ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Θανάσης Μόρας: Ονειρεύομαι μια Μαγνησία που τολμά και καινοτομεί!

Θανάσης Μόρας: Ονειρεύομαι μια Μαγνησία που τολμά και καινοτομεί!

Newsroom

Θανάσης Μόρας. Ένας νέος που από παιδί, δίνει μάχες για τα πιστεύω του. Από την ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ, μια διαφορετική μάχη γι αυτόν οι εκλογές της 26ςη Μαίου, όπου ζητά την στήριξη σας για να μπει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Μαγνησίας! Μιλά στο Volonakinews.gr για την απόφαση του να στηρίξει τον αγώνα του Κώστα Αγοραστού και μοιράζεται μαζί μας τα όνειρά του για την Μαγνησία της επόμενης 5ετιας!

Απολαύστε τον!

  1. Θανάση, από τις μάχες για την ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ στη μάχη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μια φυσική εξέλιξη της πορείας σου ή μια συνειδητή επιλογή και ανάγκη για προσφορά;

Όταν έχεις μάθει να προσφέρεις ανιδιοτελώς στην κοινωνία, θεωρώ ότι δεν μπορείς ποτέ να σταματήσεις να «δίνεις». Πιστεύω περισσότερο στο μικρόβιο της «προσφοράς» παρά της «πολιτικής» που πολλοί επικαλούνται.  Η επιλογή έγινε συνειδητά και σίγουρα αποτελεί την φυσική εξέλιξη της προσωπικής μου ανάγκης να προσφέρω συνεχώς.

Όταν σου έγινε η πρόταση από τον Κώστα Αγοραστό, ποιές ήταν οι σκέψεις σου, το φοβήθηκες καθόλου, ένιωθες ήδη έτοιμος γι αυτό, το σκέφτηκες ή είπες αμέσως το “ναι”;

Ο φόβος πηγάζει από την αβεβαιότητα. Όταν είμαστε απολύτως βέβαιοι για την αξία μας, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Όταν μου έγινε λοιπόν, η τιμητική πρόταση από τον Κωνσταντίνο Αγοραστό ήξερα ότι τώρα στα 33έτη μου ήμουν  έτοιμος να θέσω υποψηφιότητα για Περιφερειακός Σύμβουλος. Η αποδοχή ήταν θέμα καθαρά διαδικαστικό και για τους δύο μας.

Πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε στην απόφαση σου αυτή, το πρόσωπο του Κώστα Αγοραστού;

Τεράστιο. Η  υπευθυνότητα του, η ειλικρίνεια του ,το πάθος του για την Θεσσαλία και κυρίως η αποτελεσματικότητα του ήταν βασικοί λόγοι που με ενέπνευσαν και με έπεισαν να συμμετάσχω σε αυτό το ψηφοδέλτιο νίκης. Όχι μόνο εκλογικής αλλά και ουσιαστικής νίκης των ίδιων των Θεσσαλών. Την Κυριακή 26 Μάιου μετά την εκλογή της «Συμμαχίας Υπέρ των Πολιτών» δεν θα πρέπει να πανηγυρίσουν μόνο οι ψηφοφόροι μας, Θα πρέπει να πανηγυρίσουν όλοι οι κάτοικοι του νομού μας και κάθε νομού της Περιφέρειας μας. Αυτή την φορά, όπως και την προηγούμενη θα κερδίσουν οι Θεσσαλοί ένα καλύτερο αύριο!

Αν ήταν κάποιος άλλος υποψήφιος Περιφερειάρχης με την ΝΔ, τον οποίον δεν γνώριζες ή δεν πίστευες, θα έπαιρνες αυστηρά με κομματικά κριτήρια την ίδια απόφαση; 

Ξέρετε τα προβλήματα της καθημερινότητας που καλείται να αντιμετωπίσει η αυτοδιοίκηση, δεν έχουν χρώμα μα ούτε οι λύσεις τους έχουν χρώμα. Δεν θα μπορούσα να συμμετέχω σε ένα ψηφοδέλτιο με έναν επικεφαλή ο οποίος δεν ικανοποιούσε πρωτίστως τα δικά μου αυστηρά προσωπικά κριτήρια. Ο Κώστας Αγοραστός τα ικανοποιεί όλα και με γραπτές αποδείξεις, δεν τον λένε τυχαία σε όλη την Ελλάδα ο Περιφερειάρχης των Έργων. Όμως πέραν αυτού με τον Κώστα Αγοραστό δεν μας συνδέει μόνο η κοινή κομματική ταυτότητα. Μας συνδέουν και άλλες αξίες όπως είναι το αίσθημα δικαιοσύνης, η αγάπη για τον τόπο μας και το πάθος για προσφορά. “Οδηγούμε την Μαγνησία μπροστά” είναι το σύνθημα σου! Ποιά είναι τα δικά σου όνειρα; Πως θέλεις να είναι η Μαγνησία της επόμενης 5ετίας;

Ονειρεύομαι μια Μαγνησία πρότυπο για τους άλλους νομούς που να προοδεύει, να τολμάει και να καινοτομεί. Μια Μαγνησία, με ίσες ευκαιρίες και ίση πρόσβαση σε όλους και όλες. Μια Μαγνησία πόλο έλξης τόσο για τον τουρισμό όσο και για τους ίδιους τους κατοίκους της. Μια Μαγνησία ισχυρότερη , με ισχυρότερους πολίτες. Και ως επαγγελματίας οδηγός θέλω και εγώ να «κρατήσω το τιμόνι» μαζί με τους υπόλοιπους άξιους συνυποψήφιους μου και να «οδηγήσουμε» τη Μαγνησία μπροστά.

Αλήθεια Θανάση, είσαι ένας νέος άνθρωπος, που έχεις συμπάθειες, παρά την γνωστή κομματική σου ταυτότητα, απ όλους τους κομματικούς χώρους. Θεωρείς ότι η υποψηφιότητά σου, θ αποτελέσει για κάποιους κίνητρο για να φτάσουν στη κάλπη, μιλώ γι αυτούς που σκέφτονται την αποχή. Τι αντιλαμβάνεσαι; Τι ακούς;

Νομίζω αυτό θα ήταν η μεγαλύτερη προσωπική επιτυχία. Να παρακινήσω νέους και νέες στις 26 Μαίου να αφήσουν τους καφέδες, να αφήσουν τα κινητά και να κοιτάξουν το αύριο στα μάτια. Να νοιώσουν οι ίδιοι πρωτίστως την επιτακτική ανάγκη της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος τους. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές τα ποσοστά συμμετοχής των νέων ανθρώπων ήταν αποκαρδιωτικά. Η επανένταξη τους, στις εκλογικές διαδικασίες είναι δική μου ευθύνη και κάθε νέου ηλικιακά υποψήφιου που θέλει να εκπροσωπήσει τη γενιά μας. Αφουγκράζοντας λοιπόν μέσα από την καθημερινότητα μου, τους νέους του τόπου μου μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος. Οι Νέοι στη Μαγνησία αυτοί τη φορά θα δώσουν ηχηρό παρών στην κάλπη της Περιφέρειας.

Ποιές θεωρείς τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της σημερινής περιφερειακής αρχής την 5ετια που πέρασε;

Δεν θα μπορούσα να κρίνω καμία  παρέμβαση μη σημαντική αρχικά. Τίποτα δεν έγινε ασκόπως σε αυτή την «Πενταετία έργων» , όσο μικρό η μεγάλο και να φαντάζει στα εκάστοτε μάτια. Δεν σπαταλήθηκε ασκόπως ούτε μισό ευρώ. Οι δράσεις και τα έργα της Περιφερειακής Αρχής  του Κώστα Αγοραστού στο σύνολο ,αποτέλεσαν  αδιαμφισβήτητα πηγή πραγματικής ελπίδας στη ζωή όλων των Θεσσαλών.  Δημιούργησαν προϋποθέσεις αληθινής  εργασίας και κίνησαν την πραγματική οικονομία της περιοχής. Το πιο σημαντικό έργο θεωρώ ότι είναι η επανασύσταση της Κάρλας, το μεγαλύτερο Περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων. Είναι ένα έργο για το παρόν και το μέλλον.

Αν όλα πάνε καλά, την επομένη των εκλογών, σε ποιόν τομέα θα ήθελες ν αξιοποιηθείς;

Πρωταρχικός μου μέλημα, είναι η φωνή των νέων ανθρώπων να ακούγεται στα έδρανα του περιφερειακού Συμβουλίου. Αν ο περιφερειάρχης αποφασίσει να με αξιοποιήσει, θα δώσω την μάχη της καθημερινότητας, της ανάπτυξης και των έργων από οποιαδήποτε θέση μου δοθεί. Η δίψα μου για δουλεία και προσφορά είναι τόσο μεγάλη που θεωρώ ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό από οποιοδήποτε μετερίζι μου προσφερθεί.

Γιατί να ψημίσουμε τον Θανάση Μόρα; 

Γιατί είμαι λάτρης της ευθύνης και  νοιώθω την ανάγκη να συμμετέχω και να βάλω και εγώ το δικό μου λιθαράκι στο μετρήσιμο έργο της «Συμμαχίας Υπέρ των Πολιτών». Γιατί υπάρχουν ακόμα τεράστια περιθώρια ανάπτυξης για τη Μαγνησία, η οποία μπορεί και αξίζει ακόμα  καλύτερα.  Και σίγουρα γιατί με την υποψηφιότητα μου θέλω να εκπροσωπήσω την πιο ταλαντούχα και πιο αδικημένη γενιά της Μαγνησίας. Την δική μου γενιά.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις