ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σπάνιο βίντεο από την Μακρυνίτσα και τη “Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά”!

Σπάνιο βίντεο από την Μακρυνίτσα και τη “Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά”!

Newsroom

Ανιχνεύοντας μνήμες θα γυρίσουμε πίσω το χρόνο στο 1969 για να παρακολουθήσουμε μερικά βουβά πλάνα από τα γυρίσματα της ελληνικής δραματικής ταινίας «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» σε παραγωγή Φίνος Φιλμ και σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Συμπρωταγωνιστές της Αλίκης ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ο Παντελής Ζερβός. Η όμορφη και καλή δασκάλα Μυρτώ διορίζεται σε ένα χωριό που στη πραγματικότητα είναι η Μακρινίτσα Πηλίου. Οι κάτοικοί του έχουν να θυμούνται ότι όταν ήταν παιδιά συμμετείχαν ως μαθητές της και πιτσιρίκια του χωριού στη ταινία με αξιόλογο μάλιστα χαρτζιλίκι.

Η ταινία αποτυπώνει τη περίοδο του Ελληνοϊταλικού πολέμου, τη κλειστή κοινωνία και τις αντιδράσεις της, τη σχέση μιας νεοφερμένης δασκάλας με το γιο του προέδρου, το γάμο τους τη στιγμή που ξεσπά ο πόλεμος του 40, την θεώρηση πως εκείνος σκοτώθηκε στο μέτωπο και το ανατρεπτικό τέλος.

Στη ταινία αυτή η Αλίκη ήταν έγκυος στο γιο της και τα γυρίσματα διακόπηκαν λόγω αδιαθεσίας και ολοκληρώθηκαν μετά τη γέννηση του παιδιού της, τον Ιούνιο του 1969. Η Βουγιουκλάκη εμφανώς με διαφορές στην εξωτερική της εμφάνιση αλλά πιο ευτυχισμένη από ποτέ. Θεωρούσε αυτή τη ταινία μία απ’ τις πιο σημαντικές της καριέρας της καθώς ήταν και η Τρίτη πιο εμπορική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου.

Πώς ήταν λοιπόν ένα γύρισμα του 1969; Πόσο μόνος είναι ένας ηθοποιός ανάμεσα σε ένα ολόκληρο συνεργείο, κομπάρσους ή περαστικούς που στέκονται και σχολιάζουν; Πόσο δύσκολη είναι η αποστολή του καλλιτέχνη απέναντι στο φακό και πόσο απαιτητικό το σύνολο της δουλειάς των ανθρώπων πίσω από τις κάμερες. Όσο πιο περασμένα τα χρόνια τόσο πιο κοπιαστική η τεχνολογία.

Η Αλίκη πρόλαβε όλη τη δόξα του ελληνικού κινηματογράφου και μετά την εμπορική κάμψη του στράφηκε στο θέατρο. Πάμε λοιπόν για μια μικρή διαδρομή χωρίς ήχο μα με δυνατές εικόνες. Η Αλίκη ερωτευμένη όσο ποτέ, η Αλίκη στα κοντινά της, η Αλίκη στο μεγαλείο της.

Κλακέτα και πάμε!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις