ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η ηλικία που διάσημοι δισεκατομμυριούχοι έβγαλαν το πρώτο εκατομμύριο

Η ηλικία που διάσημοι δισεκατομμυριούχοι έβγαλαν το πρώτο εκατομμύριο

Δώρα Μιχαήλ

Από τον Γουόρεν Μπάφετ στον Μάρκ Ζούκερμπεργκ οι μεγιστάνες με το άγγιγμα του Μίδα

Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ είχε ένα εκατομμύριο δολάρια στον λογαριασμό του στην «ώριμη» ηλικία των 22, ενώ ο Λάρι Έλισον ο πιο ακριβοπληρωμένος CEO και ο πέμπτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, είδε τον αριθμό 1 να φιγουράρει δίπλα από έξι μηδενικά στο βιβλιάριό του όταν πια είχε περάσει την τέταρτη δεκαετία της ζωής του. Σήμερα και οι δυο είναι δισεκατομμυριούχοι.

Αυτό που μας διδάσκει το παραπάνω είναι ότι ο πλούτος για ορισμένους επιτυχημένους επιχειρηματίες έρχεται από πολύ νωρίς και για άλλους χρειάζεται να κοπούν πολλά χαρτάκια από τα ημερολόγια.

Μάρκ Ζούκερμπεργκ: 22


Στην ηλικία που οι περισσότεροι συνομήλικοί του βγάζουν βόλτα σκυλάκια ή παραδίδουν πίτσες για χαρτζιλίκι, ο συνιδρυτής του βαρύ οπλισμού των social media, το Facebook, είχε στη διάθεσή του ένα γερό κομπόδεμα- ένα εκατομμύριο δολάρια στα 22. Για τον συνεσταλμένο φοιτητή του Χάρβαρντ, η μετάβαση από εκατομμυριούχο σε δισεκατομμυριούχο δεν ήταν δα και μεγάλος άθλος. Μόλις 12 μήνες μετά, ο πατέρας δυο παιδιών έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο. Σήμερα η περιουσία του αγγίζει τα 74,9 δισ. δολάρια.

Έβαν Σπίγκελ: 23

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Snapchat έχει πολλά κοινά με τον αμέσως προηγούμενο τυχερό νεαρό -το κυνήγι του εκατομμυρίου ήρθε για τον 27χρονο από το ηλιόλουστο Λος Άντζελες στην ηλικία των 23, δηλαδή το 2013.

Δύο χρόνια αργότερα, η αξία των μετοχών της Snapchat άγγιξε το ένα δισεκατομμύριο, καθιστώντας τον τον πρώτο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο στα 25- δυο χρόνια μετά αποκτούσε άλλο ένα διαμάντι, την σέξι Μιράντα Κερ με την οποία είναι νυμφευμένος από το 2017. Η περιουσία του σήμερα υπολογίζεται στα 3,1 δισ. δολάρια.

Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον: 23

Ο πάντα απρόβλεπτος επιχειρηματίας έβαλε μάλλον τα γυαλιά σε Ζούκερμπεργκ και Σπίγκελ καθώς όταν εκείνος έβλεπε επτά ψηφία στο βιβλιάριό του, εκείνοι δεν είχαν καν δει το φως της ζωής. Ο ιδρυτής της Virgin με τον τίτλο του Σερ, απέκτησε το πρώτο του εκατομμύριο το 1973 σε ηλικία 23 ετών. Σχεδόν δυο δεκαετίες μετά, το άλλοτε δυσλεκτικό αγόρι από τη Βρετανία άφηνε όλους με το στόμα ανοιχτό όταν η σκληρή δουλειά τον έχριζε αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο στην ηλικία των 41.

Η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται στα 5,1 δισ. δολάρια.

Κάρλος Σλιμ: 25


Ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών έγινε εκατομμυριούχος το 1965 σε ηλικία 25 ετών, χάρη στις επενδύσεις του σε ακίνητα. Ο Μεξικανός επιχειρηματίας και έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes, προσέθεσε κι άλλα μηδενικά και έγινε δισεκατομμυριούχος σε ηλικία 51 ετών- σήμερα στα 77 η περιουσία του βρίσκεται στα 64,3 δισ. δολάρια.

Λάρι Πέιτζ: 25


Αν δεν γνωρίζετε τον γκριζομάλλη κύριο της φωτογραφίας, το μπακράουντ της εικόνας λέει πολλά. Πριν τον γκουγκλάρετε, θα μάθετε ότι είναι ο συνιδρυτής της Google ο οποίος πανηγύρισε το πρώτο/πρώτα εκατομμύριο/α το 1999 σε ηλικία 25 ετών. Πέντε χρόνια αργότερα, το εκατομμύριο μεγάλωσε και έγινε δισ. και πλέον η περιουσία του αγγίζει περί τα 49,3 δισ. δολάρια.

Μπιλ Γκέιτς: 26


Από τη λίστα δε θα μπορούσε να απουσιάζει ο συνιδρυτής της Microsoft ο οποίος από τα 26 και μέχρι σήμερα βλέπει τον τραπεζικό του λογαριασμό να αυξάνεται σαν ταξίμετρο. Το 1981 έγινε η αρχή μ και στα 31 συστηνόταν ως δισεκατομμυριούχος. Ο 62χρονος είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου με περιουσία τα 91,1 δισ. δολάρια.

Έλον Μασκ: 27


Ο μεγιστάνας, συνιδρυτής της PayPal και της Tesla Motors και ιδρυτής του SpaceX ξεπέρασε το εκατομμύριο το 1999 στην ηλικία των 27 ετών, όταν πούλησε μια εταιρεία λογισμικού για περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι τα 41, η περιουσία του ξεπερνούσε το ένα δισ. και σήμερα υπολογίζεται στα 20 (δισεκατομμύρια φυσικά).

Σάρα Μπλάκλι: 29


Χρειάστηκε μόνο ένα χρόνο στο τιμόνι της εταιρείας της, τη Spanx, πριν η εντυπωσιακή επιχειρηματίας γίνει εκατομμυριούχος το 2000, στην ηλικία των 29 ετών. Περίπου μια δεκαετία αργότερα, ένιωσε περήφανα όταν χρίστηκε αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος στην ηλικία 41 ετών. Η περιουσία της υπολογίζεται στο 1,154 δισ. δολάρια.

Γουόρεν Μπάφετ: 30


Ο μεγιστάνας, θρυλικός επενδυτής και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway έγινε εκατομμυριούχος το 1960 στην ηλικία των 30 ετών. Στα 56 έγινε ένας ζάμπλουτος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, και σήμερα είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Στα 87, η περιουσία του αγγίζει τα χρόνια του: 86,3 δισ. δολάρια.

Μαρκ Κουμπάν: 32

Ο βαθύπλουτος ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, εκτός από μια εκκεντρική περσόνα είναι ένας αντικομφορμιστής εκατομμυριούχος που όπως πολλοί συνάδελφοί του, πέρασε στο δισ. πολύ εύκολα. Σε ηλικία 32 ετών, δηλαδή κάπου στο 1990 πούλησε την πρώτη σοβαρή δουλειά του τη MicroSolutions έναντι 6 εκατ. δολαρίων. Μια δεκαετία αργότερα βάζει πωλητήριο στη δεύτερη εταιρεία του η οποία τον έχρισε δισεκατομμυριούχο. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 3,3 δισ. δολάρια.

Όπρα Γουίνφρεϊ: 32


Θα είναι εκείνη η αμέσως επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ; Η πιθανή διάδοχος του Τραμπ, μεγάλωσε κάτω από αντίξοες συνθήκες αλλά αυτό δεν αποτέλεσε τροχοπέδη στη μετέπειτα πορεία της. Ο τραπεζικός της λογαριασμός εκτοξεύτηκε μαζί με τη φήμη της ως βασίλισσα της τηλεόρασης – Στα 32 της, το έτος 1986, αγόρασε μεγάλο πορτοφόλι για να χωρέσει τα πρώτα της εκατομμύρια. Το 2003 έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα δισεκατομμυριούχος στην ιστορία στην ηλικία των 49 ετών.

Η περιουσία της υπολογίζεται στα 3 δισ. δολάρια.

Zhou Qunfei: 33


Η Κινέζα που ίδρυσε την εταιρεία τεχνολογίας Lens Technology ίσως να μη πετύχαινε να αποκτήσει το πρώτο της εκατομμύριο σε ηλικία 33 ετών, το 2003, αν είχε κάνει πράξη το όνειρό της να γίνει σχεδιάστρια μόδας. Το 2015 η ίδια εταιρεία την έχρισε δισεκατομμυριούχο και την πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα στον κόσμο στην ηλικία των 45 ετών.

Η περιουσία της υπολογίζεται στα 7,4 δισ. δολάρια.

Τζεφ Μπέζος: 33


Ουδεμία σχέση με την Ελλάδα έχει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon – λόγω επιθέτου-ο οποίος τα κατάφερε αρκετά καλά και έγινε εκατομμυριούχος το 1997 στην ηλικία των 33 ετών. Έπειτα από δύο χρόνια πέτυχε φλέβα χρυσού και τα εκατομμύρια έγιναν δισ. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη κάθεται στο θρόνο του με περιουσία 104,4 δισ. δολάρια

Τζορτζ Λούκας: 34

Ο δημιουργός των «Star Wars» και ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής Lucasfilm είδε τα δολάρια να ρέουν το 1978 όταν σε ηλικία 34 ετών έγινε εκατομμυριούχος. Το μερίδιό του στην Lucasfilm τον βοήθησε να κάνει το άλμα από εκατομμυριούχο σε δισεκατομμυριούχο στην ηλικία των 52 ετών.

Η σημερινή καθαρή αξία: 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Denise Coates: 38

H συν-διευθύνων σύμβουλος της online εταιρίας αθλητικού στοιχήματος Bet365 έγινε εκατομμυριούχος το 2005 στην ηλικία των 38 ετών μετά την πώληση της εταιρείας της για 40 εκατομμύρια δολάρια. Το μερίδιό της 50% στην Bet365 την ανέβασε κατηγορία σε δισεκατομμυριούχου στην ηλικία των 47.

Η περιουσία της αγγίζει τα 4,1 δισ. δολάρια

Μέγκ Γουατμαν: 40


Η πρώην διευθύνων σύμβουλος του eBay και νυν CEO της Hewlett-Packard έγινε μια αρκετά εύθυμη σαραντάρα όταν το «εκατομμυριούχος» συνόδευε το όνομά της από το 1996. Δύο χρόνια αργότερα, δηλαδή στα 42 ετών, η περιουσία της ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια μετά την είσοδο του eBay στο χρηματιστήριο.

Η περιουσία της εκτιμάται στα 2,3 δισ. δολάρια.

Λάρι Έλισον: 42


Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Oracle μπήκε στον χορό των εκατομμυρίων το 1986 στην ηλικία των 42 ετών. Λίγο μετά, πέτυχε το στάτους του δισεκατομμυριούχου στην ηλικία των 49 χάρη στο μερίδιό του στην Oracle και στην ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας.

Η περιουσία του έχει εκτοξευτεί σήμερα στα 59,8 δισ. δολάρια.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις