ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άγγελος Αγραφιώτης: Έχουμε μεθυσμένους και βρωμιάρηδες αστυνομικούς;

Άγγελος Αγραφιώτης: Έχουμε μεθυσμένους και βρωμιάρηδες αστυνομικούς;

Δώρα Μιχαήλ

Του Άγγελου Αγραφιώτη
Μέλος της Γραμματείας
του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ

Έμεινα άναυδος με όσα διάβασα στη διαταγή που εξέδωσε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ στις 17 του μήνα.

Εάν η αναφορά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ – σε αστυνομικούς απείθαρχους… μεθυσμένους κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας … με αναξιοπρεπή συμπεριφορά τους εντός και εκτός υπηρεσίας…. ανυπακοή… ανάρμοστη και αγενή συμπεριφορά των ένστολων απέναντι στους πολίτες… άρνηση εκτέλεσης διαταγής ανωτέρου… δημόσια άσκηση κριτικής των πράξεων της ιεραρχίας… απώλεια οπλισμού… χαλαρότητα… αδράνεια… νωχελικής στάσης… και άλλα περιστατικά που δεν τιμούν καθόλου τους Έλληνες αστυνομικούς – δεν είναι επίθεση προς το προσωπικό της, με απώτερο στόχο την απαξίωσή τους και γενικότερα την απαξίωση της ΕΛ.ΑΣ ως θεσμό, τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και με κάνουν να ανησυχώ αφού η αστυνομία σύμφωνα με όσα περιγράφονται στη διαταγή, δεν είναι ένα συντεταγμένο σώμα με δομή και κανονισμό λειτουργίας, αλλά ένα τσούρμο άτακτων υπαλλήλων, που έχουν ξεφύγει εντελώς από το σκοπό που έχουν προσληφθεί και ορκιστεί και απαιτείται επαναπροσδιορισμός της δομής και λειτουργίας της.

Ο πολίτης δεν μπορεί πλέον να έχει καμιά εμπιστοσύνη στην ΕΛΑΣ;

Μήπως αυτό επιδιώκει η έκδοση αυτής της διαταγής;

Να αρθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στους αστυνομικούς και στην αστυνομία;

Να προετοιμάσει τους δανειστές και τράπεζες, για την ενδεχόμενη αντίδραση των αστυνομικών με τη μη συμμετοχή τους στις επικείμενες εξώσεις φτωχών ανθρώπων από τα σπίτια τους, ώστε μετά να πει…ορίστε εμείς το είχαμε αναφέρει… οι αστυνομικοί είναι ανυπάκουοι και δεν συνδράμουν στις εξώσεις! και έτσι ουσιαστικά να “προειδοποιεί” τους αστυνομικούς… ώστε να επιτύχει το αντίθετο αποτέλεσμα;

Αν όμως δεχτούμε ότι είναι αλήθεια τα όσα αναφέρει η διαταγή, άραγε η ηγεσία δεν βλέπει τη δική της ευθύνη;

Εδώ και 3 χρόνια που διοικεί, γιατί άφησε να ξεφύγει η κατάσταση;

Πως είναι δυνατόν να έχουμε μείωση της εγκληματικότητας όπως αναφέρει ο υπουργός Νίκος Τόσκας με ανυπάκουους και μέθυσους αστυνομικούς;

Για ακόμη μια φορά θα επαναλάβω πως η ευθύνη διοίκησης ανήκει στην ΗΓΕΣΙΑ και όχι στους αστυνομικούς υπαλλήλους. Η ηγεσία είναι αυτή που θα χαράξει την αντεγκληματική πολιτική, εφαρμόζοντας τους νόμους και τον εσωτερικό κανονισμό και οι αστυνομικοί υπάλληλοι υποχρεούνται εκ του νόμου και τη φύση του σώματος να ακολουθήσουν.

Και η αλήθεια-όχι η αλήθεια του υπουργού Νίκου Τόσκα- είναι ότι ναι η αστυνομία έχει απαξιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και αφεθεί στην τύχη της, με ανεκπαίδευτους αστυνομικούς… περιπολικά διαλυμένα δίχως καύσιμα… ακατάλληλη επικοινωνία… προσωπικό που πληρώνει από την τσέπη του στολές, σφαίρες, εξοπλισμό… τοποθετήσεις ημετέρων σε θέσεις που δεν πρέπει… «ακρωτηριασμό» ικανών αξιωματικών κ.α και το μόνο που υπάρχει είναι επικοινωνιακή διαχείριση εν είδη προπαγάνδας, την οποία όπως επανειλημμένα έχει αναφέρει ο Νίκος Τόσκας, έχει διδαχτεί πολύ καλά στο στρατό!!!

Προτείνω λοιπόν-εάν όσα αναφέρονται στη διαταγή είναι αλήθεια- να παραιτηθεί σύσσωμη η πολιτική και φυσική ηγεσία και να αναλάβουν κάποιοι άλλοι με γνώσεις και όραμα, ώστε να οδηγήσουν το σώμα στη θέση που του αξίζει, τους αστυνομικούς να ακολουθούν τον ΗΓΕΤΗ, οι εγκληματίες να νιώσουν ανασφαλείς και οι πολίτες επιτέλους να νιώσουν ασφαλείς!

Δεν είναι κακό, παραιτούμενοι, να παραδεχτούν ότι απέτυχαν στην προσπάθειά τους. Το αντίθετο δείχνει την ΑΝΔΡΕΙΑ των ανδρών! Αρετή η οποία κατά τον Αριστοτέλη, ευρίσκεται μεταξύ της θρασύτητας και της δειλίας!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις