ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο πλέον ειδικός Ά. Αγραφιώτης βάζει στη θέση τους τα πράγματα για τον Σαββίδη!

Ο πλέον ειδικός Ά. Αγραφιώτης βάζει στη θέση τους τα πράγματα για τον Σαββίδη!

Δώρα Μιχαήλ

Ο άνθρωπος που αναμφισβήτητα γνωρίζει καλύτερα απ όλους τα θέματα ασφαλείας στη πόλη μας δεν είναι άλλος από τον Άγγελο Αγραφιώτη, ο οποίος μάλιστα θεωρείται από τους πρώτους στο είδος του πανελλαδικά.

Ο συμπολίτης μας Άγγελος Αγραφιώτης είναι Σύμβουλος Διαχείρισης Κινδύνου της A&K Risk Management Consulting (www.ak-riskmanagment.gr) που δραστηριοποιείται εντός και εκτός χώρας και την εμπιστεύονται κορυφαίοι πελάτες, όπως πρεσβείες αλλά ταυτόχρονα είναι και Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ.

Ο πλέον ειδικός λοιπόν βάζει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με τα τελευταία γεγονότα που απασχολούν έντομα την ελληνική κοινωνία και τα Μέσα Ενημέρωσης, σχετικά με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Συγκεκριμένα ο κ.Αγραφιώτης επισημαίνει:

Πάρα πολύς ντόρος γίνεται αυτές τις ημέρες μετά την παράνομη «εισβολή» του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας και μάλιστα ένοπλος.

Σε αυτό το τελευταίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση από τα ΜΜΕ, και ακούμε κάθε σχολιαστή δημοσιογράφο ή ρεπόρτερ να το αναφέρει σε δραματικούς τόνους, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τον εγκαλούν και να σχολιάζουν, γιατί στη χθεσινή του ανακοίνωση/συγγνώμη, δεν είπε κουβέντα για το πιστόλι…

Από μόνη της η φωτογραφία και τα Videos, προκαλούν τρόμο σε ανθρώπους οι οποίοι δεν ασχολούνται με τα όπλα και δικαιολογημένα τα φοβούνται, αφού παρουσιάζουν ένα μαινόμενο άνθρωπο να εισβάλει σε αγωνιστικό χώρο, κάποιοι άλλοι άνθρωποι να τον συγκρατούν να μη το κάνει, και αυτός ο άνθρωπος (ο Ιβάν Σαββίδης) έχει εμφανές το περίστροφό του στη θήκη του.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους όμως, ας δούμε τι το παράνομο έκανε ο εν λόγω και τι όχι, ώστε να δούμε την πραγματική του διάσταση και να μη δαιμονοποιούμε τα πάντα.

Παράνομη σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, ήταν η εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο και από το νόμο αυτό ο οποίος ας σημειωθεί ψηφίστηκε για να πατάξει τα φαινόμενα βίας και χουλιγκανισμού στους αθλητικούς χώρους, προβλέπονται ιδιαίτερα αυστηρές κυρώσεις, οπότε δικαιολογημένα η εισαγγελέας άσκησε δίωξη.

Δικαιολογημένα η εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη για την οπλοκατοχή και οπλοφορία του Ιβάν Σαββίδη, αφού αυτός τα κατείχε και το έφερε νόμιμα.

Οι χορηγούμενες άδειες οπλοκατοχής-οπλοφορίας που χορηγούνται από την ΕΛ.ΑΣ, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, αναφέρουν ρητά πως Υποχρεούται ο κάτοχός του:
*Nα ΜΗΝ οπλοφορεί σε ελεγχόμενους, κατά τον κανονισμό της πολιτικής αεροπορίας, χώρους των αεροδρομίων.
*Να τηρεί απόλυτα την ισχύουσα γενικά περί όπλων νομοθεσία (Ν.2168/93).

Στην περίπτωση που εξετάζουμε ο Ιβάν Σαββίδης δεν παραβίασε καμία διάταξη της σχετικής νομοθεσίας, αφού δεν αναφέρεται στη χορηγούμενη άδεια η απαγόρευση να το φέρει σε αθλητικούς χώρους.

Στον αθλητικό νόμο 2725/1999 ο οποίος από το 1999 τροποποιείται συνέχεια, με τελευταία τροποποίηση με το Ν. 4479/2017, δεν αναφέρεται πουθενά ότι απαγορεύει την είσοδο νόμιμου κατόχου όπλου και φέροντος αυτό, σε αθλητική διοργάνωση.

Το εάν ο νόμος περί όπλων κλπ είναι αναχρονιστικός και απαιτεί επικαιροποίηση, αφού δεν προβλέπεται καν εάν ο φέρων όπλο υποχρεούται να το φέρει καλυμμένο ή εμφανές, όπως συμβαίνει σε αρκετές πολιτείες της Αμερικής, είναι κάτι άλλο και απαιτεί συζήτηση από ειδικούς και λήψη απόφασης με αλλαγή του νόμου.

Το ότι έπρεπε να συλληφθεί πάραυτα, μόλις οι αστυνομικοί είδαν ότι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, όπως είχε ζητήσει έγκαιρα η παρούσα εισαγγελέας, ή από μια δεύτερη δικαιολογημένη επιχειρησιακά οπτική, μόλις η αστυνομία έκρινε δόκιμο, είναι αδιαμφισβήτητο.

Το ότι ο συνοδός του αστυνομικός προσπάθησε να τον αποτρέψει να επιτεθεί στους «απέναντι» και αυτό το είδαμε.

Το ότι διασύρθηκε η χώρα μας διεθνώς, με την εικόνα ένοπλου εισβολέα-προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας-σε αγωνιστικό χώρο, που έκανε το γύρω του κόσμου, και σήμερα έρχεται στην Ελλάδα η FIFA για να ελέγξει την ΕΠΟ, είναι θλιβερό.

Το ότι η αστυνομία τελικά δεν τον συνέλαβε και ο Σαββίδης έφυγε σαν κύριος από το γήπεδο, το μάθαμε και αναζητούνται οι ευθύνες.

Το ότι η κυβέρνηση «λάθεψε»? στην απόφασή της να διακόψει το πρωτάθλημα, αντί να τιμωρήσει ΑΜΕΣΑ τον υπαίτιο και μόνο, ελέγχεται.

Το γιατί «λάθεψε»? η κυβέρνηση στην απόφασή της και οι προσωπικές σχέσεις που έχει αναπτύξει ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης με υπουργούς, αλλά και τον πρωθυπουργό της χώρας, δεν αμφισβητείται και ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Το ότι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, εκμεταλλεύεται τις προσωπικές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης, ακόμη και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, φτάνοντας στο σημείο να μην υπολογίζει τους νόμους της χώρας μας, είναι κάτι που πρέπει να το δει όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις