ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Boλιώτες μαθητές σήκωσαν την σημαία μας μπροστά στα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα

Boλιώτες μαθητές σήκωσαν την σημαία μας μπροστά στα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα

Δώρα Μιχαήλ

Την προηγούμενη εβδομάδα από 11 έως 14 Απριλίου 2018 τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής – Ρομποτικής ΤΣΙΑΒΟΥ – ΡΑΠΤΗ διοργάνωσαν μια εκπαιδευτική εκδρομή στην Μεγάλη Βρετανία.

Η Ντόρα Τσιάβου, ιδιοκτήτρια των Κέντρων, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ από Έλληνες γονείς και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα τμήματα Αγγλικής Φιλολογίας των πανεπιστημίων NEW YORK UNIVERSITY (ΝΥU) και COLUMBIA UNIVERSITY αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα το 2000 στην Ελλάδα, γιατί αγαπάει την Ελληνική Κουλτούρα και τον Ελληνικό τρόπο ζωής.

Μετά από 10 έτη εργασίας σε ιδιωτικά και δημόσια Σχολεία της Ελλάδας (Αθήνα, Λάρισα, Βόλο ) το 2010 αποφάσισε να ιδρύσει με το σύζυγό της Οδυσσέα Ράπτη, που είναι υπεύθυνος για την οικονομική διαχείριση των Κέντρων αλλά και τη διδασκαλία της πληροφορικής και ρομποτικής, το 1ο τους Κέντρο στους Αγίους Αναργύρους. Οι βολιώτες γονείς αναγνώρισαν και αντιμετώπισαν άμεσα με θετικό μάτι την προσπάθειά τους, επιβραβεύοντας τους για τις πρότυπες μεθόδους διδασκαλίας. Έτσι μετά από 3 χρόνια το, 2013, ίδρυσαν το 2ο Κέντρο τους στην ίδια περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Όνειρο της κα. Τσιάβου είναι να μάθουν οι μαθητές της σωστά Αγγλικά με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, γνωρίζοντας όμως, συγχρόνως, κατά τη φοίτησή τους, πολλά στοιχεία από τον πολιτισμό και την κουλτούρα, τόσο της χώρας μας όσο και των αγγλόφωνων χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε από φέτος μία σειρά από εκπαιδευτικές εκδρομές, όπως αυτή της προηγούμενης εβδομάδας στην Αγγλία, όπου τα παιδιά επισκέφτηκαν το Λονδίνο, την Οξφόρδη , το Στράτφορντ-Απόν-Έιβον όπου γεννήθηκε ο Σαίξπηρ και άλλα πολλά αξιοθέατα όπως το London Eye κ.α.

Η πιο συγκινητική όμως στιγμή, όπως μας είπαν ήταν την ημέρα της επίσκεψής τους στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, στο οποίο τα παιδιά ύψωσαν την γαλανόλευκη μπροστά στα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και φωτογραφήθηκαν μ’αυτήν αφήνοντας τους πάντες έκπληκτους μέσα στο Μουσείο.

Μπράβο παιδιά για το θάρρος σας κι ευχόμαστε να συνεχίσετε να μας κάνετε υπερήφανους.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις