταριά καθημερινά, είναι ελάχιστες, στο μυαλό μου οι περισσότερες εξ αυτών, έχουν την υπογραφή της οικογένειας Καραϊσκου.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις