ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ξέρεις αλήθεια τι είναι και τι κάνει η ΕΛΕΠΑΠ; Μάθε!

Ξέρεις αλήθεια τι είναι και τι κάνει η ΕΛΕΠΑΠ; Μάθε!

Δώρα Μιχαήλ

Η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου είναι Κέντρο Αποκατάστασης ανοιχτής περίθαλψης, το οποίο λειτουργεί εδώ και 19 χρόνια στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης Αγριάς.
Ετησίως εξυπηρετεί περίπου 70 παιδιά, τα οποία προσέρχονται για τις εβδομαδιαίες θεραπείες τους με τη συνοδεία των γονιών τους, παρέχει όμως και υπηρεσίες τόσο στους μαθητές του όμορου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, όσο και των υπολοίπων Ειδικών Σχολείων της πόλης του Βόλου.
Στην ΕΛΕΠΑΠ υποστηρίζονται θεραπευτικά παιδιά από τη βρεφική ηλικία μέχρι και την ενηλικίωσή τους, τα οποία παρουσιάζουν κινητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες (όπως για παράδειγμα, εγκεφαλική παράλυση, αυτισμός, νευρολογικά και αναπτυξιακά σύνδρομα, αλλά και πιο ήπιες δυσκολίες στην ανάπτυξη, όπως καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου, μαθησιακές δυσκολίες, φωνολογικά προβλήματα, προβλήματα συμπεριφοράς).

Παράλληλα με τα προγράμματα αποκατάστασης παρέχεται στα παιδιά και εκπαίδευση στο Ημερήσιο Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Στόχος της ΕΛΕΠΑΠ είναι να βοηθήσει τα παιδιά, ώστε να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση και ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και να στηρίξει τις οικογένειές τους σε όλη την πορεία της αποκατάστασης.
Η ΕΛΕΠΑΠ προσφέρει:
1. Ιατρική παρακολούθηση των παιδιών από ορθοπεδικούς χειρουργούς και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων
2. Θεραπείες από εξειδικευμένο προσωπικό στα προγράμματα Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας
3. Θεραπευτικό πρόγραμμα Υποστηρικτικής Τεχνολογίας με τη χρήση Η/Υ
4. Αξιολόγηση παιδιών, σχεδιασμό και εποπτεία θεραπευτικών προγραμμάτων, ατομικές θεραπείες παιδιών και συμβουλευτική γονέων από την Ψυχολογική Υπηρεσία
5. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης για παιδιά προσχολικής ηλικίας από 18 μηνών έως 6 ετών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όντας το μοναδικό σε όλο το νομό , έρχεται να καλύψει τη λύση του παιδικού σταθμού για τις οικογένειες των παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες και συμπληρώνει τα θεραπευτικά προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ, καθώς καλύπτει ολόπλευρα τα παιδιά, θεραπευτικά και εκπαιδευτικά. Συγκεκριμένα, τα παιδιά υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένης παιδαγωγού υποστηρίζονται στην ανάπτυξη των μαθησιακών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων, στην ανάπτυξη της αυτονομίας τους (π.χ. εκπαίδευση τουαλέτας, σίτισης κ.λ.π) και προετοιμάζονται για τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο.
Η ΕΛΕΠΑΠ λόγω της νομικής της μορφής και του καταστατικού της εξυπηρετεί θεραπευτικά τα παιδιά με την κάλυψη από το ασφαλιστικό τους ταμείο, χωρίς να υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση για τους γονείς.

Στην προσπάθειά της να παρέχει ισότιμα τις υπηρεσίες της σε κάθε παιδί ή οικογένεια που έχει ανάγκη θεραπευτικής παρέμβασης, η ΕΛΕΠΑΠ καλύπτει ένα σημαντικό αριθμό άπορων και ανασφάλιστων παιδιών.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις