ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

H Νατάσα Λαμπρινάκου θα είναι στις Voliotises- Γνωρίστε την καλύτερα!

H Νατάσα Λαμπρινάκου θα είναι στις Voliotises- Γνωρίστε την καλύτερα!

Newsroom

Η Νατάσα Λαμπρινάκου είναι Κλασσική Φιλόλογος, μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στον Βόλο και θα είναι στις Voliotises.gr!

Πρόκειται για προσωπική επιλογή της Αρχισυντάκτριας μας, Δώρας Μιχαήλ, η οποία δήλωσε για την ίδια: “Η Νατάσα είναι ένα ταλαντούχο πλάσμα, με μια μοναδική πένα και το σημαντικότερο, μια γυναίκα δυναμική με μυαλό. Για εμένα είναι η πιο έξυπνη γυναίκα της πόλης. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι είναι πολύ δημιουργική και πολύ δουλευταρού. Δεν φοβάται τη δουλειά και δεν κοιτάει το ρολόι.”

Διαβάστε τη συνέντευξη της Νατάσας Λμαπρινάκου, που παραχωρήθηκε στο πλαίσιο της επιλογής μας μέσα από μικρές συνεντεύξεις να μάθουμε καλύτερα ή μια την άλλη, αλλά να μας μάθουν και λίγο καλύτερα οι αναγνώστριες μας:

Τελείωσες κλασική φιλολογία στη Θεσσαλονίκη. Ποια η επαγγελματική σου πορεία αφού τελείωσες τη σχολή σου;

Ορκίστηκα τον Φλεβάρη του 2015. Ήδη από τα τελευταία έτη έκανα ιδιαίτερα μαθήματα και δίδασκα σε φοιτητικό φροντιστήριο της Θεσσαλονίκης. Συνολικά δούλευα τρία χρόνια όταν αποφάσισα να επιστρέψω στον Βόλο. Τώρα θα με ρωτήσεις γιατί γύρισα! Έζησα το American dream της Θεσσαλονίκης και κατάλαβα ότι δεν ήταν το όνειρό μου. Έτσι, είπα να αλλάξω πλευρό! Στον Βόλο γύρισα το 2016.

Ποιο είναι το κομμάτι της δουλειάς σου που αγαπάς περισσότερο και ποιο αυτό που σε δυσκολεύει;

Ωραία ερώτηση! Αυτή τη δουλειά την αγαπώ απεριόριστα. Δεν θα ήταν υπερβολικό αν έλεγα ότι είμαι ερωτευμένη μαζί της. Είναι μαγικό να φτάνεις ένα παιδί στην τρίτη Λυκείου, να γελάς μαζί του, να κουράζεσαι μαζί του, να διευρύνετε τις αντοχές σας, να παλεύετε, να συγκινείστε και στο τέλος να νικάτε! Δεν μπορώ να στο περιγράψω ακριβώς. Το σίγουρο είναι ότι όταν δουλεύεις με παιδιά δεν μεγαλώνεις ποτέ! Όσον αφορά το δυσκολότερο, είναι όταν πρέπει να επιπλήξω, να υψώσω φωνή και να γίνω σκληρή προς γνώση και συμμόρφωση. Είναι ο μόνος τρόπος για να προλάβω ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Προτιμώ να προειδοποιήσω τα παιδιά μου παρά να τα παρηγορώ στο τέλος.

Σου έγινε πρόταση για τις Voliotises.gr. Τι σε έκανε να δεχτείς; Είχες ενδοιασμούς μήπως η θέση της συντάκτριας γυναικείου περιοδικού είναι ασύμβατη με την θέση σου ως καθηγήτρια;

Γενικά είμαι δραστήρια. Επίσης, είμαι γυναίκα και παρόλο που έχω καταγωγή από Θεσσαλονίκη με ρίζες από Μάνη, παραμένω Βολιώτισσα. Οπότε δεν είχα λόγο να μη δεχτώ, ειδικά εφόσον ξέρω τη Δώρα και τις ικανότητές της. Αν δεν ένιωθα ασφάλεια δεν θα το επιχειρούσα! Γιατί να είναι ασύμβατη η μία θέση με την άλλη; Στα μαθήματα γράφω, μιλάω, συναναστρέφομαι με κόσμο. Το ίδιο θα κάνω κι εδώ! Άσε που θα κάνω και πράξη την θεωρία της Έκθεσης της Γ’ Λυκείου για τους τρόπους πειθούς! 2 σε 1 δηλαδή!

Ποιες οι σκέψεις σου για τις Voliotises.gr; Πώς νιώθεις για το νέο σου εγχείρημα;

Με μία λέξη: ενθουσιασμένη!

Ξεκίνησες να αρθρογραφείς πριν δυο χρόνια στον Βόλο. Τι σε παρακίνησε να το κάνεις;

Είχα και έχω βαθιά ανάγκη να επικοινωνώ με τον κόσμο, να κοινωνώ τις σκέψεις μου. Μου αρέσει πολύ να κάνω συσχετισμούς με διαχρονικές πανανθρώπινες αξίες που ξεκίνησαν από την κλασική αρχαιότητα. Θέλω να μοιραστώ τις όποιες γνώσεις μπορεί να έχω και ίσως με αυτόν τον τρόπο δώσω ερεθίσματα και σε κάποιους που μπορεί να ενδιαφέρονται.

Γιατί απέχεις τον τελευταίο καιρό;

Θες ειλικρινή απάντηση; Έπρεπε να εξελιχθώ. Με το που άρχισα να γράφω τα άρθρα ξαφνικά ξεπετάχτηκαν πολλοί φιλόλογοι που αρθρογραφούσαν. Πολλές φορές μάλιστα το μόνο που άλλαζαν ήταν ο τίτλος. Υιοθετούσαν και υιοθετούν ακόμη το ύφος της πένας μου. Άσε που όταν είδα να υπογράφουν ως «φιλόλογοι» άνθρωποι που έχουν τελειώσει Ιστορικό – Αρχαιολογικό, για παράδειγμα ή Φ.Π. δέχτηκα την χαρισματική βολή. Αν μη τι άλλο ας δείχνουμε μια συνέπεια στους τίτλους σπουδών μας ρε παιδιά! Ο κλάδος νοσεί!

Καθημερινά έρχεσαι σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους. Τι σε έχει διδάξει αυτό;

Να μην ακούω πολλά και να μην λέω πολλά! Γενικά ακολουθώ το επικουρικό «λάθε βιώσας» και έχω ήρεμη συνείδηση.

Ποιο είναι το καθημερινό σου πρόγραμμα;

Πρωινό ξύπνημα, δουλειές στο σπίτι, προετοιμασία για τα μαθήματα, διόρθωμα, τσάντα και στο δρόμο νωρίς το μεσημέρι μέχρι περίπου τις 11 το βράδυ που γυρνάω σπίτι.

Έχεις χρόνο για προσωπική ζωή και χαλάρωση;

Όχι πολύ. Ευτυχώς! Να λέμε κι ένα «δόξα τω Θεώ»!

Με ποιους τρόπους επιλέγεις να χαλαρώνεις;

Με αποδράσεις στα πέριξ όποτε μπορώ και το τελευταίο διάστημα έχω ανακαλύψει ότι με χαλαρώνει πολύ η μαγειρική.

Πιστεύεις στον Θεό;

Ναι! Θα ήμουν τρομερά εγωίστρια και υπερόπτης αν δεν το έκανα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το σοφότερο ον αυτού του κόσμου είναι ο άνθρωπος. Αν ήταν έτσι, το παιχνίδι θα ήταν προ πολλού χαμένο.

Ποια βιβλία διάβασες και προτείνεις;

Πολλά! Φιλοσοφία διαβάζω το καλοκαίρι. Το χειμώνα προτιμώ αστυνομικά. Μου αρέσει πολύ η Αγκάθα Κρίστι. Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του θα πρέπει να διαβάσει την Αγία Γραφή (δεν το λέω από θρησκευτική άποψη αλλά από λογοτεχνική) και την Πολιτεία του Πλάτωνα. Θα του δώσουν νέες προοπτικές!

Άγχος: όταν ακούς αυτή τη λέξη τι σου έρχεται στο μυαλό;

Η ζωή μου όλη…

Πες μας τρία θετικά και τρία αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα σου.

Θετικά, ε; Μου βάζεις δύσκολα! Είμαι φιλότιμη, δοτική και συνεργάσιμη. Όσο για τα αρνητικά … τελειομανής, παρορμητική κι ενοχική. Μη με κοιτάς έτσι … το ζώδιο φταίει!

Όταν έρχεται η ώρα του μηχανογραφικού τι συμβουλή δίνεις στους μαθητές σου;

Να έχουν εμπιστοσύνη στη ζωή γιατί τις περισσότερες φορές έχει καλύτερα σχέδια για μας από ότι εμείς οι ίδιοι! Θυμάμαι τον εαυτό μου να θέλει διακαώς νομική. Μαθήτρια του 20 βλέπεις. Έλα όμως που την έχασα για 70 μόρια! Όσο ήμουν στο πρώτο έτος παρακολούθησα τρία μαθήματα στη Νομική (οι σχολές είναι απέναντι στο Α.Π.Θ.) Ούτε απ’ έξω δεν ξαναπέρασα! Καμιά φορά τα πράγματα στην πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετικά απ’ όσο τα φανταζόμαστε.

Έχεις νιώσει ποτέ ότι σε αντιμετωπίζουν διστακτικά λόγω του νεαρού της ηλικίας σου;

Πολλές φορές! Μου το χουν πει και ευθέως. Βέβαια οι αμφιβολίες ξεπερνιούνται πολύ γρήγορα. Προκαταλήψεις πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, όπως και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τους κανόνες!

Τι συμβουλή θα έδινες στους γονείς που έχουν παιδιά σε προεφηβική κι εφηβική ηλικία;

Μακριά από τα ηλεκτρονικά! Επίσης, τα όρια και οι κανόνες (αυστηροί μεν λογικοί δε) δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν!

Μέσω της δουλειάς σου αντιλαμβάνεσαι τις απαιτήσεις που έχει η ανατροφή ενός παιδιού. Αυτό σε αποθαρρύνει από τη σκέψη του να κάνεις δικά σου παιδιά;

Σε αυτή την ερώτηση θα απαντήσω το εξής: όποιος θέλει βρίσκει τρόπους, όποιος δεν θέλει βρίσκει δικαιολογίες. Αυτό μάλλον θα ήταν δικαιολογία. Σαφώς και οι δυσκολίες είναι πολλές. Αυτός είναι και ο λόγος που σέβομαι απόλυτα τις θυσίες και τον κόπο των γονιών. Οφείλω και υποχρεούμαι να είμαι ειλικρινής και να μην χαϊδεύω αυτιά. Δεν νιώθω έτοιμη να κάνω οικογένεια, διότι πρώτα θέλω να ασχοληθώ με την επαγγελματική μου πορεία. Ένα ένα τα βήματα …

Πώς φαντάζεσαι τη Νατάσα σε δέκα χρόνια από τώρα;

Σε δέκα χρόνια;;; Πολλά λες … τότε ναι μπορώ να με φανταστώ με δική μου οικογένεια. Επίσης, με φαντάζομαι αγχωμένη, να τρέχω και να το διασκεδάζω απίστευτα, όπως και τώρα!

Αποπνέεις δυναμισμό. Από που προέρχεται; Νομίζεις ότι αυτό μπορεί να τρομάξει κάποιον;

Όταν αναγκάζεσαι σε πολύ μικρή ηλικία να απορρίψεις πρότυπα που για τη συντριπτική πλειοψηφία είναι δεδομένα, ο δυναμισμός είναι μονόδρομος. Είμαι δυναμική. Αυτή είναι η Νατάσα. Αν κάποιος τρομάζει με αυτό τότε σίγουρα δεν αξίζει να είναι δίπλα μου, εφόσον δεν αντέχει αυτό που είμαι.

Φαίνεσαι εξωστρεφής. Στην πραγματικότητα ανοίγεσαι εύκολα;

Καθόλου. Είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που ξέρουν πράγματα για μένα και στους οποίους επιλέγω να ανοιχτώ.

Πιστεύεις ότι οι άνθρωποι που έχουν ένα μυστήριο -όπως εσύ ας πούμε εντελώς τυχαία- ελκύουν περισσότερο το αντίθετο φύλο;

Νομίζω πως ναι. Γενικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να δίνουμε το 100% του εαυτού μας σε κανέναν. Τη στιγμή που κάποιος ξέρει ότι σε έχει, σταματά και να σε διεκδικεί!

Είσαι αυστηρή σαν άνθρωπος;

Έχω το χειρότερο και ταυτόχρονα το καλύτερο είδος αυστηρότητας που μπορεί να υπάρξει: είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου σε εγκληματικό βαθμό.

Τι μήνυμα θα ήθελες να δώσεις στις αναγνώστριές μας;

Ότι περιμένουμε με ανυπομονησία τα δικά τους μηνύματα και να αγαπήσουν τις Voliotises.gr όσο εμείς!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις