ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Kάτοικοι Αγριάς: Θέλουμε τους ιερείς μας στις ενορίες τους!

Kάτοικοι Αγριάς: Θέλουμε τους ιερείς μας στις ενορίες τους!

Newsroom

Στην αρχή ήταν φήμες που έντρομοι ακούγαμε όλοι μας και κανείς μας δεν ήθελε να πιστέψει, αργότερα έγινε είδηση, από τα στόματα των ιερέων μας.

Μιλάω στο α πληθυντικό πρόσωπο, γιατί είμαι κάτοικος Αγριάς, γιατί γνωρίζω προσωπικά τους ιερείς μας και αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερή που σε τόσο δύσκολες στιγμές που δοκιμάζεται η χώρα μας, η πόλη μας και οι ζωές μας, είναι δίπλα μας και δεν μπορώ να φανταστώ πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα χωρίς αυτούς.

Με απόφαση που πρόσφατα πάρθηκε, μετακινούνται οι ιερείς μας, Πάτερ Βαρνάβας και Πάτερ Βάϊος από τις ενορίες τους και συγκεκριμένα από τον Άγιο Γεώργιο Αγριάς και τους Δώδεκα Αποστόλους αντίστοιχα.

Είναι μια απόφαση που δεν βρίσκει σύμφωνο κανέναν ενορίτη, αφοί και οι δυο ιερείς μας κατάφεραν πράγματα ακατόρθωτα. Γέμισαν τις εκκλησίες μας μετά από πολλά χρόνια. Πιστοί επέστρεψαν ξανά σε αυτές, ενώ οι νέοι μας με χαρά και βαθιά πίστη δεν χάνουν λειτουργία για λειτουργία. Μετέφεραν καλύτερα από τον καθένα τις αξίες του Χρηστού μας και τις αρετές της Χριστιανοσύνης, μέσα από το παράδειγμα τους, σε όλους μας.

Όσο για το έργο τους; Τεράστιο και στις δύο περιπτώσεις.

Η απόφαση αυτή για εμένα είναι: Βιασμός στη ψυχή χιλιάδων ανθρώπων!

Είναι λες και αποχωριζόμαστε τους γονείς μας, τα παιδιά μας, βίαια και χωρίς λογική.

Πρόσφατα ενορίτες, κάτοικοι της Αγριάς, έστειλα το δικό τους μήνυμα στον Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιγνάτιο μέσω επιστολής που θα δημοσιευθεί παρακάτω.

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι κάτοικοι της Αγριάς θα κάνουν τα πάντα για να μην προχωρήσει μια τέτοια απόφαση, για να μπορέσουν οι ιερείς μας να συνεχίσουν το μεγάλο και θεάρεστο έργο τους, για να μη χάσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, αυτούς που είναι εκεί και δυναμώνουν την πίστη μας, που μας δίνουν το χέρι για να μη πέσουμε, που ξέρουν τ όνομα μας και μαζί ότι κουβαλά το σπίτι μας και η ψυχή μας.

Θέλουμε τους ιερείς μας στον τόπο μας και στις ενορίες τους και θα τους έχουμε!

Η επιστολή που προαναφέρθηκε έχει ως εξής:

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις