ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αχινός: Αυτό ακριβώς που μας έλειπε!

Αχινός: Αυτό ακριβώς που μας έλειπε!

Newsroom

Σας έχω γράψει πολλές φορές πως συνήθως δεν επισκέπτομαι τα μαγαζιά με το που ανοίξουν, δίνοντας τους χρόνο να βρουν τις ισορροπίες τους, να αναπτύξουν την μεταξύ τους χημεία και φυσικά να δουν λάθη ή και παραλείψεις που θα σπεύσουν, αν έχουν αντανακλαστικά, να διορθώσουν και να καλύψουν.

Όλο αυτό το διάστημα που έχει ανοίξει ο Αχινός, έχω δεχθεί δεκάδες μηνύματα αναγνωστών και έχω συζητήσει γι αυτή τη νέα προσθήκη της πόλης με αρκετό κόσμο που το έχει επισκεφτεί.

Κοινός παρονομαστής όλων όσων άκουσα, ήταν το γεγονός πως μιλάμε για ένα μαγαζί που δεν καταδέχεται να φέρει στο τραπέζι σου οτιδήποτε δεν είναι της ίδια μέρας και δεν έχει φτιαχτεί εκείνη την ώρα!

Ναι, το επιβεβαιώσα και εγώ αυτό με την επίσκεψη μου στον Αχινό.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έχουμε ένα υπέροχο και τρομερά προσεγμένο χώρο τόσο – όσο όμως…. Ναι, θα φας και θα πιεις σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, χωρίς όμως να νιώσεις άσχημα αν φτάσεις εκεί με τις φόρμες σου και τα αθλητικά σου. Καταφέρνει να κρατά τις ισορροπίες χωρίς να σε βάζει σ ένα καθωσπρεπισμό για το πως θα φας, πως θα κάτσεις και πως θα ντυθείς. Δεν χάνεται δηλαδή, παρά το προσεγμένο σκηνικό, η αίσθηση της άνεσης, της οικειότητας και της αυθεντικότητας, που όλοι οι Βολιώτες έχουμε συνδυασμένα με το τσίπουρο.

Στον Βόλο, στην πόλη του τσίπουρου δεν θα μπορούσαμε να μην είχαμε πολλά τσιπουράδικα και μάλιστα καλά τσιπουράδικα. Όμως ο Αχινός ξεκάθαρα, δεν ήρθε για να προστεθεί σε αυτό. Ήρθε να βάλει ένα λιθαράκι παραπάνω, ήρθε να προσθέσει με γεύσεις λίγο διαφορετικές.

Δεν αναφέρομαι μόνο στα πιάτα που μπορείς να παραγγείλεις, αλλά ακόμα και στους μεζέδες που σου φέρνουν με τα τσίπουρα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια δημιουργική προσέγγιση σε όσα ήδη ξέρουμε…

Δεν είναι το παραδοσιακό τσιπουράδικο, είναι όμως εκεί που θα πας να πιεις τσίπουρο αν αγαπάς το ψάρι και ψάχνεις τον διαφορετικό, τον πιο “πειραγμένο” τόσο όσο όμως, για να μη χάσει και την αυθεντικότητα του, μεζέ!

Και αυτό όχι, δεν είναι κάτι που το βρίσκεις παντού μέσα στην πόλη. Δεν είναι το συνηθισμένο. Είναι η εξαίρεση.

Δεν θα σχολιάσω το κάθε πιάτο που δοκιμάσαμε ξεχωριστά, για να μη σας κουράσω. Αξίζει να πάτε με άδειο στομάχι και να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τα ζυμαρικά τους, όπως το κριθαρότο γαρίδας, το ριζότο θαλασσινών με σαφράν και τις μακατονάδες τους με γαρίδες ή καραβίδες, ανάλογα τα γούστα σας!

Θέλω να αποθεώσω και δεν βρίσκω τις λέξεις, τις αλοιφές τους….μαγικές υφές και απίστευτα δυνατές γεύσεις, που μένουν στον ουρανίσκο σου για ώρες μετά. Τόσο δυνατή εμπειρία, που σίγουρα η ανάκληση της στην μνήμη σου, θα σε οδηγήσει ξανά και ξανά στον Αχινό!

Όσο για τα ψαράκια τους; Έχουμε πετύχει αρκετές φορές ανθρώπους της ιδιοκτησίας, νωρίς το πρωί, στα καραβάκια, στην παραλία της πόλης μας, να κάνουν τις αγορές τους….και αυτό νομίζω τα λέει όλα!

Η πρώτη ύλη είναι η καλύτερη και μαζί με το ταλέντο και την εμπειρία του σεφ Θάνου Αδαμάκη στην διαχείριση της, φέρνουν το τέλειο αποτέλεσμα.

Κλείνοντας, θέλω να σημειώσω πως όλα τα παραπάνω μπορείς να τα ζήσεις και να τα γευτείς σε πολύ λογικές τιμές. Χαμηλές μάλιστα θα έλεγα, για την ποιότητα που μας χαρίζουν.

Τέλος, θερμά συγχαρητήρια στην ιδιοκτησία, πέρα απ όλα τα άλλα για τις επιλογές του στο προσωπικό, αφού έχει καταφέρει να φτιάξει μια ομάδα με τους πιο έμπειρους του είδους στην πόλη μας, που ναι, μας κέρδισαν και με την ευγένεια και με τον επαγγελματικό τρόπο που μας εξυπηρέτησαν.

Μη με ρωτάτε….

Εννοείται θα πάμε ξανά στον Αχινό!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις