ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Καραγιάννη Αντωνία: Καιρός για «έξυπνες» αποφάσεις

Καραγιάννη Αντωνία: Καιρός για «έξυπνες» αποφάσεις

Δώρα Μιχαήλ

Νέα, όμορφη, μορφωμένη, δυναμική, μητέρα, νοικοκυρά, εργαζόμενη, φίλη, η Αντωνία Καραγιάννη έχει μάθει από μικρή να εκπληρώνει ταυτόχρονα πολλούς ρόλους και να τα βγάζει πέρα με επιτυχία. Φέτος για πρώτη φορά κατέρχεται ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό της Νάνσυ Καπούλα, διότι δεν θέλει πλέον να αρκείται «στην κριτική του καναπέ», όπως χαρακτηριστικά λέει αλλά να συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη του Βόλου ως «έξυπνης πόλης».

Αντωνία, είσαι μια νέα γυναίκα που αποφάσισες για πρώτη φορά ν’ ασχοληθείς με την πολιτική θέτοντας υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό «ΒΟΛΟΣ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ» με τη Νάνσυ Καπούλα. Τι σ’ έκανε να πάρεις αυτή την απόφαση;

Ακριβώς επειδή είμαι ένας νέος άνθρωπος, θεωρώ ότι είναι χρέος και υποχρέωσή μου από το να ασκώ κριτική από τον καναπέ,για ό,τι δεν μου αρέσει ή για ό,τι ονειρεύομαι να γίνει στην πόλη μου, να μπω στον αγώνα και να δώσω την ευκαιρία στον εαυτό μου να συμβάλλει στο να γίνει ο Βόλος μας, η πόλη που ονειρεύομαι και  πόλη που μας αξίζει. Είναι χρέος όλων μας η ενεργή συμμετοχή και ειδικά όσων είμαστε γονείς. Οι ευθύνες μας απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας είναι τεράστιες και εγώ θέλω να ξέρω ότι έκανα τα πάντα για το Βόλο, τη Νέα Ιωνία και τις γύρω περιοχές που είναι ο τόπος μας, εδώ που ζούμε και δημιουργούμε.

Γιατί αποφάσισες να είσαι στο πλευρό της Νάνσυ Καπούλα;

Πρωτίστως πρέπει να επισημάνω τη μεγάλη τιμή που μου έκανε η Νάνσυ Καπούλα να ενταχθώ στο συνδυασμό της. Αποτελεί ιδανική ευκαιρία για την πόλη μας να αποκτήσουμε για πρώτη φορά γυναίκα Δήμαρχο, τεχνοκράτη, επιστήμονα και γέννημα θρέμμα του τόπου μας. Ο συνδυασμός μας είναι πλουραλιστικός και άκρως δημοκρατικός, γιατί η Νάνσυ Καπούλα έχει όλα τα εφόδια, γνώσεις, συνεργάτες και φιλοδοξίες  να μετατρέψει το Βόλο σε μια “Έξυπνη Πόλη”. Ας μη ξεχνάμε ότι η Νάνσυ Καπούλα, είναι γνωστή και για τις γνώσεις της και για το θάρρος της γνώμης της. Παρότι είναι γυναίκα δεν της λείπει ούτε η γνωστή γυναικεία ευαισθησία αλλά ούτε και η πυγμή να στηρίζει τις αποφάσεις και τις απόψεις της.  Επίσης η Νάνσυ Καπούλα είναι άνθρωπος του διαλόγου και της συνεργασίας. Είναι σημαντικό για εμένα το γεγονός ότι η Νάνσυ ακούει πάντα τις απόψεις των συνεργατών της  και τις συνυπολογίζει στις τελικές αποφάσεις.

Σε περίπτωση εκλογής σου σε ποιό τομέα θα ήθελες ν αξιοποιηθείς;

Θέλω μια πιο όμορφη και φιλική πόλη, γιατί τις πόλεις τις ομορφαίνουν οι άνθρωποι. Θα ήθελα ν ασχοληθώ με θέματα της καθημερινότητας όπως το περιβάλλον, ο τουρισμός, η καθαριότητα, οι κοινωνικές παροχές προς τους συμπολίτες μας. Χρειαζόμαστε πνεύμονες πρασίνου και ασφαλή πάρκα για τα παιδιά μας. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν και αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να κάνει restart η πόλη μπαίνοντας σε τροχιά ανάπτυξης.

Πως σχολιάζεις τη δημοτική αρχή Μπέου;

Μηδενίστρια δεν είμαι. Έγιναν πράγματα, υλοποιήθηκαν έργα, αλλά δεν μπήκαν οι βάσεις για έργα πνοής, που μπορούν ν αλλάξουν το Βόλο, να ενισχύσουν την τοπική οικονομία, να μειώσουν την ανεργία και ν’ αποτελέσουν έργα ορόσημο για την τουριστική μας ανάπτυξη. Χάθηκαν πολύτιμοι ευρωπαϊκοί πόροι σημαντικοί για τη πόλη μας, αλλά και διαιωνίστηκαν σημαντικά πρόβλημα σε όλες τις γειτονιές και τις συνοικίες εκτός του κέντρου, όπου τελικά δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία και αξία. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Νέα Ιωνία είναι τελείως ξεχασμένη εδώ και πολλά χρόνια και αυτό πρέπει να αλλάξει άρδην.

Ποιες είναι οι σχέσεις σου με τους άλλους υποψηφίους του συνδυασμού σας; Δίνετε την εντύπωση ότι είστε όλοι ενωμένοι μεταξύ σας…

Θα σου μιλήσω για εμένα. Εγώ δεν νιώθω καθόλου ανταγωνιστικά απέναντι σε κανέναν υποψήφιο. Ούτε σε υποψηφίους άλλων συνδυασμών. Ζούμε στην ίδια πόλη και όλοι έχουμε μπει σε αυτή τη διαδικασία για να προσφέρουμε. Ο στόχος είναι κοινός. Έχω μάλιστα πολλούς φίλους και συγγενείς που εκτιμώ ιδιαίτερα και σε άλλους συνδυασμούς. Κάποιοι θα βγούμε και κάποιοι όχι. Σημασία έχει την επόμενη μέρα των εκλογών να βάλουμε όλοι πάνω από όλα το καλό του τόπου μας και να εργαστούμε μονιασμένοι για αυτό το σκοπό.

Την επόμενη μέρα των εκλογών πως την σκέφτεσαι;

Μετά από το αρχικό συναίσθημα χαράς και περηφάνιας, σίγουρα θα αναπτυχθεί ταυτόχρονα μέσα μου το αίσθημα ευθύνης. Η επόμενη μέρα σημαίνει δουλειά και μόνο δουλειά.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις