ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι στον καθαρισμό

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι στον καθαρισμό

Newsroom

Ειδικός σε θέματα επικίνδυνων καθαρισμών συστήνει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα παπούτσια μας

Καμία εργασία καθαρισμού δεν υπήρξε ιδιαίτερη πρόκληση ούτε και πολύ επικίνδυνη για το συνεργείο επικίνδυνων καθαρισμού CG Environmental, που εδρεύει στο Τέξας (γνωστό και ως «Cleanings Guys»).

Από το 1992, η εταιρεία έχει καθαρίσει τα πάντα, από σκηνές εγκλήματος, χημικές διαρροές και ραδιενεργά απόβλητα μέχρι και βρώμικα νερά πλημμυρών που προκαλούνται από τυφώνες.

Το 2014, ο Erick McCallum, πρώην αστυνομικός που ίδρυσε την εταιρεία, κλήθηκε να καθαρίσει το διαμέρισμα ενός θύματος Ebola. Αυτή η δουλειά απαιτεί ομάδα 15 ατόμων και κοστίζει πάνω από 100,000 δολάρια, ανέφερε στη USA Today.

Τώρα, οι «Cleanings Guys» καλούνται να απολυμάνουν περιοχές μολυσμένες από τον κορωνοϊό.

«Έχουμε κάνει ήδη τουλάχιστον 100 καθαρισμούς με κορωνοϊό», λέει ο McCallum, CEO της CG Environmental, στο CNBC Make It.

Η εταιρεία συνεργάζεται με κρατικούς αξιωματούχους για να καθαρίσει αστυνομικά τμήματα, γραφεία και ιατρεία.

Αν και ο McCallum ισχυρίζεται ότι τα έχει δει όλα, όσον αφορά σε επικίνδυνες εκκαθαρίσεις, ωστόσο τονίζει ότι ο κορωνοϊός είναι μια διαφορετική υπόθεση…

«Πρόκειται για μια λοιμώδη νόσο και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κοινά συνεργεία καθαρισμού δεν πρέπει να αναλαμβάνουν απολυμάνσεις», λέει.

«Δεν χρησιμοποιούν τα σωστά προϊόντα», προσθέτει.

Αν και ο McCallum δεν μπορεί να αποκαλύψει το ακριβές όνομα των προϊόντων που χρησιμοποιεί για τον κορωνοϊό για ανταγωνιστικούς λόγους, αυτά περιλαμβάνουν ένα επαγγελματικό χημικό στοιχείο σχεδιασμένο να απενεργοποιεί και να καταστρέφει ιούς -όπως τον κορωνοϊό- μαζί με ένα ισχυρό υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Κανένα από αυτά τα προϊόντα δεν μπορεί να αγοραστεί από το κοινό που δεν έχει εκπαιδευτεί σε λοιμώδη νοσήματα, λέει ο McCallum. Αντ ‘αυτού, προτείνει στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν καθαρό, ζεστό σαπουνόνερο για καθαρισμό στο σπίτι.

«Αυτό σκοτώνει τον ιό».

Ωστόσο, λέει ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνει ο κόσμος προσπαθώντας να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού, είναι πως ξεχνάει να βγάλει τα παπούτσια του πριν μπει στο σπίτι.

«Τα παπούτσια είναι ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος να μεταφέρεις τη μόλυνση από τον έξω κόσμο στο σπίτι. Για αυτό μην ξεχνάτε πάντα να βγάζετε τα παπούτσια σας», συστήνει ο ειδικός.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις