ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αυτό είναι το “διαμάντι” του Πηλίου! Θα πάθεις πλάκα! Δες φώτο!

Αυτό είναι το “διαμάντι” του Πηλίου! Θα πάθεις πλάκα! Δες φώτο!

Δώρα Μιχαήλ

Pileas & Thetis Villa!

To “διαμάντι” του Πηλίου!

Πόσο μεράκι, πόσο αγάπη, πόσο γούστο και πόσο κόπο θέλει για να φτιάξει αυτό το “βασίλειο” διαμονής καια χαλάρωσης;

Οι άνθρωποι πίσω από αυτό, ευγενέστατοι, γλυκομίλητοι, με αρχές και μια καρδιά γεμάτη αγάπη και ανάγκη να προσφέρουν!

Γι αυτούς η διαμονή σας είναι στοίχημα τους να φύγετε μαγεμένοι και να επιστρέψτε ξανά με τη πρώτη ευκαιρία!

Δεν είναι λίγοι και οι Βολιώτες που συχνά το επισκέπτονται τα Σαββτοκύριακ για να χαλαρώσουν ή για ν απολαύσουν την πρώτη νύχτα του γάμου τους!

Θα το βρείτε στο “σμαράγδι” του Πηλίου, στη πανέμορφη Τσαγκαράδα μας!

Υπέροχη θέα όπου κι αν σταθείς για ν’αγναντέψεις! Για να θυμηθείς, για να ξεχάσεις, ν’ανασάνεις τις μυρωδιές από τις φρέζες, τις μαργαρίτες και τις ανεμώνες, ν’ακούσεις το κελαΐδισμα απ’τις καρδερίνες και τ’αηδόνια, να ζαλιστείς, να σκύψεις, να αφουγκραστείς τη γαλήνη του χωριού και να ακουμπήσεις τον ήλιο βασιλιά που σκορπά άφθονο το χρυσάφι του στον κόσμο και την πανσέληνο μάγισσα που ανατέλλει φωτεινή πάνω απ’το Αιγαίο και βάφει τον κόσμο ασημογάλαζο.

Η ιστορία του:

Μία φορά κι έναν καιρό…ένα από αυτά τα αρχοντικά της Τσαγκαράδας, το σπίτι και το παράσπιτο, ήταν κατοικία μεγάλου εμπόρου κρασιών από το 1863, χτισμένο πέτρα-πέτρα με μεγάλο μεράκι και κόπο, φιλοξενώντας την οικογένεια με τα παιδιά κι αργότερα τα εγγόνια, χωρίστηκε όπως συνηθιζόταν τότε σε μικρά δωμάτια και καθιστικά με τζάκια, χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά, για να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους που το κατοικούσαν και το φρόντιζαν και να ζήσει χιλιάδες στιγμές με χαρές και γλέντια αλλά και λύπες και στεναχώριες που συνοδεύουν πάντα τις ζωές των ανθρώπων για να κρατιούνται οι ισορροπίες. Παραδίπλα, το παράσπιτο, όπως λένε οι ντόπιοι, η μικρότερη και πιο χαμηλή κατοικία, βόλευε τα ζώα και τις προμήθειες της οικογένειας για να’χει το νοικοκυριό, έτοιμο και τακτοποιημένο ό,τι χρειαζόταν για την επιβίωση.

Τα χρόνια πέρασαν και από το 1978 το σπίτι και το παράσπιτο άλλαξε ιδιοκτήτη. Μία αξιολάτρευτη και μορφωμένη γυναίκα που ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, έδωσε πνοή και αισθητική πιο σύγχρονη στο εσωτερικό της κατοικίας, κρατώντας ανέπαφη την παράδοση του εξωτερικού μέρους του πηλιορείτικου πέτρινου σπιτιού, μιας και κατ’ εντολή του τότε Υπουργού Πολιτισμού, η συγκεκριμένη οικία αποτελεί αξιόλογο δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Η Βίλα Πηλέας & Θέτις είναι σε λειτουργία όλο το χρόνο είτε είναι Χριστούγεννα, Πάσχα ή Καλοκαίρι και μπορείτε να μας επισκεφθείτε όποια εποχή του Πηλίου σας αρέσει περισσότερο!

Πολύ αργότερα ένα χειμωνιάτικο πρωινό του 2001, το βλέμμα κάποιων περαστικών σταμάτησε στην θέα του πανέμορφου αυτού αρχοντόσπιτου και άγγιξε το όνειρο της απόκτησης του. Τελικά το όνειρο έγινε πραγματικότητα…

Τα σπίτια πήραν τα ονόματά τους απο εμάς, τους τελευταίους ιδιοκτήτες, για να θυμίζουν την μυθολογία που αναφέρει ότι ένας απο τους Αργοναύτες, ο Πηλέας, ερωτεύτηκε παράφορα την ατίθαση Θέτιδα και το ζευγάρι τέλεσε τους λαμπρούς του γάμους εδώ στο Πήλιο, με καλεσμένους όλους τους θεούς. «Ο Πηλέας και η Θέτις», στέκονται αγέρωχα και σφιχταγκαλιασμένα για να φτάσουν στο σήμερα αναστηλωμένα, να ατενίζουν, απ’την πλαγιά κάτω από τον Άγιο Στέφανο, καμαρωτά, το δάσος με τις καρυδιές, τις καστανιές και τα πλατάνια, ακούγοντας το ρέμα να κατρακυλά σαν ύμνος για την ομορφιά, φτάνουν το βλέμμα τους, ξυπνώντας το με την αυγή που ανατέλλει ο ήλιος κι αποκοιμίζοντάς το με τον ερχομό του δειλινού, στην πιο ειδυλλιακή, στην πιο παραμυθένια, στην πιο σαγηνευτική θάλασσα της Τσαγκαράδας, τον Μυλοπόταμο!

Τηλέφωνο: 24260 49244 και 6944 534854

Περισσότερα: www.pileasthetisvilla.com

Πάρτε μια μικρή μόνο γεύση από το φωτογραφικό μας υλικό. Πιστέψτε όμως, αδικείτε από τις φωτογραφίες, σύντομα θα επιστρέψουμε με ακόμα περισσότερες ώστε να σας δείξουμε όλες τις ομορφιές του:

πηλ

πηλ2

πηλ3

πηλ4

πηλ5

πηλ6

πηλ7

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις