ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δείπνο στο… βυθό της θάλασσας! Δείτε πρώτοι το νέο εστιατόριο!

Δείπνο στο… βυθό της θάλασσας! Δείτε πρώτοι το νέο εστιατόριο!

Ελισάβετ Τσάπου

Τι θα λέγατε για ένα ροµαντικό δείπνο στο…βυθό της θάλασσας; Και ενώ απολαµβάνετε µια πραγµατική γαστρονοµική εµπειρία γύρω να κολυµπούν οι… κάτοικοι του βυθού;

Αυτή την ξεχωριστή εµπειρία θα κάνει πραγµατικότητα τους προσεχείς µήνες συγκεκριµένα την άνοιξη του 2019, το ολοκαίνουριο και καινοτόµο εστιατόριο «Under» που δηµιούργησαν Νορβηγοί αρχιτέκτονες, συγκεκριµένα η γνωστή στην χώρα αρχιτεκτονική οµάδα Snohetta φτιάχνοντας το µεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσµο και το πρώτο στην Ευρώπη, στην µικρή πόλη Baly, στο βορειότερο άκρο της Νορβηγίας!

Είναι ένα τεράστιο τσιµεντένιο κτίσµα µε µήκος 35,5 µέτρα και έκταση 500 τ.µ. που έχει µισοβυθιστεί στη Βόρεια θάλασσα της Νορβηγίας, έχει χωρητικότητα 100 άτοµα και χωρίζεται σε τρία επίπεδα.Δ

Η είσοδος του κτηρίου είναι στο πρώτο επίπεδο το οποίο χωρίζει από τη στεριά µια γυάλινη γέφυρα. Το δεύτερο επίπεδο είναι κατά το ήµισυ κάτω από την επιφάνεια του νερού και σε αυτό βρίσκεται το µπαρ που οι επισκέπτες απολαµβάνουν το ποτό τους πριν το δείπνο. Το τρίτο και πιο βασικό επίπεδο είναι εξολοκλήρου µέσα στη θάλασσα και φυσικά είναι ο χώρος του εστιατορίου, που περιβάλλεται από µια τεράστια τζαµαρία 11 µέτρων µε εκθαµβωτική θέα στο βυθό και τον κατάλληλο φωτισµό ώστε να µην ενοχλούνται οι κάτοικοι του βυθού, αλλά και η θέα σε αυτόν από τους επισκέπτες να είναι ευκρινής και πανοραµική.

Η πραγµατικά εντυπωσιακή κατασκευή είναι από ενισχυµένο τσιµέντο και χρειάστηκε περίπου έξι µήνες για να χτιστεί. Όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή, το κτίσµα τοποθετήθηκε στη θέση του και βυθίστηκε µε τη βοήθεια φορτηγού πλοίου.

Το κτήριο είναι φτιαγµένο ώστε να αντέχει στις αντίξοες καιρικές συνθήκες αλλά ταυτόχρονα είναι περιβαλλοντολογικά ελεγµένο και φιλικό στο οικοσύστηµα µε αποτέλεσµα όχι µόνο να µην ενοχλεί τη θαλάσσια ζωή αλλά και το εξωτερικό µέρος της κατασκευής να «αξιοποιηθεί» από τα ψάρια και τα φυτά της θάλασσας µετατρέποντας σηµεία του, σε σπίτια τους!

Το φαγητό…

Ένα τόσο προσεγµένο, νέο και καινοτόµο project δεν θα µπορούσε να µην δώσει και την ανάλογη προσοχή στην κουζίνα που θα σερβίρει.

Ο head chef του εστιατορίου Nicolai Ellitsgaard διευκρινίζει ότι η προτεραιότητα του µενού είναι οι φρέσκες ύλες από τους ψαράδες, τους αγρότες και τους κυνηγούς που µαζί µε την ειδίκευση και τους συνδυασµούς καταλήγουν σε ένα µείγµα αυθεντικών νορβηγικών εποχικών γεύσεων και δηµιουργούν αντίστοιχα γευστικά, καινοτόµα πιάτα που αντικατοπτρίζουν το τοπίο…

εστιατόριο νορβηγία βυθός μενού

Ο ίδιος ο chef αναφέρει ότι «Τα φρέσκα συστατικά και οι αγνές, “γυµνές” γεύσεις είναι ύψιστης σηµασίας για εκείνον και την οµάδα του. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να προσφέρει µια γαστρονοµική εµπειρία, η οποία οδηγεί τους επισκέπτες λίγο πιο πέρα από την “comfort zone” όταν πρόκειται για νέες γεύσεις».

Ο ίδιος συνεχίζει «Όχι µόνο η θάλασσα είναι γεµάτη µε µια τεράστια ποσότητα νόστιµων ψαριών και αµέτρητων τύπων κοχυλιών, αλλά και οι παραλίες προσφέρουν και πολλά συναρπαστικά συστατικά. Επιπλέον, η περιοχή είναι γνωστή για τις άφθονες ποικιλίες άγριων µανιταριών και ζαχαρωδών µούρων ».

Όλα αυτά είναι όσα θα εκµεταλλευτεί η οµάδα του Under για να εγγυηθεί την γαστρονοµική εµπειρία που δεν θα ξεχάσει ο επισκέπτης!

https://under.no/

Πηγή Icons Travellers 

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις