ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Θα στηριχθούν αγρότες και αλιείς που επλήγησαν από τον κορoνοϊό

Θα στηριχθούν αγρότες και αλιείς που επλήγησαν από τον κορoνοϊό

Newsroom

Τις προϋποθέσεις οικονομικής ενίσχυσης τόσο των αγροτών όσο και των αλειών που επλήγησαν από τον κορονοϊό εξήγησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

«Υπάρχει ήδη πλέγμα οικονομικών μέτρων στήριξης. Είναι στα 100.00 ευρώ για τους αγρότες και στα 120.000 για τους αλιείς. Αλλά με την προϋπόθεση ότι διαπιστώνουμε πώς η ζημία συνδέεται με την υγειονομική κρίση που βιώνουμε. Όχι εάν κάποιος βίωνε οικονομικό πρόβλημα γενικά» σημείωσε ο υπουργός.

Επάρκεια στο τρόφιμα

Σε ότι αφορά των τομέα των τροφίμων, ο υπουργός διαβεβαίωσε υπάρχει επάρκεια. 

«Σκοπός είναι να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια της διατροφικής αλυσίδας και της διατροφικής ασφάλειας. Γιατί εξαιτίας των περιορισμών στα σύνορα, μπορούν να δημιουργήθουν τέτοιες ανωμαλίες στην αγορά τροφίμων. Μέχρι στιγμής στην Ένωση δεν υπάρχει τέτοια δυσκολία» υπογράμμισε.

«Στην Ελλάδα υπάρχει επάρκεια τροφίμων» είπε, προσθέτοντας ότι οι επιπτώσεις για τη χώρας μας δεν θα τελειώσουν με το πέρας της υγειονομικής κρίσης.

Με φόντο Πάσχα και ελληνικό αρνί

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης, σχολίασε το θέμα των αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα, κάνοντας λόγο πώς φέτος οι Έλληνες θα φάνε… αρνί από τον τόπο τους.

«Λόγω της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, από τις 300.000 αμνοερίφια που εξαγάγαμε, θα περιοριστούμε στις 100.000. Ωστόσο, επειδή την περίοδο του Πάσχα, η εσωτερική κατανάλωση προσέγγιζε τα δύο με τρία εκατομμύρια αμνοερίφια, γινόμασταν εισαγωγικοί, για να καλύψουμε τις εγχώριες ανάγκες. Ως εκ τούτου φέτος θα φάμε ελληνικό αρνί» επισήμανε ο υπουργός.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις