ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι δικές μας παραλίες που πήραν γαλάζια σημαία!

Οι δικές μας παραλίες που πήραν γαλάζια σημαία!
Newsroom

Newsroom

Με δώδεκα Γαλάζιες Σημαίες βραβεύτηκε για το 2019 ο Δήμος Βόλου, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, έντεκα πιστοποιητικά ανακοινώνει πως έλαβε ο Δήμος Βόλου.

Μία Γαλάζια Σημαία, όπως προκύπτει από τις δύο ανακοινώσεις «χάθηκε» από τις 14 Μαΐου 2019 (Πεντακόσιες Δέκα Πέντε (515) Ελληνικές ακτές, δεκαπέντε (15) μαρίνες και τέσσερα (4) σκάφη αειφόρου τουρισμού κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ”2η η Ελλάδα Παγκοσμίως) και σήμερα ο Δήμος Βόλου ανακοίνωσε την παραλαβή 11 πιστοποιητικών και δύο ειδικών διακρίσεων.

bl

Αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου:

Στα πιστοποιητικά που επίσημα απεστάλησαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία”, για το 2019,  11 ακτές της περιοχής  συμμετέχουν επιτυχώς στο πρόγραμμα βραβεύσεων εκπληρώνοντας με επιτυχία τα περιβαλλοντικά κριτήρια και τις προδιαγραφές ποιότητας νερού, ασφάλειας, οργάνωσης ακτής και πληροφόρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η ακτή των ΑΛΥΚΩΝ και η ακτή ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ βραβεύτηκαν με ειδική τιμητική διάκριση 20ετούς συνεχούς συμμετοχής, καθώς εκπληρώνουν τα κριτήρια του προγράμματος από το 2000 μέχρι και σήμερα, χωρίς διακοπή. Η διάκριση αυτή δηλώνει την συνεπή στάση που διαχρονικά υιοθετείται από τον Δήμο Βόλου στο σημαντικό θέμα του τουρισμού. Παράλληλα, ακτή που για πρώτη φορά εντάσσεται στο πρόγραμμα είναι η ακτή της «Κριθαριάς», καθώς ήδη από την προηγούμενη χρονιά, η ακτή πληροί τα κριτήρια του προγράμματος.

Ευχαριστώντας το σύνολο των ανθρώπων που καθημερινά επιμελούνται τις ακτές και φροντίζουν για την ασφάλεια των λουομένων, τους τοπικούς φορείς που υποστηρίζουν τη διαμόρφωση ενός ελκυστικού προορισμού και κυρίως τους πολίτες και επισκέπτες που σέβονται και συμβάλουν στην θετική εικόνα της περιοχής μας, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού Μπατζιάκας Αναστάσιος και τα στελέχη του Τμήματος Τουρισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, εύχονται καλό καλοκαίρι.

ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ
ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ1

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις