ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες έρχονται στον Αγ.Λαυρέντιο στις 28 Οκτώβρη!

Δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες έρχονται στον Αγ.Λαυρέντιο στις 28 Οκτώβρη!

Newsroom

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου, με ιδιαίτερη χαρά, υποδέχεται στο χωριό, δύο σπουδαίους νεαρούς καλλιτέχνες σε μια άκρως ενδιαφέρουσα μουσική και πιανιστική σύμπραξη, η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό, στο γνωστό φιλόξενο χώρο του “Παλαιού Στρατώνα.”

Dances à quatre mains
Χοροί για τέσσερα χέρια

Οι παραδόσεις της Ισπανίας και της Αργεντινής, της Αυστροουγγαρίας και της Ελλάδας, όπως αυτές επηρέασαν τους κλασικούς συνθέτες και αποτυπώθηκαν στο έργο τους.

Η τέχνη των λαϊκών χορών, που από τις πλατείες, τα λιμάνια και την ύπαιθρο μεταφέρθηκε σε θέατρα και συναυλιακούς χώρους.

Οι πιανίστες Τόνια Μακατσιάνου και ο Πάνος Γαλανόπουλος ερμηνεύουν χορούς για τέσσερα χέρια, όπως αυτοί ενέπνευσαν και καταγράφηκαν από τους Moritz Moszkowski, Johannes Brahms, Astor Piazzolla, Frederic Chopin, Γιάννη Κωνσταντινίδη και Διονύσιο Βισβάρδη.

Βίντεοhttps://www.youtube.com/watch?v=PKCe7pht_4s

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

Ο Πάνος Γαλανόπουλος αποφοίτησε με δίπλωμα πιάνου “Άριστα Παμψηφεί” από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου στην τάξη του Ντίνου Μαστρογιάννη και με Πτυχία Ανωτέρων θεωρητικών στην τάξη του Ανδρέα Μιμαίου. Συνέχισε τις σπουδές του στην Βιέννη, με ειδίκευση την συνοδεία τραγουδιστών όπερας, με την πιανίστα της κρατικής όπερας της Βιέννης Kristin Okerlund. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα πιανιστικής συνοδείας λόγιου τραγουδιού με τον πιανίστα Ralf Heiber. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας και πιανιστικής συνοδείας τραγουδιστών με τους Αναστάσιο Στρίκο και Χρήστο Μαρίνο και μελετά πλάι στην Έφη Παπαθωμαίδη και την Ντόρα Μπακοπούλου. Έχει συνεργαστεί με λυρικούς τραγουδιστές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό σε ρεσιτάλ τραγουδιού και παραγωγές, έχει δώσει ρεσιτάλ σόλο και μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και Αυστρία και έχει συμπράξει ως σολίστ με την Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Έχει εμφανιστεί στο φεστιβάλ του Ιδρύματος Αγγελίνης-Χατζηνίκου στο Χόρτο Πηλίου, στο φεστιβάλ Νάξου, στο διεθνές φεστιβάλ Ευμέλεια και αλλού. Σήμερα διδάσκει πιάνο και είναι υπεύθυνος καθηγητής του Εργαστηρίου Ερμηνείας Λυρικού Τραγουδιού στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Η Τόνια Μακατσιάνου ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε πολύ νεαρή ηλικία στο Βόλο, κοντά στη Μαίρη Μουρτζοπούλου. Έλαβε πτυχίο πιάνου και ανώτερων θεωρητικών από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και πτυχίο μουσικολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, αποκτώντας δίπλωμα πιάνου από το Conservatoire d’Argentueil και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών πάνω στην θεωρία και την πρακτική του ζωντανού θεάματος στο Université de Sophia Antipolis. Παρακολούθησε το μάθημα του μουσικού αυτοσχεδιασμού του Αλέξανδρου Μαρκέα στο CNSMD και σεμινάρια της Martine Joste πάνω στη σύγχρονη μουσική και το προετοιμασμένο πιάνο. Αυτή την περίοδο εξειδικεύεται στο αργεντίνικο τάνγκο δίπλα στον μαέστρο του είδους Juanjo Mosalini.

Εργάζεται ως καθηγήτρια και συνοδός λυρικού τραγουδιού στο Conservatoire de Mennecy. Δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά σε Ελλάδα, Γαλλία και Βέλγιο, ως σολίστρια και σε ποικίλα μουσικά σχήματα μουσικής δωματίου και αργεντίνικου τάνγκο. Για το έτος 2023 είναι φιλοξενούμενη καλλιτέχνης των Ατελιέ Μεντισίς, που το έργο τους έγκειται στην παρουσία της τέχνης σε περιθωριοποιημένες περιοχές.

φωτογραφία: Νικόλας Χρυσός
δημιουργικό αφίσας: Ελένη Βογιατζίδου

Κεντρική πλατεία Αγίου Λαυρεντίου
Χώρος: κτίριο Παλαιού Στρατώνα
Ώρα έναρξης: 20:30
Γενική είσοδος: 7 ευρώ 

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις