ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πού αυξάνεται και πού μειώνεται ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων

Πού αυξάνεται και πού μειώνεται ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων

Newsroom

Για το φόρο μεταβίβασης ακινήτων θα ισχύουν οι νέες αντικειμενικές αξίες από την 1-1-2019. Σε ποιες περιοχές αυξάνονται.
Αλλαγές στο φόρο μεταβίβασης ακινήτων έρχονται από την 1η Ιανουαρίου 2019 αφού από τη στιγμή εκείνη θα ισχύουν οι νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες σε κάποιες περιοχές αυξάνονται, σε κάποιες μειώνονται ενώ σε ορισμένες παραμένουν αμετάβλητες.

Στους παρακάτω πίνακες μπορείτε να δείτε παραδείγματα για το φόρο μεταβίβασης με βάση τις παλιές και τις νέες αντικειμενικές αξίες σε διάφορες περιοχές.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες ισχύουν για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ φέτος, αλλά για τις μεταβιβάσεις μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018 ισχύουν οι παλιές τιμές ζώνης. Οι νέες θα ισχύουν για τις μεταβιβάσεις από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Επομένως, όσοι σχεδιάζουν να μεταβιβάσουν ακίνητα το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να σταθμίσουν τις αλλαγές που έρχονται και αναλόγως είτε να σπεύσουν να πραγματοποιήσουν τη μεταβίβαση μέχρι το τέλος του έτους εάν το κόστος πρόκειται να ανέβει, είτε να περιμένουν για να την κάνουν αργότερα εφόσον η σχετική επιβάρυνση θα μειωθεί.

Δείτε περισσότερα παραδείγματα σε άλλες περιοχές ΕΔΩ: http://www.money-money.gr/news/foros_metabibashs_akinhtwn_poso_allazei_apo_thn_1h_ianoyarioy_2019_pinakes_kai_paradeigmata

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις