ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Έρχεται έκτακτο επίδομα θέρμανσης-Το δικαιούσαι;

Έρχεται έκτακτο επίδομα θέρμανσης-Το δικαιούσαι;
Δώρα Μιχαήλ

Δώρα Μιχαήλ

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά με διαδικασίες – εξπρές λίγο πριν από το τέλος του 2017 στη διάθεση μιας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και συγκεκριμένα ενός εκτάκτου επιδόματος θέρμανσης, με δικαιούχους τους κατοίκους συνολικά εννέα νομών της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», το έκτακτο μέρισμα θα λάβουν οι κάτοικοι των νομών Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, θα αφορά σε όσους είχαν υποβάλει αίτηση για το κατά τη διάρκεια της περιόδου 2016-2017, δηλαδή σε όσους είχαν κάνει τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι και τον Απρίλιο του 2017.

Πόσα χρήματα θα λάβουν οι δικαιούχοι και πότε
Το έκτακτο επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, θα αντιστοιχεί στο 50% της επιδότησης που είχε δοθεί πέρυσι και θα διαμορφώνεται:

στα 250 ευρώ για τους άγαμους και
στα 313 ευρώ για τους έγγαμους
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέλει να καταβάλει άμεσα και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το έκτακτο αυτό μέρισμα, επειδή ακριβώς οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα δουν «ψαλιδισμένο» το κοινωνικό επίδομα κατά 50%.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, για τους κατοίκους της πρώτης ζώνης, το επίδομα αυξάνεται για τη σεζόν 2016-2017 σε 37,5 λεπτά ανά λίτρο (από 25 λεπτά που είχε εγκριθεί πέρυσι τον Δεκέμβριο), ενώ για τις υπόλοιπες ζώνες παραμένει σταθερή στα 25 λεπτά ανά λίτρο. Έτσι, στην πρώτη ζώνη προκύπτει θετική διαφορά 12,5 λεπτών ανά λίτρο, η οποία και θα πιστωθεί άμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στο να καταβάλει το έκτακτο μέρισμα στους δικαιούχους μέχρι την Παρασκευή (29/12/2017), με σκοπό η δαπάνη να εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του 2017 και να μην επηρεάσει σε καμία περίπτωση το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις