ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

“Δώστε μου τη δύναμη να παλέψω για τα παιδιά με αναπηρίες”!

“Δώστε μου τη δύναμη να παλέψω για τα παιδιά με αναπηρίες”!

Newsroom

Η Φανή Φιλίππου είναι μητέρα ΑμεΑ και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισε ν αποδεχτεί την πρόταση που της έγινε να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του Α. Μπέου. Ζητά την ψήφο μας, για να πάρει τη δύναμη να παλέψει για μια πιο φιλική και πιο προσβάσιμη πόλη για όλους τους ανθρώπους με αναπηρίες και κυρίως για έναν καλύτερο μέλλον για το παιδί της και τα παιδιά πολλών ακόμα!

Την αγαπάμε για το μεγάλο της χαμόγελο, για το γεγονός ότι είναι η χαρά της ζωής. Την βρίσκουμε καθημερινά, εδώ και χρόνια στο Κομμωτήριο “Perman” στην Πολυμέρη 111 με Φ.Ιωάννου.

Γνωρίστε την καλύτερα!

Φανή, πρώτη φορά υποψήφια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πόσο εύκολη απόφαση ήταν και ποιό ήταν το κίνητρο για να πεις το “ναι”;

Ναι πρώτη φορά υποψήφια και χαίρομαι πολύ γι αυτό. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Το σκέφτηκα πολύ, αλλά ο λόγος που το αποφάσισα είναι ιερός, ήταν και είναι ο στόχος μου να βοηθήσω τα παιδιά ΑμεΑ.

Γιατί με τον Αχιλλέα Μπέο;

Γιατί πιστεύω σε αυτόν. Φάνηκε μέσα στα 5 χρόνια ότι είχε την βούληση αλλά και τον τρόπο και τις δυνατότητες να πάει την πόλη μπροστά. Επίσης διέκρινα πως και ο ίδιος αγαπά πολύ τα παιδιά, οπότε θεωρώ πως θα είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση που θ αφορά την βελτίωση της ζωής των παιδιών μας.

Πως κρίνει το έργο του Δημάρχου την 5ετια που πέρασε;

Σημαντικό, άλλαξε η εικόνα της πόλης, άλλαξε η ψυχολογία του Βολιώτη. Ο Βόλος είναι μια πόλη με εξωστρέφεια στην οποία όλοι θέλουν να έρθουν διακοπές. Μην ξεχνάτε πόσο κόσμο φιλοξενούμε τα Χριστούγεννα. Οι κόμβοι, το πάρκινγκ, το Δημοτικό Θέατρο, είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα έργα και άλλα τόσα χιλιάδες μικρά. Έγιναν και σχεδιάστηκαν πάρκα για όλες τις γειτονιές του Δήμου, ενώ αναμένουμε με αγωνία και περηφάνια το Μουσείο της Αργούς, που θα μας κάνει έναν σημαντικό ευρωπαϊκό προορισμό!

Σαν πολίτης, τι είδες ν αλλάζει στη πόλη;

Ότι έχουμε επιτέλους έναν Δήμαρχο των έργων και όχι των λόγων! Τα έργα μιλούν από μόνα τους, αλλάξαμε καθημερινότητα και κυρίως ψυχολογία.

Μητέρα, σύζυγος, επαγγελματίας, αύριο ίσως και δημοτικός σύμβουλος! Σε φοβίζει το πως θα τα συνδυάσεις;

Καθόλου. Έχω μάθει ν αγωνίζομαι από μικρή ηλικία. Μου δίνει ζωή η δημιουργικότητα και η επαφή με τον κόσμο. Ανυπομονώ να πάνε όλα καλά και να μη μου φτάνει το 24ωρο.

Σε βρίσκουμε σ ένα από τα πιο αγαπημένα κομμωτήρια της πόλης, στο “Perman” στη Πολυμέρη, κάθε μέρα έρχεσαι σ επαφη με πολύ κόσμο, τι σου λένε για την υποψηφιότητά σου, πως το σχολιάζουν;

Παίρνω πολύ αγάπη. Όλοι οι πελάτες του μαγαζιού μου λένε τα πιο ζεστά και όμορφα λόγια και μου δίνουν δύναμη στον αγώνα μου. Πιστεύουν σ εμένα κυρίως επειδή με γνωρίζουν χρόνια και ξέρουν πως κίνητρο μου είναι η αγάπη και μόνο αυτή.

Αν όλα πάνε καλά και εκλεγείς, ποιό είναι το δικό σου όνειρο για τον Βόλο της επόμενης 5ετιας;

Να συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία το έργο της προηγούμενης 5ετίας και να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για να γίνει η πόλη πιο όμορφη, προσβάσιμη και λειτουργική για τους ανθρώπους και τα παιδιά ΑμεΑ. Αυτός και μόνο αυτός είναι ο στόχος μου!

Τέλος Φανή ξέρω πως σαν μαμά ΑμεΑ, το παιδί σου, σου δίνει δύναμη σε όλο αυτόν τον αγώνα, άλλωστε γι αυτό μπήκε σε αυτή τη διαδικασία, πες μου όμως η κόρη σου πως το σχολιάζει; Νιώθει περήφανη που η μαμά αγωνίζεται;

Ναι το κοριτσάκι μου νιώθει περήφανη και μεγάλη χαρά για την απόφαση που πήρα. Με στηρίζει απόλυτα και όλο αυτό μου δίνει μεγάλη δύναμη.

Φανή πες μας λίγα λόγια για εσένα, ποιά είσαι και γιατί να σε ψηφίσουμε;

Είναι λίγο άβολο να μιλάς για εσένα. Το μόνο που θέλω να πω στους συμπολίτες μου και το γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι εδώ και χρόνια είναι ότι είμαι απόλυτα δοτική και έχω μέσα μου πολλή αγάπη για τον άνθρωπο και την πόλη μας. Στόχος μου, σαν μητέρα ΑμεΑ είναι να αλλάξω την πόλη, για ν αλλάξει η ζωή των παιδιών μας. Ο Βόλος μπορεί ν αγκαλιάσει τα ΑμεΑ παιδιά μας και να γίνει πρότυπο πόλης για παιδιά και ανθρώπους με αναπηρίες. Ζω με αυτό τ όνειρο, έχοντας τις ανασφάλειες μου και τους φόβους μου για το μέλλον του παιδιού μου. Θέλω να με ψηφίσουν για να μου δώσουν τη δύναμη να κάνω τ όνειρο μου και τ όνειρο δεκάδων μαμάδων πραγματικότητα! Υπόσχομαι πως δεν θα τους διαψεύσω.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις