ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο διεθνούς φήμης συγγραφέας SALIM BACHI στον Βόλο! Δες!

Ο διεθνούς φήμης συγγραφέας SALIM BACHI στον Βόλο! Δες!

Δώρα Μιχαήλ

Στον Βόλο βρέθηκε ο διεθνούς φήμης Γαλλοαλγερινός συγγραφέας SALIM BACHI.

Μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα που κατά καιρούς συγκεκρντρώνει πάνω του τα φώτα της δμοσιότητας, αφου τα έργα του έχουν ως αποτέλεσμα ποικίλες και έντονες κριτικές.

Μόνο τους τίτλους να διαβάσει κανείς και θ αντιληφθεί άμεσα γιατί συμβαίνει αυτό!

Δύο από τα βιβλία που συγκέντρωσαν αναμφίβολα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης ήταν το: “Σκοτώστε τους όλους” και “Η σιωπή του Μωάμεθ”.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ελλάδα, χθες βράδυ βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε μια διαφορετική παρουσίαση του έργου του!

Ερωτήσεις της Ανθρωπολόγου Βασιλικής Γιακουμάκη, αλλά και του κοινού, μας βοήθησαν να τον καταλάβουμε καλύτερα και να μπούμε απόλυτα στον τρόπο που σκέφτεται και βλέπει τα πράγματα!

Μεγάλη μας τιμή που βρέθηκε στον Βόλο!

Λίγα λόγια σχετικά με τον συγγραφέα, το έργο του οποίου αξίζει να γνωρίσετε:

Ο Salim Bachi γεννήθηκε το 1971 στην Αλγερία. Ζει στο Παρίσι από το 1997 και άρχισε τη συγγραφική του σταδιοδρομία με μια σειρά από διηγήματα που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες όπως είναι η Monde diplomatique. Το πρώτο του μυθιστόρημα Le Chien d’Ulysse (Ο σκύλος του Οδυσσέα, 2001) τιμήθηκε με τρία βραβεία και τον ανέδειξε ως έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νέας λογοτεχνίας από τις χώρες του Μαγκρέμπ. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα La Kahéna (2003), Tuez-les tous (Σκοτώστε τους όλους, 2006) και Le silence de Mahommet (H σιωπή του Μωάμεθ, μετάφραση Νίκος Σταμπάκης, εκδόσεις Νεφέλη ), που στρέφονται γύρω από τα ζητήματα της αποικιοκρατίας, του ισλαμικού φονταμενταλισμού και του αραβικού κόσμου, ανακλώντας την ανησυχία της περιόδου μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Με το τελευταίο του βιβλίο «Dieu, Allah, moi et les autres», (Ο Θεός, ο Αλλάχ, εγώ και οι άλλοι), που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2017 από τις εκδόσεις Gallimard, είναι υποψήφιος για το σπουδαιότατο γαλλικό βραβείο λογοτεχνίας Le Renaudot.
salin

salim3

salim2

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις