ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το ήξερες ότι στον τόπο μας, έχουμε Μουσείο Ραδιοφώνου;

Το ήξερες ότι στον τόπο μας, έχουμε Μουσείο Ραδιοφώνου;

Newsroom

Στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στο Λαύκο Νοτίου Πηλίου, βρίσκεται το ένα από τα δύο Μουσεία Ραδιοφώνου της Ελλάδας. Το Μουσείο Ραδιοφώνου «Αντώνης Ταβάνης» εγκαινιάστηκε στις 26 Οκτωβρίου του 2008. Τα ραδιόφωνα που εκτίθενται είναι περίπου 130, από τα οποία τα 100 έχουν δωριστεί από τον Βίλφρεντ Σεπς, Γερμανό πανεπιστημιακό και φιλέλληνα, ο οποίος «ερωτεύτηκε» το Νότιο Πήλιο και ιδιαίτερα το Λαύκο, όταν το επισκέφτηκε για πρώτη φορά πριν 13 χρόνια. Τα υπόλοιπα 30 ραδιόφωνα προέρχονται από δωρεές ανθρώπων, μεταξύ άλλων, από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, την Αθήνα, τα Τρίκαλα, το Βόλο, την Κοζάνη, την Ξάνθη.

Μουσείο Ραδιοφώνου στο Λαύκο Πηλίου.

Το Μουσείο σήμερα

Το Μουσείο Ραδιοφώνου σήμερα στεγάζεται στην παλιά αποθήκη του Συνεταιρισμού, όπου είναι επισκέψιμο κάποιες ώρες της ημέρας, αλλά κυρίως κατόπιν συνεννόησης. Οι επισκέπτες που έχουν περάσει την πόρτα του Μουσείου, υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει τους 10.000. Η λειτουργία του Μουσείου οφείλεται στο μεράκι, την αγάπη και την επιστημονική δουλειά ανθρώπων του Συλλόγου Λαυκιωτών Μαγνησίας «Η Δράση».

Μουσείο Ραδιοφώνου στο Λαύκο Πηλίου.

Τα εκθέματα

Στα εκθέματα συγκαταλέγονται μπομπινόφωνο, «πικ – απ» των ελληνικών ταινιών της δεκαετίας του ‘60, «πικ – απ τζουκ μποξ», ραδιόφωνο βαλίτσα με μπαταρίες, σύστημα καραόκε, ραδιόφωνο με ακουστικά, ραδιόφωνο αυτοκινήτου με λυχνίες, αλλά και κορνίζα κεραία! “Philips”, “Saba”, “Mareli”, “Telefunken”, αλλά και αμερικάνικα, αυστριακά, σουηδικά, ιταλικά και ολλανδικά, γεμίζουν το χώρο και εντυπωσιάζουν με τις λιτές γραμμές τους και την κομψότητά τους. Τα πιο παλιά ραδιόφωνα της συλλογής είναι του 1924, ένα γαλλικό με λυχνίες και ένα αμερικανικό μάρκας “RCA”.

Μουσείο Ραδιοφώνου στο Λαύκο Πηλίου.

Στη βόλτα μπροστά από τις βιτρίνες του Μουσείου, παρουσιάζεται η ιστορία του ραδιοφώνου τεχνολογικά, αισθητικά αλλά και κοινωνικά, από την ύπαρξή του έως σήμερα και αναβιώνει το πνεύμα της εποχής με τις διάσπαρτες διαφημίσεις.

Μουσείο Ραδιοφώνου στο Λαύκο Πηλίου.

peopleogfreece.gr

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις