ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γιορτή τσίπουρου & λουκάνικου!Έτοιμοι Βολιώτες;

Γιορτή τσίπουρου & λουκάνικου!Έτοιμοι Βολιώτες;

Newsroom

Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019  στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου του Κατωχωρίου θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Τσίπουρου, η γιορτή του τοπικού προϊόντος που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη τοπική κοινότητα, καθώς η περιοχή είναι γνωστή για το πρώτης ποιότητας κρασί και τσίπουρο που παράγει από προηγούμενες ακόμη εποχές. 

Για να μη χαθεί η τέχνη παρασκευής τσίπουρου, στη Γιορτή Τσίπουρου παράγεται επί τόπου το προϊόν με την παραδοσιακή μέθοδο, της οποίας τη διαδικασία παρακολουθεί το κοινό στο οποίο προσφέρεται στη συνέχεια δωρεάν το παραγόμενο προϊόν. 

Την επιμέλεια της διαδικασίας παραγωγής τσίπουρου έχει αναλάβει ο κ. Δημήτρης Σκλείδης, ο οποίος επί σειρά ετών προσφέρει εθελοντικά για να συνεχίζεται η τοπική παράδοση. Ακολουθεί παραδοσιακό πανηγύρι με ήχους και μελωδίες της περιοχής. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου και το  Συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Κατωχωρίου. 

Γιορτή Λουκάνικου

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Λουκάνικου στην Πλατεία των Σταγιατών. 

Το λουκάνικο είναι το πιο γνωστό προϊόν των Σταγιατών, ένα προϊόν με μεγάλη παράδοση για την τοπική οικονομία της περιοχής που ξεκίνησε να παράγεται με «πρωτόγονα» μέσα από τον προπερασμένο αιώνα και με το μεράκι των παραγωγών αλλά και την εξέλιξη των μέσων παραγωγής, τα λουκάνικα Σταγιατών απέκτησαν φήμη και πέραν του ελληνικού χώρου, στην Αίγυπτο, την Ιταλία και τη Γαλλία. Πολλές από τις οικογένειες της περιοχής ασχολήθηκαν με την παραγωγή λουκάνικου, οι οικογένειες Βουρλογιάννη, Καρακαστανιά, Καβούρα, Κορώνη, Ματή και Στράκα. Η οικογένεια Στράκα συνεχίζει έως σήμερα την παράδοση και στηρίζει κάθε προσπάθεια ανάδειξης του ιδιαίτερου αυτού τοπικού προϊόντος. 

Στις 9.00 το βράδυ του Σαββάτου 20/7/2018 θα ξεκινήσει η εκδήλωση που εκτός από τη δοκιμή του γευστικού λουκάνικου των Σταγιατών περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι υπό τους ήχους τοπικής ορχήστρας. 

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις