ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο Άγγελος Αγραφιώτης για τις αυξήσεις μισθών στους εργαζόμενους

Ο Άγγελος Αγραφιώτης για τις αυξήσεις μισθών στους εργαζόμενους

Δώρα Μιχαήλ

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Άγγελος Αγραφιώτης σχολιάζει τις αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων που εξήγγειλε η κυβέρνηση.


«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την αύξηση στους μισθούς που εξήγγειλε σήμερα.


Ακούγοντας κάποιος την εξαγγελία του πρωθυπουργού,  αντιλαμβάνεται πως οι εργαζόμενοι από 586€ μικτό μηνιαίο (καθαρά 496€) μισθό θα λαμβάνουν πλέον  650€ μικτό μισθό (καθαρά 550€).


Αν δούμε όμως την αλήθεια,  το μόνο που θα συμβεί με την εξαγγελία αυτή θα είναι να αυξηθούν οι υποχρεώσεις των εργοδοτών προς τον ΕΦΚΑ,  αφού οι εισφορές θα υπολογίζονται με βάση τα 650€ και όχι τα 586€. Άρα με την εξαγγελία αυτή επιβαρύνονται έτη περαιτέρω οι επιχειρήσεις, όσες ακόμη καταφέρνουν να λειτουργούν.


Στην πραγματικότητα οι εργαζόμενοι δεν θα λάβουν επιπλέον χρήματα,  αφού η αγορά αυτορυθμίζεται μέσα από συμφωνίες και οι Έλληνες εργαζόμενοι εργάζονται σε ελαστικά ωράρια 3-6 ωρών ημερησίως,  με μηνιαία αμοιβή 250€ – 350€. ¨Όσο για την ανασφάλιστη εργασία, είναι σε δυσθεώρητα ύψη αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης κονδυλίων.


Αν η κυβέρνηση δεν φροντίσει για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων-καταναλωτών,  η κατάσταση στην αγορά εργασίας δεν πρόκειται να ισορροπήσει.


Η σημερινή εξαγγελία του  πρωθυπουργού, απλά θα φέρει για ακόμη μια φορά τον αυτοματισμό και το ξέσπασμα διαμάχης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, όπου και οι δύο έχουν δίκιο. Οι πρώτοι προσπαθούν να διατηρήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους αντιμετωπίζοντας την υψηλή φορολογία και εισφορές και οι δεύτεροι απόλυτα δικαιολογημένα δεν μπορούν να ζήσουν με τα ελάχιστα χρήματα που λαμβάνουν ως μισθό και επιπλέον αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο με την αύξηση αυτή να απολέσουν τα όποια επιδόματα λαμβάνουν.


Καλές οι εξαγγελίες,  αλλά αδύνατο να υλοποιηθούν σε μια στρεβλή αγορά,  με επιχειρηματίες που καθημερινά παλεύουν να διατηρήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους,  μεταξύ υψηλών φόρων, υψηλών εισφορών και μειωμένων τζίρων»

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις