ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Απάντηση Άγγελου Αγραφιώτη στις καταγγελίες της ΦΑΒ του Ορφανοτροφείου Βόλου

Απάντηση Άγγελου Αγραφιώτη στις καταγγελίες της ΦΑΒ του Ορφανοτροφείου Βόλου

Δώρα Μιχαήλ

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΦΑΒ, καταγγέλλει διάφορα θέματα εις βάρος του πρώην προέδρου του Δ.Σ του Ορφανοτροφείου Βόλου, κ. Άγγελου Αγραφιώτη.

Το SecurNews.gr ζήτησε την άποψή του για τα καταγγελλόμενα.

Κύριε Αγραφιώτη στο δελτίο τύπου της ΦΑΒ αναφέρεται πως διατηρείτε ως “διαχειριστής” στο facebook σελίδα με την ονομασία « Ορφανοτροφείο Βόλου- Φίλοι των παιδιών».
Ναι. Πρόκειται για τη σελίδα που είχα φτιάξει μαζί με τους εργαζομένους του ιδρύματος, στο διάστημα που είχα αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου του Δ.Σ του ιδρύματος.
Ξέχασαν (;) να αναφέρουν στο δελτίο τύπου τους, ότι με κάλεσαν στην Εισαγγελία, παραπονούμενοι, όπου και με πρόταση της Εισαγγελέως τροποποίησα την ονομασία της σελίδας και έχω κάθε δικαίωμα από το νόμο να συνεχίσω να τη διατηρώ, ενημερώνοντας την κοινωνία του Βόλου για την πραγματική κατάσταση των τροφίμων του ιδρύματος. Αυτό είναι τελικά που ενοχλεί. Το ότι παρουσιάζεται η αλήθεια και όχι η επίπλαστη εικόνα που οι ίδιοι επιθυμούν.

Αναφέρει το δελτίο τύπου ότι σας διέγραψαν όπως έχουν το δικαίωμα και η διαγραφή σας επικυρώθηκε από τη Γ.Σ στην οποία μάλιστα δεν πήγατε.
Φυσικά και δεν πήγα στη Γ.Σ της ΦΑΒ, αφού ήδη μου είχαν κοινοποιήσει την απόφαση του Δ.Σ με την οποία μου γνώριζαν πως με διέγραψαν. Τώρα με ψέγουν, δήθεν, γιατί δεν εμφανίστηκα… Χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να εντυπωσιάσουν!
Και φυσικά το δελτίο τύπου τους, αποκρύπτει την αλήθεια. Η διαγραφή μου ως μέλος της ΦΑΒ είναι μεθοδευμένη, από δύο τουλάχιστον συγκεκριμένα άτομα της διοίκησης, την πρόεδρο και τη γραμματέα καθώς και όποιου άλλου προκύψει από την προανάκριση της μήνυσης που έχω ήδη υποβάλλει-και την γνωρίζει η πρόεδρος του Δ.Σ της ΦΑΒ αφού της έχει κοινοποιηθεί- αφού άλλη απόφαση πήρε το Δ.Σ για τα θέματα που με καλούσαν σε απολογία και… άλλα θέματα έβαλε κάποιο «πονηρό χεράκι» στην πρόσκληση.
Ξεχνάνε? βέβαια να αναφέρουν, πως η απόφαση για τη διαγραφή μου στο Δ.Σ της ΦΑΒ ήταν 7-2. Με 2 μέλη να μειοψηφούν, καθώς υπήρξε νομική γνωμάτευση περί μη διαγραφής μου και την αγνόησαν.
Βλέπετε όμως το πάθος για να με διαγράψουν ήταν τόσο που έφεραν και το θέμα στη Γ.Σ, το αποτέλεσμα της οποίας, όπως και η παράνομη απόφαση του Δ.Σ της ΦΑΒ, θα εξεταστεί και αυτό από τη δικαιοσύνη.

Αναφέρει το δελτίο τύπου ότι, παρά τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρεών που κληρονομήθηκαν, επιτέλους σήμερα το Ορφανοτροφείο Βόλου έχει φορολογική ενημερότητα.
Συνεχίζοντας την παραπληροφόρηση, κομπάζουν ότι πήραν φορολογική ενημερότητα… και αυτό το παρουσιάζουν ως επιτυχία! Ξεχνούν? να αναφέρουν βέβαια πως αυτή είναι ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ, αφού ο Αχιλλέας Μπέος που θα έφερνε χρήματα από 5 φιλαράκια του για να ξεχρεώσει το ίδρυμα ποτέ δεν τα έφερε! (αυτό είχε υποσχεθεί δημόσια στο Volos Palace και ενώ με εξύβριζε).
¨Όταν η παρούσα διοίκηση παρέλαβε από εμένα τη διοίκηση του ιδρύματος, με τον τρόπο που την παρέλαβε, τα οικονομικά του ιδρύματος είχαν μπει σε σειρά, ξεχρεώνοντας τους προμηθευτές από παλαιότερες χρήσεις, αλλά και οφειλόμενους μισθούς στο προσωπικό και το κυριότερο τηρούταν ο εσωτερικός κανονισμός.
Ας αναφέρει η λαλίστατη ΦΑΒ, την οικονομική κατάσταση του ιδρύματος από την ημέρα που ανέλαβαν τη διοίκηση από εμένα. Πόσα χρήματα οφείλουν στο προσωπικό?
Οι φιλάνθρωπες δράσεις της ΦΑΒ, σταματούν στη διοργάνωση ποδοσφαιρικών συναντήσεων και μπουζουκοβραδιών… Μέχρι εκεί! παγκόσμια πρωτοτυπία για να ενισχυθεί ένα ίδρυμα.

Κλείνοντας έχω να εκφράσω μια απορία…
Αλήθεια δεν περίσσευε ούτε μια γραμμή να γραφτεί στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν, για την κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά στο ίδρυμα σήμερα; Υπάρχουν παιδαγωγοί για να τα φροντίζουν? Πόσες επιμελήτριες εργάζονται για να τα προσέχουν? Υπάρχει κοινωνική λειτουργός?
Δεν μπορούσαν να πληροφορήσουν την κοινωνία του Βόλου, πόσα παιδιά έχουν συμπληρώσει το όριο των απουσιών στα σχολεία τους, ως τι ώρα βρίσκονται εκτός του ιδρύματος, τι έγινε με την σημαντική υπόθεση που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, αν προσαρμόστηκε η διοίκηση του ιδρύματος σε όσα το έγγραφο 492/8.9.2017 της περιφέρειας επίτασσε, υποθέσεις που είναι σε διερεύνηση από την εισαγγελία;
Η κοινωνία του Βόλου πλέον γνωρίζει την κατάσταση που έχει διαμορφώσει στο ίδρυμα η παρούσα διοίκηση, οπότε όσα δελτία τύπου και να εκδώσουν δεν αφορά κανένα, το εάν βάψανε τα ντουβάρια, αν κρέμασαν κουρτίνες, εάν έφεραν τραγουδιστές, εάν έστησαν ποδοσφαιρικές συναντήσεις, ή εάν έκαναν Γ.Σ, για να κάνουν τη μόστρα τους.
Το δελτίο τύπου το εξέδωσαν μόνο και μόνο για να κοινοποιήσουν ότι με διέγραψαν… και φυσικά δεν έχουν αναφέρει, ότι μέχρι σήμερα μου έχουν κάνει πάνω από 8 μηνύσεις και αγωγές (καρμπόν η μία της άλλης-Μπέος-Θεοδώρου-Ακατανόμαστη), ζητώντας τη σύλληψή μου!

Συνιστώ να κάνουν λίγο υπομονή και όλα θα αποκατασταθούν!

Δεν πρόκειται να επανέλθω σε καμιά περίπτωση, και ας γράψουν ότι θέλουν, αφού για όσα διέπραξαν σε βάρος μου έχω ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Για το μόνο που θλίβομαι είναι οι 21 παιδικές ψυχές που πήραν στο λαιμό τους, για να ικανοποιήσουν τη φιλοδοξία τους.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις