ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

12 λόγοι που οι ξένοι αγαπούν το Βόλο! Γιατί τον επισκέπτονται; ΔΕΣ!

12 λόγοι που οι ξένοι αγαπούν το Βόλο! Γιατί τον επισκέπτονται; ΔΕΣ!

Newsroom

1. Ο αγαπημένος σε όλους Βόλος που μαζί με το Πήλιο δημιουργούν τον απόλυτο συνδυασμό «βουνού και θάλασσας»! Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην αγαπάει αυτή την πόλη… Είναι η “διχασμένη” πόλη που έχει όλα τα… καλά της μοίρας της. Συνδυάζει κάθε γούστο. Σου προσφέρει κάθε σου επιθυμία. Είναι μικρή και μεγάλη ταυτόχρονα.. Είναι η λατρεμένη πόλη πολλών!

2. Η θάλασσα. Όλα τα μέρη που έχουν θάλασσα, αυτόματα γίνονται πιο ρομαντικά. Όταν βρεθείς στο Βόλο και το θερμόμετρο φτάσει στους 40 βαθμούς Κελσίου, η δροσιά είναι δίπλα σου, αφού άπειρες παραλίες απέχουν ελάχιστα από την πόλη. Κάποιες από αυτές είναι ο Μυλοπόταμος, ο Αη-Γιάννης και η Νταμούχαρη στο μαγευτικό Πήλιο!

(Mυλοπόταμος)

3. Η μαγεία όμως αυτής της περιοχής δε βρίσκεται μόνο στη θάλασσα, αλλά και εκεί ψηλά, στα ορεινά! Όσο υπέροχη είναι η Μαγνησία το καλοκαίρι, τόσο υπέροχη είναι και το χειμώνα. Χιονοδρομικά κέντρα, μονοπάτια για πεζοπορία και γραφικά χιονισμένα χωριουδάκια, όπως η Τσαγκαράδα, η Πορταριά και η Μακρυνίτσα του Πηλίου περιμένουν να ανακαλύψεις τα μυστικά τους!
info: το χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια είναι το μοναδικό που βλέπει -όχι μία- αλλά δύο θάλασσες, τον Παγασητικό και το Αιγαίο.

4. Η βόλτα στην παραλία Bόλου σε ηρεμεί. Η θέα του ηλιοβασιλέματος σε ταξιδεύει… Τα καράβια που φεύγουν σε γεμίζουν νοσταλγικές εικόνες, ενώ παράλληλα κόσμος κάθε ηλικίας (κυρίως «φοιτητόκοσμος»), που διασχίζει την παραλία, από το λιμάνι μέχρι την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, ενισχύουν την όρεξή σου για ζωή.

(ηλιοβασίλεμα στην παραλία Βόλου via: sou_telitsa)

5. Το βράδυ ο Βόλος είναι «ζωντανός». Οι επιλογές καλύπτουν όλα τα γούστα. Μην παραλείψεις να περάσεις μία βόλτα από τα “Παλιά”.. Ένα μέρος στην πόλη που είναι γεμάτο από ρεμπετάδικα, ταβέρνες και κόσμο -νέους, φοιτητές, οικογένειες. Κάπου εδώ καταλαβαίνεις πως δεν βάζεις “ταμπέλα” σ’ αυτή την πόλη. Είναι για όλους!

6. Είναι το “Κάστρο του τσιπουρομεζέ”. Υπάρχουν αμέτρητα τσιπουράδικα, δίπλα στη θάλασσα, μέσα στην πόλη αλλά και στα χωριά του Πηλίου! Όμως το καλό δεν τελειώνει εδώ… Μαζί με το ντόπιο τσίπουρο το τραπέζι σου γεμίζει μεζέδες, κυρίως θαλασσινούς. Σε πολύ χαμηλές τιμές, απολαμβάνεις εξαιρετικό τσίπουρο, νόστιμους μεζέδες και αξέχαστη θέα.. «Δάσκαλοι της τσιπουρολατρείας» στο Βόλο υπήρξαν οι πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν εκεί και δημιούργησαν τη Νέα Ιωνία.

7. Στη “Δημητριάδα” (σ.σ. παλιά ονομασία του Βόλου), κρύβεται ένα ενδιαφέρον και πλούσιο ιστορικό παρελθόν. Η Θεσσαλία είναι από τις πρώτες κατοικημένες περιοχές στην Ελλάδα και αυτό μας το αποδεικνύουν τα χωριά Σέσκλο και Δημίνι, τα οποία κατοικούνται από το 7.000 π. Χ.

(Χιονισμένη Πορταριά Πηλίου)

8. Σίγουρα από αυτή την πόλη δεν θα μπορούσε να λείπει η αγάπη για το ποδήλατο. Καθημερινά εκατοντάδες ποδηλάτες κάθε ηλικίας διασχίζουν την παραλία χωρίς την ενόχληση αυτοκινήτων. Για τους λάτρεις της ποδηλασίας ότι διοργανώνονται στο Βόλο και στις γύρω περιοχές αρκετά συχνά τοπικές ποδηλατοδρομίες.

9. Αν είσαι στη Μαγνησία νιώθεις ότι είσαι σε πολλά μέρη ταυτοχρόνως. Αυτό οφείλεται στις πάρα πολλές επιλογές που έχεις για μικρές εξορμήσεις. Αν είσαι «της θάλασσας», οι «Σποράδες» απέχουν ελάχιστα από το λιμάνι του Βόλου. Αν είσαι «του βουνού» με μία εκδρομή στα χωριά του Πήλιου θα γεμίσεις τις μπαταρίες σου! Τέλος, αν είσαι «του κάμπου» απόδρασε στις κοντινές πόλεις των Τρικάλων και της Λάρισας! Καταλαβαίνεις ότι οι επιλογές σου είναι αμέτρητες….

10. Μην ξεχάσεις να περπατήσεις όλο το “Κορδόνι” (Κυματοθραύστης) κατά το σούρουπο. Τότε που όλα γίνονται πιο όμορφα. Σίγουρα θα φωτογραφηθείς εκεί δίπλα στη θάλασσα!

11. Κάτι που θα σου χαραχθεί στη μνήμη είναι η θέα του Βόλου από οποιοδήποτε ψηλό σημείο της Μαγνησίας. Είτε είναι η Μακρινίτσα του Πηλίου, είτε μια απλή…ταράτσα…

(O Bόλος από..ψηλά via: collect_memories_)

12. Το καρναβάλι στο Βόλο μπορεί να μην είναι από τα ξακουστά στην Ελλάδα, ωστόσο είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Αποτελεί μία εναλλακτική λύση για τις Απόκριες. Επίσης, τα Χριστούγεννα ο Βόλος γίνεται ένα όνειρο. Είναι ξακουστός για τον καλόγουστο στολισμό και το πνεύμα Χριστουγέννων που υπάρχει στην ατμόσφαιρα!

13.Τ ο σημαντικότερο!!! Δοκίμασε το πεντανόστιμο πεϊνιρλί του Βόλου και θα με θυμηθείς!

tip από λάτρη του τόπου: Μπορείς να κάνεις βόλτα στον γραφικό βγαλμένο από παραμύθι Κατηγιώργη το πρωί και το μεσημέρι να πεταχτείς στις Κουκουναριές της Σκιάθου που απέχει 5 λεπτά από εκεί και να φας την καραβιδομακαρονάδα σου.

Αφιέρωμα του lovelovegreece.com στρ τόπο μας!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις