ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Χρ.Ιγγλέσης: Αγαπάω την ευθύνη!

Χρ.Ιγγλέσης: Αγαπάω την ευθύνη!

Newsroom

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βόλου Χριστόφορος Ιγγλέσης, μίλησε στο Volonakinews.gr για την απόφαση του να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό της Νάνσυς Καπούλα. Τι τον έκανε να πάρει αυτή την απόφαση; Γιατί με τη Νάνσυ; Πως ονειρεύεται τον Βόλο της επόμενης 5ετιας; Μας απαντά σε αυτά και σε ακόμα περισσότερα!

1.Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Βόλου πρώτη φορά υποψήφιος στην Τοπική Αυτοδιοικήση. Τι σε έκανε να πάρεις αυτή την απόφαση;

Κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Βόλου συνειδητοποίησα ότι τελικά το δημοφιλέστερο άθλημα στη χώρα μας και κατ’επέκταση στην πόλη μας είναι η άσκηση κριτικής. Το λιγότερο δημοφιλές είναι η ανάληψη ευθύνης. Αυτό ήταν που με παρακίνησε να ασχοληθώ εμπράκτως με την αυτοδιοίκηση και να δικαιολογήσω ως εκπρόσωπος της νεολαίας το πλέον δημοφιλές “Οι νέοι μπροστά”. Αγαπάω την ευθύνη, θεωρώ ότι στο τέλος της ημέρας αν κάτι δεν έγινε, αν κάτι δεν καταφέραμε, φταίμε εμείς και κανένας άλλος. Όπως και πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο με την ενεργή και γόνιμη συμμετοχή των νέων στην τοπική αυτοδιοίκηση, η κοινωνία προοδεύει, οι δομές αλλάζουν και οι πόλεις ανθίζουν στους περισσότερους τομείς.

2.Γιατί με την Νάνσυ Καπούλα;

Γιατί είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει την ικανότητα του πρωτίστως ως επαγγελματίας, έπειτα διοικητικά ως Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας και τώρα διεκδικεί με συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο την Δημαρχία μιας πόλης που σίγουρα αξίζει καλύτερα. Και για να σε προλάβω στην κλασσική ερώτηση που μου γίνεται στις διάφορες περιοδείες μου στο Δήμο Βόλου ” Μα Χριστόφορε είναι γυναίκα πως θα τα καταφέρει σε ένα τόσο μεγάλο πόστο;” , απαντάω ότι η ικανότητα δεν έγκειται στο φύλο. Αναγνωρίζω τους ανθρώπους από την όρεξη τους για προσφορά, από το όραμα τους, από την ευφυΐα τους, από την ενέργεια τους και την υπομονή τους και όχι από το φύλο. Λαμβάνοντας όλα τα ανωτέρω υπόψιν για την επόμενη μέρα του Δήμου Βόλου αδιαμφισβήτητα… με την Νάνσυ Καπούλα!

3.Τι διαφορετικό μπορεί να προσθέσει στο δημοτικό συμβούλιο η υποψηφιότητα ενός νέου ανθρώπου σαν εσένα; 

Ως νέοι σίγουρα αποτελούμε το πιο δυναμικό και παραγωγικό κομμάτι της πατρίδας μας, και αυτό γιατί μέσω των σπουδών μας έχουμε αποκτήσει τις κατάλληλες γνώσεις, που μας επιτρέπουν να συμβαδίσουμε με τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.  Πρόσθετα, ως  γενιά με υψηλή δημιουργικότητα, κοινωνική ευαισθησία και οικολογική συνείδηση, και απόλυτα εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και τη συνεχή ανάπτυξη που αυτή παρουσιάζει, είμαστε σε θέση να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε καινοτόμες ιδέες ενισχύοντας την παραγωγική βάση της οικονομίας. Πραγματικά, είμαι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής τη συμμετοχής των νέων στην πολιτική σε όλες τις κλίμακες και όλα τα επίπεδα, όμως ας ξεκαθαρίσουμε κάτι ..δεν αρκεί να είσαι νέος στην ηλικία, πρέπει να είσαι νέος σε ιδέες, νέος σε προτάσεις, νέος στη ψυχή... Δεν επικαλούμαι την νεότητα μου για να κερδίσω την εμπιστοσύνη και την ψήφο των συμπολιτών μου. Είμαι ένας άνθρωπος που έχω μεγαλώσει σε αυτή την πόλη, έχω εργαστεί σε αυτήν, έχω απογοητευτεί απο αυτήν , εχω αγαπήσει αυτήν αλλά και σε αυτήν.  Ένας άνθρωπος που η ύπαρξη του είναι συνυφασμένη με την πόλη του Βόλου δεν θα μπορούσε να θέλει τίποτα άλλο απο την πρόοδο της πόλης.

4.Γιατί να σε ψηφίσουμε;

Η ψήφος, θέλω να είναι ένα κράμα της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο μου ,μαζί με την ανάγκη για αλλαγή! Δεν θέλω ψήφο συμπάθειας αλλά ούτε και ελεημοσύνης λόγω νεότητας. Θέλω οι συμπολίτες που θα προσέλθουν στην κάλπη τις 26 Μαΐου και θα με ψηφίσουν να κατανοήσουν ότι δεν ψηφίζουν απλά έναν ακόμα εκπρόσωπο αλλά ένα πραγματικό σύμμαχο στην ίδια μάχη. Αυτή της καθημερινότητας. 

5.Πως κρίνεις το έργο της δημοτικής αρχής την τελευταία 5ετια;΄

Η παρούσα δημοτική αρχή είναι η χειρότερη που έχει περάσει ποτέ από το Βόλο. Τα έργα βιτρίνας, η απαξίωση και απομόνωση των δημοτικών ενοτήτων και η συμπεριφορά των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που παραπέμπει περισσότερο σε ανθρώπους του υποκόσμου, παρά σε πολιτικά πρόσωπα με ήθος και κύρος, συνηγορούν στη χείριστη άποψη που έχει σχηματίσει η κοινή γνώμη, συμπεριλαμβανομένου και εμού.

6. Ποιος είναι ο Βόλος που μας αξίζει τη επόμενη 5ετία;

Στόχος μας ως νέα δημοτική αρχή είναι να καταστεί ο Βόλος μία σύγχρονη και έξυπνη πόλη, η οποία θα αναπτύξει δράσεις σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο, προς όφελος των δημοτών.

Είναι δικαίωμα των κατοίκων αυτής της πόλης και υποχρέωση δική μας, την επόμενη πενταετία, να πάρει ο Βόλος τη θέση που του αξίζει σε πανελλαδικό και γιατί όχι σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

7. Αλήθεια Χριστόφορε, αν όλα πάνε καλά την επομένη των εκλογών σε ποιον τομέα θα ήθελες να αξιοποιηθείς και γιατί;

 Βάσει του αντικειμένου μου, θα ήθελα να προσφέρω κυρίως σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Πιο συγκεκριμένα, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια να ενισχυθούν οι δομές κοινωνικής πρόνοιας και να είμαι στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, δίνοντας λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και αναβαθμίζοντας το βιοτικό τους επίπεδο.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις