ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Α.Παπαδούλης: Η αγροτική παραγωγή συγκριτικό πλεονέκτημα

Α.Παπαδούλης: Η αγροτική παραγωγή συγκριτικό πλεονέκτημα

Newsroom

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Απόστολος Παπαδούλης μαζί με τις υποψήφιες δημοτικές συμβούλους Ιωάννα Κιντά και Άννα Μαρία Παπαδημητρίου – Κλειδωνάρη, επισκέφθηκαν την Τρίτη 14-5-2019 τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Β. Σποράδων, στα Άνω Λεχώνια. Συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ιωάννη Διανελλάκη και τον Διευθυντή Αναστάσιο Ψοφογιώργο, οι οποίοι τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις και τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Συνεταιρισμού.

Ο Συνεταιρισμός αποτελεί πρότυπο συνεταιριστικής οργάνωσης και έχει προέλθει από τη συγχώνευση 19 πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου – Β. Σποράδων, η οποία μετατράπηκε και αυτή σε πρωτοβάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό.

            Ο κ. Παπαδούλης δεσμεύτηκε ότι  θα προωθήσει στη νέα δημοτική αρχή, την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη, στην κτηνοτροφία και στην αλιεία, όπως αυτές καθιερώνονται με το νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Τόνισε ότι η αγροτική παραγωγή και μάλιστα η ποιοτική, αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για πολλές τοπικές κοινωνίες, όπως επίσης και για το σύνολο της εθνικής μας οικονομίας. Ότι αποτελεί υποχρέωση του Δήμου Βόλου να αναδείξει σε κυρίαρχο και πρωτεύον ζήτημα όλες εκείνες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και υπηρεσίες που θα παρέχονται από τους αγρότες που έχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου, ώστε οι αγρότες να επιτυγχάνουν ελκυστικές τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να τους εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση. Ότι θα προωθήσει τη δημιουργία οργανώσεων παραγωγών, ώστε να επιτευχθεί η διάθεση στην αγορά των προϊόντων που παράγονται από τα μέλη τους, καθώς και η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον καλλιεργητικών πρακτικών, τεχνικών παραγωγής και πρακτικών διαχείρισης αποβλήτων.

            Ο κ. Παπαδούλης εντυπωσιάστηκε από την οργάνωση του Συνεταιρισμού, την αρτιότητα των εγκαταστάσεων, την εργατικότητα των υπαλλήλων, που όπως τον διαβεβαίωσαν λειτουργούν σαν οικογένεια και την άριστη εξυπηρέτηση των αγροτών, οι οποίοι υπέβαλαν τις δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις