ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται η τρίτη δόση – Ποιοι θα δουν αύξηση

Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται η τρίτη δόση – Ποιοι θα δουν αύξηση

Newsroom

Στις 30 Ιουλίου 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού για το 2021 στους δικαιούχους. Η εν λόγω πληρωμή αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, έκλεισε προσωρινά ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υπολογισμού της καταβολής της τρίτης δόσης του επιδόματος παιδιού στους δικαιούχους.

Σημειώνεται, ότι η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Σε περίπτωση που το εισόδημα του φορολογικού έτους 2020 είναι μικρότερο από εκείνο του 2019, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να αυξηθεί εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος.Αν όμως, το εισόδημα του 2020 είναι υψηλότερο εκείνου του 2019, τότε εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να μειωθεί και να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι απαιτούμενοι συμψηφισμοί έως την εξόφληση της διαφοράς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αίτηση απορρίπτεται –λόγω μεγάλης αύξησης του οικογενειακού εισοδήματος. Έτσι, το ήδη καταβληθέν από τον ΟΠΕΚΑ ποσό θεωρείται αχρεωστήτως καταβληθέν και  επιστρέφεται. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού, είναι η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Ποιοι θα δουν αυξήσεις στο επίδομα παιδιού

Οι αυξήσεις στο επίδομα παιδιού θα φανούν στην πληρωμή της τρίτης δόσης του επιδόματος παιδιού, δηλαδή στις 30 Ιουλίου εφόσον έχει γίνει η υποβολή από τους δικαιούχους των φορολογικών δηλώσεων. Ωστόσο, αυξημένα ποσά έως και 220 ευρώ θα δουν περισσότεροι από 150.000 δικαιούχους και κατά κύριο λόγο οικογένειες με 2 ή 3 παιδιά, με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2020.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις