ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Aπειλές και βρισιές ιδιοκτητών ακινήτων προς τους επαγγελματίες!

Aπειλές και βρισιές ιδιοκτητών ακινήτων προς τους επαγγελματίες!

Δώρα Μιχαήλ

Σκηνές απείρου κάλλους έλαβαν χώρα λίγες μέρες πριν την Πρωτοχρονιά σε μια από τις πιο γνωστές πιάτσες της πόλης!

Με απειλές αλλά και με βρισιές, ιδιοκτήτες ακινήτων της εστίασης, αντιμετώπισαν -με αφορμή την μείωση των ενοικίων που το κράτος (!!!) αποφάσισε και θ αποζημειώσει, – τους ενοικιαστές τους, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων!

Να σημειωθεί ότι τα ενοίκια των επιχειρήσεων της εστίασης, είναι ιδιαίτερα υψηλά και σε πολύ γνωστές πιάτσες, υπέρογκα και πολλές φορές…εξωφρενικά!

Είμαστε δε σε θέση να γνωρίζουμε, πως οι περισσότεροι από αυτούς, πριν το πρώτο lockdown δεν χρωστούσαν ενοίκια, όντας τυπικοί στις υποχρεώσεις τους, όπως και μετά από αυτό…

Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες ακινήτων που ζουν μόνο από τα ενοίκια τους και από αυτά πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Αν μιλάμε για ένα ενοίκιο ή δύο και μάλιστα μικρού μεγέθους αντιλαμβανόμαστε πλήρως πως και αυτοί βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, όταν όμως μιλάμε για ιδιοκτήτες πολλών ακινήτων με ενοίκια αξίας 2500 ευρώ και ακόμα περισσότερων, τότε δεν αντιλαμβάνομαι….που χάθηκε η ενσυναίσθηση, η κατανόηση και η ανθρωπιά!

Που χάθηκε η εκτίμηση, στους ανθρώπους που τόσα χρόνια ήταν κύριοι στις υποχρεώσεις τους…

Αλήθεια πόσο πλεόνασμα αχαριστίας χωρά αυτή η πόλη;

Είναι αδιανόητο να τα βάζουν με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, όταν μιλάμε για μια κρατική και πέρα για πέρα, δεν θα πω δίκαιη, αλλά σίγουρα νόμιμη απόφαση!

Υπάρχουν ιδιοκτήτες που απειλούν πως θα βγάλουν επιχειρηματίες από τα μαγαζιά τους και πραγματικά θέλω να τους ρωτήσω: Πόσο σίγουροι είναι ότι άμεσα θα έχουν νέο ενοικιαστή; Έχουν καταλάβει σε τι εποχή ζούμε; Αλήθεια πιστεύουν ότι η επόμενη ενοικίαση τους θα γίνει με τα ίδια τρελά ποσά που αναγράφονται στα μισθώματα που έγιναν πριν λίγα χρόνια;

Και αν όλα αυτά σ ένα παράλληλο σύμπαν θα μπορούσαν να συμβούν, έχουν αναρωτηθεί αν η νέα επιχείρηση θα πετύχει και αν θα λαμβάνουν τα ενοίκια τους στην ώρα τους, όπως ακριβώς τα έπαιρναν χρόνια τώρα από τους σημερινούς ενοικιαστές τους;

“Μας ζητάνε στη τράπεζα το πόσο που πρέπει να δώσουμε βάση νόμου και μαύρα, στο χέρι, όλα τα υπόλοιπα. Και αναρωτιέμαι πως ακριβώς να τα δώσουμε όταν τόσους μήνες δεν εισπράττουμε”; Αναρωτιέται γνωστός επιχειρηματίας της πόλης….

Μήπως να λογικευθούμε και να βάλουμε λιγάκι νερό στο κρασί μας όλοι;

Γιατί όπως λέει ο λαός μας: Όποιος ψάχνει τα πολλά, χάνει και τα λίγα!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις